Role - sfaturi

Dacă te dor gambele, e ori de la efort că nu eşti obişnuit să-ţi ţii greutatea cu picioarele flexate, ori fiindcă te apasă ghetele fiindcă stai incorect. În nici un caz nu e bine să le lărgeşti, că-ţi buleşti gleznele. Ghetele trebuie să fie fixe, iar la început e normal să strângă - după 10-15 minute ar trebui să te obişnuieşti.

Pentru a învăţa postura corectă, cică ajută să înveţi să mergi cu palmele pe genunchi. Cu asta rezolvi şi flexarea genunchilor, şi aplecarea trunchiului înainte.

*Disclaimer: nu m-am suit vreodată pe role sau patine, iar mersul pe schiuri s-a terminat subit prin luarea unei milf în braţe şi tăvălit prin zăpadă. Care n-a fost prea rău, dar nici suficient de bine cât să mai vreau să mai încerc :biggrin:
 
Pe mine durerile de picioare - mai exact de tălpi - m-au demoralizat serios, în sensul de no fun going rollerblading cînd ştiam ce urmează. De-aia am şi renunţat la scurt timp după ce m-am apucat.

E normal? Cît ar trebui să ţină perioada de adaptare/dureri? Că parcă aş încerca din nou.
 
@pufi: corect ce ai spus :smile:
@Velkan: pe mine singura data cand m-au durut talpile (!) a fost cand ma strangeau rolele lateral, lucru cu care m-am obisnuit in timp, nu foarte scurt, rezolvarea venind partial si de la faptul ca am mai tras de ele. Asta s-a intamplat pentru ca mi-am luat role foarte fixe, facute pentru un picior mai ingust.
Cu restul de perechi de role nu am avut niciodata problema asta si nu am mai auzit pe cineva sa o aiba, deci vezi sa nu fie ceva similar. Exista posibilitatea sa fie si din cauza faptului ca sunt largi, iar tu faci eforturi musculare mari sa iti stabilizezi picioarele in role. Am patit si asta dar nu ma dureau talpile peste tot ci anumiti muschi de la talpi e o diferenta oarecum subtila.
Daca sunt stramte eu spun sa mai incerci de cateva ori, suporta si vezi daca se mai lasa/te obisnuiesti. Daca sunt largi ori strange-le mai tare ori schimba-le :smile:.
 
Chestia asta depinde şi de design-ul ghetei: eu am nişte Roces* (cum adică Roces is dead?) care se laudă pe 'nşpe mii de pagini în cărţulia lor cum că sînt super-extra-mega ergonomice cu nu ştiu ce unghi super-studiat între laba piciorului şi lamă; ei bine, problema e în felul următor: cînd dau din picioare nici nu le simt în schimb dacă merg din inerţie sau mă trage cineva cu bicicleta, în 30 de secunde mă dor tălpile de mor.

*: în 2004 cînd le-am luat au costat aproape 6 milioane, au şi lamă de gheaţă.
 
Yea yea, toata lumea se lauda cu multe, nu trebuie sa-i crezi :wink:
Pana una alta cele mai bune role sunt cele cu gheata termoformabila, le bagi in cuptor special, le pui in picior si ai rezolvat orice problema de adaptare, dar deviem de la subiect.
Rolele tale le stiu, am avut si eu, a avut si un prieten, nici unul din noi n-a fost multumit de ele din variate motive, dar ii stiu pe altii care au fost multumiti.
Durerile mai pot fi si de la forma talpii rolei, sau poate ai platfus, cine stie; poti sa incerci niste branturi sa vezi ce iese, pentru ca alte idei in afara de "incearca alte role" nu prea am :smile:.
 
Acu' nu mă mai deranjează, că am învăţat cum să merg cu ele, problema e că prin Oradea nu-i nici un loc cu asfalt bun ca-n Herăstrău (zona dinspre TVR). Şi n-am luat rolele citind cărţuluia ci pentru că sînt de firmă, roţile merg perfect, sînt făcute cu simţ de răspundere şi au şi lama de gheaţă (bine, asta n-am folosit-o niciodată :biggrin:).
 
