Reprofilare in c++

M-am gandit sa ma reprofilez in c++ doar ca nu stiu cum se foloseste CodeBlocks si nu stiu cu ce sa incep.Am inteles partea introductiva,adica bases dar cand e vorba sa scriu de la mine nu am idee ce sa scriu si de cate ori imi vine ceva in cap nu stiu daca asta este selectabila sau nu.Ce parere aveti?Poti invata c++ de unul singur?
M-am uitat pe multe siteuri si am vazut ca c++ este cel mai bine platit job.
 
In afara de baza,ce imi mai trebuie ca sa inteleg toate acele cuvinte englezesti?
Apropo daca memorez toate codurile din videoclipurile youtube voi ajunge undeva?
Nu am facut programare in scoala generala si nici in liceu si ma apuc de acum.Cat va dura pana voi ajunge un profesionist?
 
Last edited:
Daca memorezi codul din videoclipurile de pe youtube o sa ajungi sa poti sa reciti codul dar sa nu stii ce face.
Teoretic poti sa inveti singur dar cred ca ai inceput gresit :smile:
Ai ajuns la concluzia ca 7000-8000 lei salariu de inceput e prea mic? :biggrin:
 
C++ e un limbaj de programare, nu un job. Ce ai văzut pe site-urile de job-uri sunt posturi care plătesc anii de experiență. Dacă tu abia acum te gândești să înveți limbajul și nici nu ai experiență ca programator în alt limbaj, salariile alea sunt cai verzi pe pereți. Ești la nivelul unuia care abia începe o facultate de profil (și poate nici chiar, că ăia au făcut niște ani de programare și în liceu), deci ai câțiva ani până să ajungi la nivelul în care să poți fi acceptat ca junior developer undeva, pe un salariu mult mai mic.

Ești sigur că știi ce vrei și ți-ai ales corect criteriile pentru care vrei asta?
 
Un programator junior (pe Java) cu ceva experienta castiga aprox. 2-3000 RON/luna. Imi imaginez ca nu e mult diferit pe C++. Asta inseamna ori un programator care a facut o facultate de profil, ori unul care a invatat de unul singur, a colaborat la ceva proiecte, a facut niste programe pe care sa le arate, etc. Din cate stiu eu, pe C++ uneori trebuie sa stii si ceva matematica, pentru ca e destul de folosit pe engine-uri de jocuri.

Daca nu te afli la nivelul asta, poate ai sansa sa prinzi un internship, platit sau neplatit. Trebuie totusi ca si acolo sa arati ca stii ceva, ca ai talent pentru asta, ca ai depus destul efort singur, altfel nu te ia nimeni.

Youtube e o sursa decenta de informatie, dar trebuie sa iei si carti de C++ destinate incepatorilor si sa te apuci sa scrii cod. Mult mult cod. Zilnic.
 
Back
Top