Rucsaci buni in Romania?

Wolfie

ulf de mare
Probabil ca nu este cel mai indicat loc sa postez un astfel de thread, dar trag speranta ca totusi exista cineva pe aici pasionat de munte.

La ultima tura pe munte, am avut norocul sa gasesc la prieteni un rucsac Jack Wolfskin Agadir II. A fost cumparat din Luxemburg cu 170E. In momentul de fata, se poate cumpara din Germania cu 140E. Unii considera ca este exagerat de mult pentru un rucsac (se gasesc rucsaci de 80l la 1.5 mil in metro). Camaradul de drumetie si-a achizitionat un rucsac Klimm KATAR 75+, modelul de varf al firmei klimm. Le-am pus unul langa celalalt, iar diferenta de calitate se vedea cu ochiul liber. Prin calitate ma refer la material, cusaturi, design (foarte important, aici nu e vorba doar de looks), sistemul de spate (din nou foarte important) si nu in ultimul rand atentia la detalii (finisajul cataramelor, elemente reflectorizante, sistemul de hidratare, montajul tijelor de aluminiu etc.)

Vreau sa imi cumpar un rucsac, sunt dispus sa platesc pentru calitate, dar nu vreau sa platesc nesimit de mult. Un best buy de pe la noi este Hannah Route, dar totusi, prefer sa mai pun putin si sa-mi iau un Jack Wolfskin, sau de ce nu un Osprey. Care este problema mea? Nu gasesc J. Wolfskin in Romania, iar Osprey se vinde la niste preturi nesimtit de mari (inca nu imi permit sa dau 13 mil. pe un rucsac).

Imi poate oferi cineva o alternativa? Stie cineva un magazin cu produse de calitate, care sa nu te fure pe fata? Sau poate ma ajuta cineva cu un rucsac de afara, daca nu-i prea mare deranjul... :biggrin:?
 
Nu stiu despre Klimm, dar am o parere buna despre gama Antech (suna deruntant, stiu) de le Outdoor Project. Este peste seria Solitaire (pe care o au mai toti din grupul nostru de "drumeti") si se preteaza pentru cei care stau pe munte cu zilele si nu vor sa isi oboseasca spatele mai deloc. Altfel de cusaturi, imbinari, compartimentari. Si alte preturi (Antech - Eclipse 75: 345lei; Solitaire - High 80: 290lei). Si-s facute la noi (de aceea nu costa 170E).
 
Un sfat...da o fuga la magazinul Himalaya din Bucuresti, au cea mai mare coelctie de rucsaci din Romania.
Eu am mari probleme cu rucsacii prosti.
Pentru mine exista o singura alegere datorita unei conformatiia spatelui problematica :biggrin:euter cu o gama speciala a lor sau ceva custom
In rest au Mammut, Osprey, Solitaire, Antech, Lowe si mai gasesti tu cate ceva...
 
Tocmai bine, cand il schimbi stii unde sa vii sa cauti.
Glumesc.
Dar oricine mai cauta, citeste si baga la capusor...
 
o recomandare din partea unui om care a avut aproximativ 10 rucsaci diverse marci imprumutati de la amici sau cumparati...mergi pe un brand care se testeaza in expeditii, curse de anduranta etc.jack wolfskin nu am auzit de ei nici pe la expo de prin europa si nici pe munte.
daca ai drum in bucuresti, treci pe la magazinul himalaya, sunt pe piata de aproximativ 15-16 ani si Neacsu aduce numai lucruri bune, unde mai pui ca iei brandul Mammut si la 1/2 sau 1/3 fata de europa sau ca gasesti foarte multe branduri si modele de incercat la ei.
just my 2 cents.
 
Eu fusei aseara la astia din link si mi-am luat rucsacu' asta si niste parazapezi.
Sper sa le testez in weekend.
Mi-a placut raspunsul dat de tipul de acolo legat de diferenta de calitate intre rucsacul ala si unul mai scump: ala ieftin te tine 15 ani si celalalt 20. :smile:
 
Din pacate, am probleme cu spatele si cu latimea umerilor, astfel incat eu sunt unul din nefericitii care au nevoie de bretele cu adevarat gandite.
Dar si alti amici de ai mei au fost incantati de calitatea Deuter atunci cand i au probat.
 
Wolfie, scuze raspunsul intirziat. Am avut pauza de internet o perioada.
Preturile nu sunt nici mari, nici mici. De la J. Wolfskin imi plac hainele si rucsacii, nu si bocancii. Ce mi-a mai placut: ca au cataloage cu produse si nu trebuie sa cauti pe net informatii.
Apropos de marci cunoscute. Daca te uiti la concursurile de ski, vei vedea reclama pe costumele skiorilor cu J. Wolfskin. :wink:
 
Vreau și eu rucsac de capacitate relativ mică, am avut până acum doi rucsaci din Cora, unul excelent la 21 RON pe care l-am rupt băgând în el o cască moto și încă ceva pe lângă (doar cu casca era OK), la al doilea (40 RON) s-a dus fermoarul după utilizare intensă. Am fost iar în Cora dar singurul rucsac mai serios era galben murdar, atât de murdar că îmi făcea silă, și era vreo 80 RON. Ca idee vreau să intre cu aproximație o cască moto și o pereche de mănuși (cam 30-40 litri, cred), nu rucsac de 80 de litri de drum lung. Neapărat trebuie să reziste la ploaie torențială.
 
La ploaie torentiala nu prea rezista nici unul, chiar si cel mai bun waterproof are o limita. Poti pune o husa vulcanizata peste el si gata. Se gasesc ca accesorii pentru rucsaci.
 
Cu cel de 21 RON am mers pe ploaie din Fieni la Brașov, Bran, Rucăr, Câmpulung, Târgoviște, pe la Răcari s-a oprit ploaia și când am ajuns în București tot conținutul era uscat. O asemenea rezistență la ploaie îmi e suficientă, dar nu mai găsesc acel model.
 
In loc de husa de ploaie pentru rucsac, o varianta mai ieftina si mai buna este sa bagi in rucsac un sac de polietilena (sac de gunoi menajer) si in acesta sa bagi lucrurile. E si mai comod decat cu husa pentru ca ai acces usor la compartimentele si buzunarele rucsacului. Daca si obiectele din buzunare trebuie protejate de ploaie, le pui si pe astea in pungi.
 
Back
Top