Role - sfaturi

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
632
Cell schmell.
Ceva n00b-style, pentru cineva care s-a mai dat pe chestii asemănătoare (pe gheaţă, deci nu se pune) există? Dar care să nu rupă nici bugetul, nici glezne/genunchi/etc. Chiar şi SH.
Din ce scria Bogdan (Velkan), ar trebui role de tip Fitness. Se potrivesc pentru roller-ul (foarte) ocazional CELL-e recomandate până acum pentru un roller (foarte) ocazional?
 

Alter Ego

PEDs, EPO & More.
Joined
Mar 24, 2004
Messages
342
Hai să facem o întâlnire într-un weekend!
Eu am ieşit duminică, am alergat vreo 5 ore, numai că eu sunt pe speedere, 5 roţi, aşa că nu mă băgaţi la trick-uri. :goofy:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Nu mai stiu exact ce se afla prin magazine la ora actuala, dar da o fuga prin Skateworld (e la iancului, cum mergi spre muncii dinspre iancului imediat pe stanga), ii cunosc pe baietii de acolo si sunt si ei de treaba si au si marfa (si sfaturi) bune. Macar o fuga informativa :smile:.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,642
Ok, me /cast thread ressurect :biggrin:

Trebuie să-mi iau şi eu o pereche, tot oscilam între role şi bicicletă, singurele probleme sunt următoarele:
- deşi pe bicicletă ştiu să merg foarte bine, nu încape în portbagaj, nu am unde să o ţin, n-am chef de şurubărit la ea, deci pică.
- pe role nu prea ştiu să merg, aka m-am urcat o singură dată, am pornit cu un brânci binevoitor de la cineva şi m-am vărsat la poalele pantei de 150 de metri. Performanţă bunicică zic eu :smile:

Amu mă interesează detalii tehnice, pentru că:
- nu vreau roţi trocarici, să fiu auzit de la 1km distanţă;
- în principiu stau excelent cu echilibrul şi prevăd o curbă de învăţare rapidă, deci nu-mi recomandaţi ceva beginner-like, că dacă mă ţin pe picioare pe fitness sigur pot să merg şi pe freestyle;
- ma interesează să mă solicite cât mai mult, deci fără recomandări de speed cu 5-6 rotile, poate voi încerca să merg şi pe pereţi cu ele :biggrin:
- fără frâne este ok, teoria o ştiu, practica se rezolvă.

Am înţeles că durabilitatea, comoditatea şi silenţiozitatea unei perechi de role depinde de următoarele:
- rotile;
- rulmenţi (?!);
- gheată.

Nu vreau ghete de plastic ordinar şi rotile de plastic.


Bugetul... voi recomandaţi, aleg eu dup-aia :biggrin:

P.S.: am aruncat un ochi pe skateworld.ro şi firme ca Oxygen, Roces, Rossignol sau altele de care am mai auzit nu le găsesc.

Deci hlep :biggrin:
 

maxu

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2005
Messages
632
Ti le vad pe ale mele. Dupa prima tura m-am ales cu mana in ghips. Si de atunci nici ca mi-am mai bagat picioarele in dansele :smile:
HEAD IN-J2.8 (40-43)
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,642
Din păcate port 44-45 şi nu-mi prea plac respectivele pentru că au frâna inclusă în şină, deci nu se poate scoate :smile:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Daca bugetul nu e chiar o problema cam tot ce e pe skateworld la Freestyle si se cheama Powerslide sau Rollerblade sunt ok. Nu prea mai sunt la curent cu noutatile, dar K2-urile nu-mi (mai) inspira incredere, 3 persoane au avut probleme cu role de fitness, dar eu nu am avut probleme cu ele pana acum (am si eu tot K2, dar ceva mai bun).
Asta ca sa nu mentionez faptul ca toate K2-urile de freestyle de acolo sunt urate cu spume :tongue:.
 

madhorsefuzzy

Membru
Joined
Jun 14, 2005
Messages
122
Neo mergi in Liberty Mall la Hervis.
Aveau acum 2-3 sapt. reduceri la role Rollerblade ceva de genul de la 5 bulioane la 3 sau de la 7 bulioane la 2,8. :wink:
Si stau bine la caracteristici. :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
N-am vazut pana acum vreo rola buna in nici un mall/carrefour/cora, cu cateva exceptii rare. Madhorse nu ai idee ce modele de Rollerblade se vand acolo, poate totusi ma insel...
 

madhorsefuzzy

Membru
Joined
Jun 14, 2005
Messages
122
Ceve de genul asta la 3 bulioane reduse de la 5.
Cele de 7,2 milioane reduse la 2,8 nu le-am gasit pe net. Ma uit pe cutie diseara cand ajung.
 

adilehanceanu

Membru Senior
Joined
Aug 11, 2004
Messages
113
Pe vremuri aveau role Salomon la Gipo (magazin pe B-dul I.C.Duca nr.3-5 Tel.: 021.222.80.56), la Gara de Nord, unde întorcea tramvaiul 34. Într-adevăr, prin Cora/Carrefour/Selgros/etc. nu mai găseşti decît panarame (deşi... frate-miu şi-a luat Salomon de la Cora, da' cică e chestie de noroc, să nimereşti cînd vine transportul).