Ca tot vorbiti de ghete pentru role/gheata: am niste patine gheata la care pot sa scot lama - aveti idee de unde as putea lua roti si suport, incat sa le pot folosi si pe asfalt?
 
Role (inline)

Daca tot a venit primavara si avem topic pentru biciclete si pentru ski, as zice merita unul si pentru role. Sunt destui care isi doresc sa faca ceva miscare, stau la bloc, nu au unde depozita o bicicleta, etc

In primul rand ceea ce trebuie stiut in achizitionarea unei perechi este ca trebuie sa te feresti de noname-uri si de rolele DHS, First Bike, etc.
Pentru o pereche comoda de role de fitness, se gasesc la preturi decente modele de Rollerblade, K2, Powerslide, Fila, Head. Oxelo intra si ele cam in partea de "cam naspa" din cate am auzit.

Ceva mai scumpe ar fi modelele de la Rollerblade si K2, insa ca regula sint si cele mai comode. Majoritatea rolelor noi vin acum cu soft-boot, iar Rollerblade si K2 chiar stiu sa faca asa ceva. Powerslide au role cam in toate categoriile de pret, iar Fila si Head am inteles ca ar fi role destul de ok.

Mai putin prezenti la noi sint cei de la Roces, care in urma cu 10 ani dominau piata de la noi alaturi de Rollerblade si Roxa. Roces sint mai traditionalisti, au pastrat multa vreme aceleasi modele clasice, cu gheata din plastic, hard-shell.

Ce ar mai trebuit urmarit la o rola este daca frana se poate demonta usor, unele modele necesitand un alt ax suplimentar la pachet, pentru inlocuirea celui de care se prinde frana, acela fiind de regula mai lung. Este o idee buna ca acea frana sa se demonteze de pe rola la cumparare.
 
Buna idee, nu mai tineam minte sa existe inca un topic despre role. Alaturi de bicicleta mi se pare un mod foarte placut de a-ti petrece timpul liber si de a te mentine in forma.
 
Ai uitat sa pui in lista berea si sexul, sunt moduri foarte placute de a-ti petrece timpul liber si a de te mentine in forma.

Fotbalul (pe teren, nu pe canapea) si tenisul sunt iarasi placute, iar pentru un pic de miscare fara sa ai la dispozitie teren amenajat merge si un badminton - nu e atat de solicitant fizic, dar te misti un pic si e placut. Sau tenis de masa daca ai unde juca.
 
La bere am cam renuntat, cu exceptia atunci cand ies cu bicicleta, alerg sau fac ceva sport in general.
 
Cu parere de rau va anunt ca halberele in sine nu te mentin in forma. Dar ajuta la partea cu sexul, care are o contributie importanta la mentinerea tonusului.
 
Sambata am venit pe la Bucuresti si am dat o tura de role. Am nimerit la Piata Victoriei exact cand jandarmii incarcau un masini pe suporterii Craiovei. Unii dintre ei pareau mai sifonati. Jandarmii pofteau un grup sa urce in duba, un alt grup se relaxa cu mainile intinse pe duba iar altii mai incolo faceau plaja pe burta sub supravegherea jandarmilor care ii sfatuiau sa nu se expuna prea mult radiatiilor ultraviolete. Restul erau in fata muzeului Antipa, asteptau probabil vreo reducere de grup.

Suporterii ocupasera locul din fata muzeului Antipa. Cei ridicati in duba aveau niste fetede cocalari fanatici cu fularele in mana incat chiar si un jandarm care a pazit un schit retras in munte nu s-ar fi putut abtine sa le sparga fata. Efectiv aveau niste moace de animale, grupuri din acelea care te fac sa treci pe partea cealalta a strazii, cei care devastau tramvaiele si metrourile acum 10-15 de ani cand ieseau de pe stadioane. Le-am urat jandarmilor "spor la treaba" si am plecat mai departe.
 
Back
Top