Rucsac sau messenger bag pentru laptop

ericsics

Unicorn Dad
Sugar daddy
Caut un Rucsac nou pentru un laptop de 14.1 inch. Momentan am un booq Boa Squeeze, dar tocmai ai facut 4 ani si incepe sa se simta. Ca sa-l inlocuiesc as avea nevoie de ceva de dimensiuni similare (max 14 inch, nu mai mult), compact (~15 cm adancime) si bine construit.
Alternativ, as accepta un messenger vertical sau un sling.
Pana acum mi-a facut cu ochiul Everki Studio Slim ca rucsac si Everki Urbanite ca messenger (putin cam mare, totusi), dar parca as vrea sa am de ales din mai multe optiuni.

Bugetul ar fi undeva in zona 300-400 RON, deci booq iese din discutie acum :smile:

Mai cunoaste cineva firme serioase pentru astfel de produse?
 
Ar mai fi Deuter. Nu am folosit nicun rucsac pt. office de la ei, insa tot la sugestiile primite de pe xf, am luat rucsac pentru bicicleta si sunt absolut incantat de materiale, de finisaje, de atentia la detalii, functionalitate, mai putin de pret si disponibilitatea produselor Deuter in .ro.
 
Rucsac de bicicleta am si eu de la ei, si sunt de acord ca sunt bine finisate si materialele sunt de buna calitate. Nu au, insa, o gama de laptop bags, in primul rand; apoi, chiar si ceea ce este e mult prea sport pentru ce am eu nevoie.
 
Chestie de gust, dar mie imi place un rucsac Salomon negru si destul de sobru (Trail 20) pe care am dat vreo 40 de euro in magazin: are 430 de grame, cand e gol parca nici nu il ai. Geanta de laptop are aproape 2 kg, e mare si butucanoasa, nu se pot compara.
 
După un ghiozdan Dell greu și cam prea încăpător :biggrin: am trecut la un Belkin slim și foarte ok, dar care s-a cam uzat la mâner și bretele după vreo 2 ani. A urmat un ghiozdan Lenovo chiar rezonabil construit și ieftin. Modelul curent este unul și mai slim, iar la 100 de lei nici nu costă o avere. Mai ieftin de atât e un HP slim, la 66 lei e aproape pomană.

Ghiozdanele de laptop au padding de protecție și o formă mai pătrățoasă pentru asta, dar nu sunt cele mai practice/comode de purtat. Dacă îți face cu ochiul vreun alt ghiozdan non-laptop și nu prea sportiv, poți lua în calcul și varianta unei huse pentru laptop cu care să îl bagi într-un rucsac fără padding.

De gențile messenger/briefcase m-am lecuit după ce am descoperit că purtatul ghiozdanului pe un singur umăr mi-a deformat postura. Dacă e să aleg între a arăta ca un școlar și a avea grijă de coloană, nu am absolut nici o jenă să port costum și un ghiozdan pe ambii umeri.
 
Last edited:
Adi, nu corespunde necesitatilor. Nu pare sa oferer foarte multa protectie, iar daca ii adaug o husa in interior, ajung la ~1kg (vezi Everki Studio Slim), si nici nu am destule buzunare. Car chei, HDD extern, incarcator si mouse laptop, digipass-ul personal si cel de firma, niste stick-uri USB, inca o gramada de rahaturi. Toate astea prin transportul in comun, nu masina sau moto...
Pufi, good point cu postura. Insa oricum car si rucsacul pe un singur umar (pentru grasi e mai greu sa bage ambele maini prin bretelele rucsacului :biggrin:). Slim-urile alea de la HP si Lenovo parca sunt prea slim, am totusi nevoie si de spatiu pentru alte chestii.

Nu vreau ieftin. Vreau bun. Boa Squeeze m-a tinut 4 ani, si daca nu l-as fi purtat pe un singur umar, sa se largeasca breteaua, il curatam si era ca nou. Are totusi problema ca nu are loc in interior pentru documente in format A4, cateodata mai trebuie si de alea.

Ar mai fi ceva pe la Samsonite, dar acolo e greu tare cu preturile :smile:
 
Deuter are in gama 3 rucsaci de office.
Deuter Giga negru article ID 80414-7000 e prea sport sau prea mare pt ce-ti trebuie tie? MSRP 79 USD, il vad pe la noi la 300 lei.

Un Samsonite am si eu pentru chestii de astea, e cam greu si ma cam incing pe spate vara, insa are atatea buzunare si buzunarele, ca uneori gasesc dupa 6 luni cate un stick sau card. Desi l-am frecat si nu am avut deloc grija de el, carat dupa mine mai tot timpul, abuzat masiv prin aeroporturi, pare a fi vesnic. Dupa o spalare la masina e ca nou, ca parca-mi si pare rau ca nu se mai strica odata.

Ar mai gentile Deuter Operate .
 
Ar mai fi ceva pe la Samsonite, dar acolo e greu tare cu preturile :smile:

Side note: dacă ai card la ING, au nu-știu-ce reduceri prin Bazar, printre care am văzut că apare destul de des și Samsonite. Nu sunt reduceri propriu-zise, ci primești banii înapoi ca puncte, dar apoi le faci redeem ușor în homebank.
 
Deuter Giga e cam gros la 23 cm. Operate arata decent, dar nu sunt verticale si parca sunt cam sporty asa...

De la Samsonite ar fi interesant Pro-DLX4, dar nu exista reducere la ING care sa-l aduca in buget :biggrin:
Targus n-are nimic sa ma intereseze, Kensington Triple Treck parea interesant dar nu se gaseste, Crumpler sunt acolo cu booq (si cu acelasi importator), Belkin au doar de la 15.6 in sus (si ala e gros).

Picky, I know :smile:
 
Am luat, pana la urma, Everki Studio Slim si dupa aproape 2 saptamani sunt multumit de el. E bine construit, e intarit la colturi, are un miriad de buzunare si buzunarase pentru toate nimicurile pe care le car dupa mine, inclusiv buzunare ascunse. Poate fi transportat pe manerul troller-ului.

Pentru ~300 de lei, me happy.
 
Back
Top