Replicare RFID folosind NFC de la telefon

wirespot

Membru Senior
A încercat cineva să vadă dacă se pot duplica diverse taguri RFID folosind NFC din smartphone? Scopul ar fi duplicarea chestiilor gen token de interfon la scara blocului, carduri de acces etc. Principalul impediment ar fi frecvenţa, RFID există în LF, HF şi UHF (low, high, ultra high), iar NFC doar în HF – deci nu vor putea fi duplicate decât HF.

Abia în cursul săptămânii ăsteia voi avea pe mână un telefon cu NFC, deci n-am putut încă să testez. :smile:
 
Am incercat acu ceva vreme sa ma joc cu cardurile RATB. Pot fi citite cu diverse soft-uri (de genul astuia), problema era de encryptare. Facusem rost si de un key pentru decriptare dar nu mi-a mers din prima si am renuntat. :smile:
 
In scopuri didactice ma intereseaza cum sunt criptate, azi-noapte am stat vreo 10 ore scriind o mica librarie de functii care sa ma ajute si apoi am decriptat niste mesaje dintr-un exercitiu. Dupa cum spuneam, doar in scopuri didactice pentru ca nu merg cu autobuzul.
 
Conceptul era bun in prima faza unde din cele descrise puteai folosi diverse chestii cum ar fi un creion RL pentru a schita/desena chestii, problema este ca pe parcurs a iesit o varza totala iar tehnologia este "un alt kinect" (deci tot o camera, efectiv). Este foarte util daca nu esti total anchilozat si cumplit de overweight incat sa mai faci si ceva miscare si este o aditie interesanta pentru birourile la care trebuie sa stai in picioare, nu pe scaun. Ajuta din nou cu modelele 3D, dar din pacate fara proiectii 3D este un fel de varza amestecata cu fail, pentru ca tu gesticulezi dar modelul ramane pe ecran, departe de tine.
 
Back
Top