Role - sfaturi

Velkan

Moderator
(Tocmai mi s-a aia IE, mânca-l-ar tata, după ce scrisesem tot postul frumos. Aşa că acum veţi citi un post incoerent, scris la nervi.)

Din nou, nu ştiu dacă e vorba de paranoia temporară sau altceva, dar vreau să-mi iau role. Pentru plimbat pe ştrase şi prin parc, pentru coborât o bordură, sărit o scară (sau invers), etc. Am reţinut din hăţişul de offtopic-uri de pe CG că ceea ce vreau eu se cheamă fitness. ...Şi ceva despre rulmenţi, duritatea roţilor şi gheată cu şireturi. Deci noob.

So, ce ar trebui să vreau şi ce se poate lua cu -să zicem- 300-350 lei? Avem un SCViper prin zonă? :smile:
Mulţumesc.

PS: Da, m-am inspirat din titlul lui Pache. :goofy:
 
Last edited by a moderator:
Avem /me in zona :biggrin:.

In raza 300 - 350 RON nu cred ca gasesti ceva decent cu care sa te plimbi si sa faci sarituri. Pentru ce vrei tu acolo iti recomand calduros de tot un K2 Fatty Paris, sunt si eu proprietar al unei perechi (daca porti 42 ti le dau sa te plimbi cu ele, sa-ti faci o idee) si sunt foarte bune daca nu vrei doar sa mergi in linie dreapta cu o curba ocazionala. Mentionez faptul ca au gheata de role agresive. In magazin sunt 590 RON, la nea' Gigi le scoti la 490 din cate stiu eu.
La bugetul mentionat de tine chiar nu stiu ce ai putea sa iei nou, decent (observa ca nu spun bun) si rezistent la socuri, dar daca e un buget fix ma mai gandesc. Daca ai chef de o discutie amanuntita putem sta de vorba pe yahoo sau PM, sau bineinteles aici.
 
Ignoraţi partea cu săriturile şi recomandaţi-i nişte role de fitness decente şi atît. Sînt suficiente pentru mers normal şi coborît borduri. Dacă de-abia învaţă să meargă, singurele sărituri pentru o perioadă le va face doar fundul lui pe asfalt. După ce devine expert pe drum plat şi decide să circule şi pe pereţi poate să-şi caute şi ghete speciale.

Ghetele speciale sînt mai solide, mai grele, au o formă adaptată figurilor de "acrobaţie", cum ar fi talpa plată, cu zone pentru alunecarea pe borduri sau balustrade, folosesc roţi mai mici, nu au frîne etc. Sînt incomode şi inutile pentru un începător, sînt mai scumpe, şi presupun că ar arăta şi ridicol să umbli cu super-ghete de grind şi să te împleticeşti la fiecare mişcare.

Recomand să cauţi ghete la care frînele să se poată scoate complet (deci tot suportul, nu doar schimba cauciucul). Adică să nu cumva să fie parte integrantă din gheată, ci fixate cu şuruburi de ultima roată sau ceva de genul ăsta. Cînd înveţi să mergi n-o să mai ai nevoie de ele şi dacă nu se pot scoate or să te deranjeze enorm.

Altă recomandare este să investeşti cel puţin în genunchiere, cotiere şi protecţii de palme.
 
Mulţumesc pentru răspunsuri. :smile:

Şi, da, e aşa cum zice wirespot. Poate s-a înţeles greşit din primul post (v-am spus că e incoerent :biggrin:), dar nu mă interesează urcat pe pereţi şi alte astea. Prin coborât borduri nu am vrut să spun flic-flac cu triplu şurub, ci doar că ar trebui să fie şi rezistente, chiar dacă sunt doar de plimbat.
 
[Off topic]

Primiti si lenesi pe scuter la plimbari?

[/Off topic]

Erau la un moment dat niste patine mai speciale pe la Carrefour care se puteau transforma si in ice skates. Nu stiu cat de eficiente erau, dar pareau destul de robuste. Pretul era un pic mai mare de 400 RON.
 
bogdan192, există, însă varianta mai bună e pe la 600+ lei (când m-am uitat ultima dată), Roces Tempexta.
 