Ete aici Rollerblade.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Spark-urile alea nu sunt cine stie ce. La 3 mil merg, dar daca bugetul e mai mare recomand totusi niste freestyle-uri decente in locul unor fitness-uri.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,642
De astea sau de astea ce ziceţi? Mi se pare highly unlikely să aibă rulmenţi ABEC 7, dar no...

Băgaţi :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
De ce unlikely, probabil ca au. Dar roces is dead, go for something else :smile:.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,642
Ok, mi-am luat un model cu gheată neagră de aggresive, rulmenţi abec5 şi roţi care nu-s trocarici :biggrin: Din ce scrie pe cutie e ceea ce e Ssang Yong pentru Mercedes faţă de Rollerblade. Oricum era să cad ca de pe orice altceva având în vedere că merg (deocamdată) ca un handicapat :rotf:

Revin cu poze şi impresii.

P.S.: Da, pot să mă opresc fără frână, n-am căzut, sâc :goofy:

LE: quick search. Par okish :biggrin:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,642
Ok, fost în 2 ture prin faţa blocului, cea de azi fiind cea mai lungă (~45-50 min), timp în care m-am întins pe jos artistic odată (după care fază mi-am pus protecţiile, deşi nu m-am julit deloc :biggrin:) şi am "patinat" vreo 800m-1km.

Deja îmi pare oarecum rău că n-am frână :goofy: Deşi am observat că pun frână după metoda "T" aproape involuntar şi chiar funcţionează :biggrin:

Probleme:
- ori este asfaltul incredibil de important - m-am poticnit într-o pietricică de 1cm diametru şi m-am întins pe jos - ori nuj eu să merg prea bine; ok, nu ştiu să merg mai deloc, par un model de animaţie rag-doll când am viteză <5km/h, dar totuşi.
- deja m-am oprit în noroaie şi pe iarbă. Este necesar vreun ulei pentru rulmenţi? Menţionez că-s abec5 şi model închis din câte am văzut eu la o inspecţie sumară.
- need tips&tricks cum să învăţ mai repede să mă ţin pe ele decent; îmi amintesc cu (mulţi) ani în urmă cum am învăţat să merg pe bicicletă; senzaţia a fost că s-a produs un "snap" şi simţul echilibrului mi s-a deşteptat brusc; pe role am tot timpul senzaţia că mă duc ba pe faţă, ba pe spate, mă dor picioarele extrem de tare după 50 de metri - după ce le-am mai slăbit clapa parcă e mai ok totuşi - şi în general merg foarte lin şi frumos până la primele cracks şi gropiţe în asfalt, unde încep animaţiile tip rag-doll :goofy: :biggrin:
 

burebista

Manic Miner
Joined
Sep 2, 2005
Messages
4,609
Roaga un prieten sa te filmeze ca n-am la ce sa halesc popcornul de linga mine. :biggrin:
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Nu pot sa-ti dau prea multe sfaturi, but here I go:
- mergi cu genunchii usor flexati, aplecat usor inainte, ideea e sa pici in fata daca e sa pici, in nici un caz pe spate unde e mult mai periculos.
- mergi cu un picior in fata celuilalt, iti confera stabilitate mult mai mare la pietricele, cracks, alte chestii neprevazute; e greu la inceput, dar o sa-ti formezi in timp o pozitie stabila si greu-zdruncinabila :smile: (edit: cand spun unul in fata celuilalt vreau sa spun putin, adica sa fie diferenta de 10-20 cm intre prima roata a dreptului fata de stangului, nu sa faci spagatul :biggrin:. A se varia distanta in functie de gropi)
- a da, legat de cracks & stuff - de regula cand mergi cu viteza melcului se simt mult mai rau, incearca sa mergi un pic mai repede. Nu glumesc. Pietricelele sunt rele la orice viteza, lor n-ai ce sa le faci.
- ulei? eu te sfatuiesc sa nu te opresti in noroaie, apa, nisip etc. :tongue:; daca ai facut-o deja poti sa incerci (dar e optional) un mic maintenance, adica scos roti, curatat rulmentii prin exterior, verificat daca scartaie vreunul etc. In caz de failure un set de rulmenti nu costa asa mult :smile:
 
Top Bottom