Rețea pentru acasă

Eu am luat si un WPN824. Deocamdata nimic de reprosat. Am si fratiorul lui cu design identic dar pe ADSL (DG834PN) si nici ala nu pare sa aiba bube.
Acoperirea e perfecta, iar viteza lasa de dorit doar pentru ca placa de retea e pusa pe un USB 1.1.
 
Linksys WRT54GL, am mai spus. Mer'e de rupe, cu firmware opensource. Iar QoS e o plăcere pe Tomato.
 
Și eu am 2 buc WRT54GL și merg impecabil, pe lângă un Belkin cu partea de routing moartă folosit ca AP wireless, un Speedtouch 546 care se resetează de la cea mai mică fluctuație de curent sau scădere a tensiunii de alimentare și un D-link N despre care nu știu mai nimic, e folosit tot ca AP wireless.

Întrebarea mea este: ce găsesc ca router fără wireless dar cu 4 porturi Gibagit Ethernet în România? Vreau să înlocuiesc routerul Linksys din beci cu ceva GbE fără wireless, că nu am nevoie de semnal în beci și nu bate nici măcar până la parter.
 
Faza nasoala cu WRT54GL, e ca-i plictisitor....L-am cumparat, i-am pus tomato, l-am configurat si de atunci zace aruncat la locul lui si-si face treaba nesimţit de bine.
Booooring, neeext!

As avea nevoie de o sugestie din partea voastra - router, preferabil cu adsl dar nu e un must have, cea mai mare acoperire wireless si USB, buget 400 lei.
 
un Speedtouch 546 care se resetează de la cea mai mică fluctuație de curent sau scădere a tensiunii de alimentare
Cam asa fac toate ST-urile. Acum ca am facut upgrade de la ST 546 la Netgearul ala pot sa iti dau sa testezi cu el daca face la fel :smile:.

Router GbE wired e asta, Linksys RVS4000 (sau aici).
 
Deci revin. Nici n-am reuşit să mă conectez la internet. :capu:

Internet Connection Status
Type PPPoE
Status: Disconnected
Reason Failed to authenticate ourselves to peer

Am făcut quick setup, am dat mac-ul calculatorului la Special Requirement from ISP, nu merge. Am uitat ceva?



LE: După vreo oră de scotocit am găsit... enable PPPoE relay trebuie bifat.
 
Ză problems:
1. Când încerc să instalez ipkg primesc read-only file system. La fel şi când încerc cu chmod 777 pe un director creat de mine, acelaşi mesaj.
2. Când încerc să mă conectez cu putty primesc Network error: Connection refused. Merge doar cu telnet.
 
Se pare că nu.

Am reuşit să-i dau drumu după un tutorial mai nou: http://www.wl500g.info/showthread.php?t=10307 . Din câte văd download-ul merge, rămâne de văzut ce face upload-ul.

Totuşi am câteva nedumeriri:
- cum pornesc un torrent care e suspended?
- deşi e setat să ruleze 40 de torrente simmultan la download văd că ia doar câte unul, ce trebuie să-i fac să ia mai multe?
 
Revin. Ştiţi vreun firmware, altul decât Oleg, care are client pentru torrente?
Cel actual începe să mă enerveze, cu versiunile mai noi parcă-i mai prost. Acum s-au blocat torrentele, nu mai face nici upload şi nici download, nu mai pot încărca nici un fişier...parcă linux-ul era mai bun decât windows-ul, nu? :biggrin: N-am reuşit să resuscitez transmission în vreun fel, rămâne doar varianta full format/reinstall.
 
Ctorrent văd că e utilizabil din consolă, nu mă coafează. Vreau ceva click&play, interfaţă grafică, oricât de shitty dar să-şi facă treaba. Link?
 
Până la urmă tot la Transmission am rămas. În afară de faptul că se blocase clientul, nu puteam adăuga torrente în listă. Buba era de la Opera, asta am aflat-o după ce am reinstalat măgăoiaia pe router, cu versiunea nouă se pare că nu se pupă. :goofy: Eh, măcar am mai făcut curăţenie că şi aşa era cam vraişte pe hdd-ul de pe router.
 

Attachments

  • transmission.jpg
    transmission.jpg
    124.2 KB · Views: 68
Fac cu nervii lângă conexiunea UPC a părinţilor. Dacă leg modemul la un PC, pare să meargă impecabil. Dacă pun routerul meu ZyXel, ce m-a deservit bine mersi câţiva ani, netul se opreşte subit şi fără motiv la intervale aleatorii între câteva minute şi câteva ore. Poate să fie în mijlocul traficului susţinut sau fără să fac nimic. Modemul, un Scientific Atlanta WebStar EPX2203, nu se desincronizează. Iniţial credeam că au picat DNS-urile, dar nici ping în gateway nu merge, deşi routerul zice că linia e activă şi ok.

Aşa că acum caut un alt router, eventual cunoscut să meargă bine cu UPC-ul. Wireless-ul nu va fi folosit, contează să fie stabil şi să poată fi configurat de la distanţă. Ce să fie? Linksys WRT54GL, WRT54GC? Belkin are câteva modele suspect de ieftine, le-aţi încercat?

Plz halp!
 
Eu folosesc pentru UPC un WRT54GL cu soft standard, dar nu mai ştiu exact ce modem am. N-am avut probleme de stabilitate a conexiunii, l-am pus şi am uitat de el.
 
Am luat un WRT54GL v1.1 „împrumut” de la un magazin ca să facem teste (trăiască oraşele mici unde poţi face aşa înţelegeri), pus ultimul firmware original, conectat şi acum... aştept. Mersi de recomandare!
 
Back
Top