Last edited by a moderator:
@wirespot: de acord cu tine, dar ce am recomandat eu sunt role de freeride/slalom, au doar gheata agresiva, sina si rotile sunt ok atat pentru mers cu viteza decenta cat si pentru facut alte chestii. Rulmenti ABEC7, roti de 80mm, sina scurta (243mm) pentru manevrabilitate. Mentionez insa faptul ca nu au deloc frana, iar recomandarea mea s-a facut pe baza postului initial care NU da nici un indiciu de necunoscator total, am presupus faptul ca Velkan s-a mai suit pe role.
@bogdan192 & miahi: eu personal nu recomand chestiile gen "transformers" decat pentru rolleri/patinatori foarte ocazionali. Ele sunt decente, am avut si eu o pereche care a ajuns chiar la miahi, dar schimbarea sinei este greoaie, iar constructia rolelor in sine nu este grozava, doar ok. Acum ce pot sa zic, parerea mea e destul de subiectiva, eu detin momentan patru perechi de role si doua de patine, am trecut prin 11 perechi de role in total, iar asta doar de 2 ani si ceva.

Revenind la subiect: mai pot recomanda in acelasi gen de role, dar fara gheata agresiva, powerslide Cell 2 si Cell FS, ambele de slalom/freeride (sina scurta, manevrabile, fara frana, dar mai ieftine decat fatty paris-urile), ambele bune calitativ; daca vreti mai multa viteza K2 Moto sau Moto Extreme, sunt role mai rapide, au frana, au roti hibride (84 spate 80 fata, respectiv 100 spate 90 fata), calitate iarasi buna, pret iarasi ok.
Probabil observati linkurile la Skateworld, este un magazin pe la piata iancului care are cea mai variata gama la cele mai bune preturi la ora actuala in tara, ii cunosc personal pe ambii vanzatori si am cumparat pana acum role de la ei fara sa le pot reprosa ceva, motiv pentru care le si fac reclama pe unde pot, fara sa am un interes personal in asta. Daca deranjeaza scot partea asta, dau detalii doar pe privat.
Astept alte intrebari/pareri/etc. :smile:.

Edit: puteti da si o tura pe la magazin sa va alegeti ceva in bugetul vostru de acolo, eventual sa faceti o comanda daca nu au numarul vostru pe stoc.
 
M-am mai suit pe role, dar mai demult. Şi nu pentru mult timp. Şi erau d-alea ieftine. :goofy:

Mersi de recomandări/explicaţii.
 
Velkan, te astept cu drag in parc, la fel cum astept pe toti cei de aici care au gandul sa puna niste role in picioare. Miahi, tu pe cand mai practici sportul, ca nu te-am vazut de secole ? :smile:
 
Păi eu am fost aseară câteva ore. Dacă a fost cald nu prea am mai ieşit, că nu suport aşa de bine căldura.
 
Recunosc, nici eu n-am mai fost asa des, dar imi mentin un minim de 2-3 ori pe saptamana. Sper sa ne vedem pe acolo :smile:.
 
SCViper a recomandat excelent - role/magazine.
Powerslide Cell FS pentru un buget mai redus sint excelente.
La Fatty Paris, ma gandesc ca pentru incepatori nu as recomanda, sina cam scurta si ultima roata sta sub calcai.
Nu-s deloc de lepadat nici variantele de K2 Exo sau alte modele fitness de la K2, chiar si sub 4 milioane.
Pentru incepatori recomand cel putin protectiile pentru incheietura. Atentie si la genunchi.

Daca doriti va invit sa scrieti la

http://www.role.ro/fitness

forumul este pentru aggressive inline din cate am bagat de seama, dar are si o rubrica pentru celelalte tipuri de skating, iar adminul nu are de ce sa se supere ca scriem acolo (o sa-i dau un mesaj eventual).
 
Îmi pare rău pentru offtopic, da' rolele nu-ţi fac praf genunchii? Adică io patinez mai spre aggressive, aşa, mai ţopăi, mai o piruetă... e cazul să mă îngrijorez?

Ca role, io aş recomanda ROCES, da' nu prea mai sunt la curent...
 
Doar dacă ai deja probleme cu genunchii, sau dacă îi loveşti. De asta se recomandă apărători. Altfel nu solicită genunchii în mod deosebit, nu mai mult decît tenisul sau fotbalul, de exemplu.
 
Iti solicita genunchii mult mai putin decat alergatul de exemplu, stai linistit. Am o buna prietena cu un genunchi varza si se da pe role bine-mersi, iar din toti rollerii pe care-i cunosc nu stiu pe nici unul care sa fi avut probleme de la mersul propriu-zis, doar de la cazaturi :tongue:.
 
Well, incepe caldura acum, lumea e deja seara in parc pe role. Eu mai putin de cand imi bag WOW in vena, dar o sa reincep in curand :smile:.
 
Back
Top