Router advice needed

Deci da, m-am hotărât, fie Asus RT-AC68U fie Netgear R7000. Aș înclina către primul, pentru că suportă DD-WRT, al doilea cică suportă Open Source SO dar în schimb nu apare pe pagina DD-WRT. Help?
 
Mulțumesc pentru feedback, majoritatea covârșitoare a decis Netgear R7000, săptămâna viitoare am de lucru la restructurări. Cu puțin noroc termin în mai puțin de o zi :smile:
 
Mi-a ajuns astâzi Netgearul și pot spune... wow. This shit is awesome. Încă nu i-am dat cu DD-WRT, am de lecturat acolo oleac', dar firmware-ul stock pare p. solid și n-am probleme. Mai sap și văd dacă strâng de-un review sau pur și simplu mă mulțumesc cu el că mere așa cum este :biggrin:

Singura mea problemă este că deși vitezele sunt mai bune, pingul cu serverul cu care am testat cu DLink-ul precedent este dublu (22ms în prezent vs 11ms cu DLink), ceea ce mă cam bulversează.

Încă n-am forat prin VPN, dar urmează. Nom nom.
 
Ca sa revigoram topicul: care ar fi cel mai ieftin router cu wifi de la noi care suporta DD-WRT? Ma intereseaza in special partea de server VPN. Ceva Serioux? TP-Link? Edimax? Planet? Multumesc.
 
Fix la TL-WR740N ma gandeam si eu. Am intrebat ce versiune au la vanzare. Acum, am facut eu o mica omisiune: vreau (as vrea...) sa incapa openVPN pe el. Se pare ca flashul din TL-WR740N e insuficient. :frown:
 
Și-a luat o cunoștință WR740N, cică-i o pocnitoare tristă cu firmware-ul original, gen trebuie resetat de 5 ori pe oră. Cu DD-WRT se pare că-i decent (la modul best buy chiar), dar nu știu dacă știe de OpenVPN au ba.
 
Ai grija si la 841N(D) ca prin magazine se gaseste in general versiunea 9.x care mai are ceva probleme cu DD-WRT.
 
Shameless thread hijacking :smile:

Mă bate gândul să reorganizez un pic rețeaua prin apartament, pentru:
  • a muta NAS-ul din sufragerie în camera de lucru (unde e și PC-ul principal) împreună cu routerul curent (Belkin) care va rămâne doar pe post de switch/AP WiFi într-o poziție ceva mai avantajoasă în apartament;
  • a face loc în sufragerie unui viitor sistem audio (don't get too excited, sunt cu ochii pe un LG BH6540T care să completeze sonor combinația de network media player WD și LCD TV-ul LG);
  • a muta niște echipamente în debara, lângă intrare - aici va fi o sursă de alimentare de 12V 5A cu acumulator care va duce în spate sistemul de supraveghere video (cu port de rețea) și unde mă gândesc să pun și routerul.

Prin urmare, am nevoie de un router capabil și stabil cu 1 port WAN și 2 porturi LAN, toate Gigabit, care să asigure conectivitatea prin PPPoE la RDS FiberLink.

La o primă privire sunt interesat de MikroTik RouterBoard RB750GL și Ubiquiti EdgeRouter Lite. Dar, n-am experiență directă cu nici unele dintre ele, așa că vă rog să-mi dați impresii și recomandări despre ele, separat sau comparativ.
 
Citisem lucruri bune despre ERL (îl am și eu în vedere ca upgrade la Alix 2d3). Ultimul firmware ar ști inclusiv PPPoE offload.
 
Din ce țin minte, în trecut, chiar dacă dădeai disable la WPS, atacul funcționa în continuare. Nu știu dacă, între timp, au mai updatat ăștia firmware-urile să facă să fie bine.
Code:
Having demonstrated the insecurity of WPS, I went into the Linksys' administrative interface and turned WPS off.
Then, I relaunched Reaver, figuring that surely setting the router to manual configuration would block the attacks at the door. 
But apparently Reaver didn't get the memo, and the Linksys' WPS interface still responded to its queries—once again coughing up the password and SSID.
 
Atât cât mă pricep, pare să fie ok.

Code:
root@pwnpi:~# wash -i wlan0 -C

Wash v1.4 WiFi Protected Setup Scan Tool
Copyright (c) 2011, Tactical Network Solutions, Craig Heffner <cheffner@tacnetsol.com>

BSSID                  Channel       RSSI       WPS Version       WPS Locked        ESSID
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
08:60:6E:XX:XX:XX       1            -79        1.0               No                ASUS
74:44:01:XX:XX:XX       2            -73        1.0               Yes               miahi_ng
64:70:02:XX:XX:XX       3            -85        1.0               No                TP-LINK_6384EE
64:7C:34:XX:XX:XX       6            -91        1.0               No                UPC9135056
80:1F:02:XX:XX:XX      11            -93        1.0               No                Antonio
FC:F5:28:XX:XX:XX      13            -93        1.0               No                ZyXEL


root@pwnpi:~# reaver -i mon0 -b 74:44:01:XX:XX:XX -c 2 -e miahi_ng -A

Reaver v1.4 WiFi Protected Setup Attack Tool
Copyright (c) 2011, Tactical Network Solutions, Craig Heffner <cheffner@tacnetsol.com>

[+] Switching mon0 to channel 2
[+] Waiting for beacon from 74:44:01:XX:XX:XX
[+] Associated with 74:44:01:XX:XX:XX (ESSID: miahi_ng)
[!] WARNING: Detected AP rate limiting, waiting 60 seconds before re-checking
[!] WARNING: Detected AP rate limiting, waiting 60 seconds before re-checking
[!] WARNING: Detected AP rate limiting, waiting 60 seconds before re-checking

Dacă-i enablez WPS și fac același lucru durează un pic până banează, trebuie combinat cu ceva care modifică MAC-ul.
 
Damn, a apărut MicroTik RouterBoard RB850Gx2, e cam 109€ + transport la Amazon (+9€ carcasa metalică). E bazat pe PowerPC, dual core la 533 MHz, 512 MB RAM, 5 porturi Gigabit. Dubios că alimentarea prin Ethernet nu folosește standardul PoE. Din câte pricep, e inclusă și licența la RouterOS Level 5. Oare cum se compară cu EdgeRouter Lite?

[edit] Am găsit pe SoftPedia o discuție comparativă între cele două, cineva comandase recent RouterBoard-ul dar nu apucase să facă teste. Se pare că RouterOS-ul lui MicroTik e mult mai mișto ca interfață de configurare, pe când ERL e mai simpluț da' are avantaj la hardware offloading (și) pentru NAT și e mai rapid din cauza asta. Totuși, pe alte forumuri am prins discuții care relativizau avantajul hardware offloading - uneori dai de niște probleme extrem de dubioase pe care le rezolvi doar dezactivând offloading-ul, fiindcă software-ul e mai tolerant.

Am comandat un ERL, până vine din Germania am de lucru la pregătit mățăraia în apartament.
 
A venit EdgeRouterLite-ul! :nerabdator: O cutie cât una de laptop, înăuntru cu mulți bulbuci și cutia produsului ceva mai mare de două casete VHS, în care se află routerul cam cât trei pachete de țigări. Sâmbătă sunt singur acasă și îmi fac de cap. :biggrin:
 
Back
Top