Renovare

Tocmai citeam ieri de o cunoștință pe un forum străin și-a luat casă în UK. I-a curs apă în bucătărie de la ce-au făcut ăia (în loc să închidă robinetul la intrarea în proprietate au pus un cep la conducta de apă care evident a crăpat și i-a inundat bucătăria).

Trecând peste jegul de instalație electrică de mai are puțin și-i face casa combustie spontană, i s-a umflat tot parchetul în bucătărie (3 straturi). I-am recomandat gresie serioasă sau chiar marmură și se uitau toți chiorâș.

Deh, unora le place să renoveze la câțiva ani, eu aș prefera să am treaba făcută și poate peste 20-30 de ani să consider dacă-i nevoie de ceva.


Dar societatea de consum, trebuie și ăia să trăiască :biggrin:
 
Lol claustrofobie.
Ce-i așa de râs? Când ai baie de 2 pe 1 și-o plachezi cu faianță (neagră) până sus, chiar ai senzația că te strâng pereții sau pică pe tine. Da' bine, tu ești expert și-n imobiliare/construcții/design/feng shui, am uitat...
Deci era util ca Foxter să precizeze și dimensiunile băii.
 
Nu am spus că-s expert în decorațiuni, dar asta e o chestie de gusturi şi atât.


 
Sfatul corect poate fi dat daca specifici cati pereti reci are, adica spre afara.
Exista vopsea lavabila acrilica, care are alte proprietati, dar si alt pret.
Nu mai zic ca exista rasini epoxidice, am avut toata baia acoperita cu asa ceva din podea pana cat de sus era nevoie pentru apa. Singura problema e ca trebuie sa fie aplicata de cineva care chiar se pricepe, si nu sunt prea multi pe la noi.
 
Baia mea are 2m lungime / 1.5m latime, fara fereastra, nici un zid spre exterior. Am pus faianta pana la tavan, deschisa la culoare de la jumate in sus, ceva mai inchisa la culoare, dar tot "light" de la jumate in jos, si un brau decorativ care le desparte. A iesit foarte bine si nu simt ca pica pe mine. Distanta intre placi: 2mm. Are tendinta sa faca mucegai in dreptul cazii intre placi, dar se curata usor - o data pe saptamana e suficient.
 
Formarea mucegaiului arata o problema de ventilatie, in conditiile in care nu are pereti exteriori. Poate poti imbunatati ceva, precum un ventilator cu senzor de umiditate.
 
Atunci ceva nu e in regula cu ventilatorul. Nu are debit suficient, pragul de umiditate e prea sus, etc.
 
Ceva nu e in regula cu casa. Nu exista aerisire prin care aerul sa intre in casa. Ventilatorul nu face vid.
Daca ii setez sensibilitatea mai mare, merge 15 min, sta 5 min apoi de la capat, non-stop.
 
Sugerez calduros un dezumidificator. Pana anul trecut am avut probleme imense cu mucegaiul. IMENSE! Anul asta probleme 0 cu jucaria asta. Mentionez ca am 3 pereti exteriori, blocul nu e izolat termic, really bad scenario.
 
Eu am baia de 7 mp, pereți interiori, gips-carton + faianță și fără geam, doar o țeavă de aerisire; n-am avut probleme cu umezeala/mucegaiul, dar nici n-am vrut să-i dau ocazia. Am tot trecut prin ventilatoare de toate neamurile, cu senzori și fără, s-au tot stricat, și am ajuns la concluzia că un Noctua industrial pornit 24/7 e soluția optimă. Merge de 3 ani și jumătate și dacă-l șterg de praf e ca nou. Și mai e și destul de silent (în baie se aude, dar de afară nu, și e chiar la ușa băii).
 
  • Like
Reactions: Neo
Kids... :biggrin: Faceti voi conversia in CFM.
 

Attachments

  • vb.jpg
    vb.jpg
    527 KB · Views: 39
Las' că am văzut zgomotul, nu îmi mai trebuie altceva.

korby nu e chiar greu de alimentat la 220, eu i-am pus o sursă de la niște led-uri ikea.
 
Sfatul corect poate fi dat daca specifici cati pereti reci are, adica spre afara.
Exista vopsea lavabila acrilica, care are alte proprietati, dar si alt pret.
Nu mai zic ca exista rasini epoxidice, am avut toata baia acoperita cu asa ceva din podea pana cat de sus era nevoie pentru apa. Singura problema e ca trebuie sa fie aplicata de cineva care chiar se pricepe, si nu sunt prea multi pe la noi.

Baia are 1 perete rece, la fel si bucataria.
 
Si eu am avut multe experiente horror cu ventilatoarele cu senzor, cumulat cu nevasta cu ureche fina.t
Asta pana am cumparat un ventilator produs de Maico si totul a revenit la un normal.
Foxter incearca sa nu pui faianta sau placi ceramice de orice fel pe peretele exterior daca se poate.
 
Back
Top