Rețea pentru acasă

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
OK, so... orice router cu Wireless ştie să facă treaba asta? Bugetul e până în 250 lei, nu merită să mă arunc la ceva mai scump, fiindcă va fi oricum "dumbed down" (adică partea de router stă degeaba).
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Iar cum pretul in general tine de procesorul pentru rutare si firewallare, iar cum tu nu vei folosi cele doua functi, vei putea alege lejer modele de 100-150lei.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
O fi avand el MIMO si draft N, dar nu e un pic cam scump? Adica un router se gaseste pana in 200 RON...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
E, întrebam orientativ... pot să mă întind până în 250 RON (again, nu sunt bani daţi din buzunar, e parte dintr-un "bonus" primit de la firmă).
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Viteza super-mega pe WiFi ziceai ca nu ai nevoie. Bun, ai nevoie de acoperire? Atunci, de 250 de RON in loc sa iei un AP care oricum nu-ti va acoperi un 200mp (sa zicem), mai bine iei 2 de 125 RON si le pui in zone putin diferite.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Da' nu trebuie să le pun în zone diferite, totul e într-o cameră, numai un cablu LAN duce în altă cameră... deci nici de acoperire n-am nevoie.
Îmi trebuie să înlocuiesc şerpii ăia de cabluri cu wireless pentru un laptop şi un netbook (mai stăm în pat şi ne uităm pe net la una-alta). Până la urmă, nici de mufe RJ-45 n-am nevoie pe device, că switch am deja.
 

Thor

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Dec 6, 2004
Messages
1,971
O placa de retea wireless pusa in PC nu rezolva problema? Adica o placa de retea wireless nu stie sa functioneza ca AP?

(Heck, iei doua placi wireless pe USB, faci retea ad-hoc cu cate unul din device-urile wireless si scapi cu 120Ron)
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Habar n-am, de-aia întreb pe aici :smile:
Dar nu vreau să umplu PC-ul de plăci de reţea. Plus că am USB-urile pline, mi-ar trebui USB hub, şi tot la banii ăia ajung.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Totusi, de ce nu preferi sa faci routarea direct prin echipamentul wireless si faci in continuare ICS?
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Dude, păi fac în continuare ICS, doar că îmi trebuie şi un Wireless ataşat la toată topologia asta, ca să mai scap de nişte fire.
Main PC-ul face ICS în continuare; doar că sunt un pic confuz la partea de Wireless. un laptop/netbook care se conectează la device-ul ăla via wireless ia IP de la... cine?

LE: stai că acuma m-am prins. Nu vreau să folosesc router-ul pentru a da net la maşini fiindcă am ţeavă mare pe metropolitan şi prin router o să meargă mai lent. Nu cred că un router suportă 100 mbit/s metropolitan. Din câte am tot citit şi auzit, cam pe la 3 MB/s e limita superioară. Şi eu dacă am 11, de ce să mă duc în jos la 3?
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Eu urc spre 9+MB (afisat de uTorrent), dar ce-i drept, nu e nici vreun Edimax parlit. Nu e nici avion. E un Asus WL500G-P.Cred ca daca un 6-8MB se considera acceptabil, poti scoate din ecuatie ICS in favoarea routerului.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
Main PC-ul face ICS în continuare; doar că sunt un pic confuz la partea de Wireless. un laptop/netbook care se conectează la device-ul ăla via wireless ia IP de la... cine?

De la calculatorul care face ICS. :wink:

Nu vreau să folosesc router-ul pentru a da net la maşini fiindcă am ţeavă mare pe metropolitan şi prin router o să meargă mai lent

Pentru acelasi motiv am legat si eu routerul dupa PC.

Apropo de chestia asta, cei de la Ilink au niste oferte de internet cu banda destul de mare, la care dau si un router wireless cadou. Cel care se lacomeste la routerul moca nu va vedea in veci vitezele promise prin contract. :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
OK, deci calculatorul care face ICS dă IP şi la cele care se conectează via Wireless, device-ul respectiv fiind de fapt un switch ceva mai deştept, corect? E bun atunci, aştept recomandări. Care să fie? :smile:
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,486
1. Corect.

2. La capitolul router, am lucrat cu: Dlink, Asus, Edimax, SMC - toate instalate pentru browsing (fara pretentii de de viteza, etc). Din toate astea, SMC au fost cele mai problematice, probabil sensibile la variatii de tensiune ca se blocau cam la fiecare 4-5 zile.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Am uitat sa mentionez mai sus ca eu nu folosesc pic de criptare pe WiFi, probabil si de acolo surplusul sa urc pana la peste 9MB/s. Pentru cei care se intreaba de ce as face asta, le raspund ca accesul se face doar MAC-urilor cunoscute (stiu, e mai complicat cand te procopsesti cu un device nou pe care trebuie sa-l bagi altcumva, intai, in lista), dar nu mai pierd putere de procesare aiurea. In plus merg si Hackintosh-urile fara probleme :smile:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
WRT120N arată stylish. Place.
Repet, nu am nevoie de viteză către laptop/netbook.
Mulţumesc pentru links :smile:
 
Top Bottom