Remote Monitor + Remote Speakers

True, true, da' eu habar n-am ce înseamnă "DTS-mix" sau "DTS-pass". Treaba cere investigare, veau să mă documentez, că altfel nu se poate :smile:
Apoi, ideea e că totuşi ne aflăm în România, deci degeaba găsesc Media Box-ul ideal prin Europa, dacă nu există pe-aici :smile:
 
Sunetul în filme poate fi codat în n feluri, printre care și DTS. Dacă ai un receiver audio care să aibă decodare DTS pe 5.1 sau 7.1 canale, atunci ți-e suficient DTS pass, ce livrează sunetul în format digital prin HDMI sau S/PDIF optic/coaxial către receiver. Dacă ai doar o combină audio stereo, probabil vei dori un media player care să știe să facă decodare DTS și stereo downmix, încât să poți auzi pe doar 2 canale, iar asta o face un player „DTS-mix”.
 
Um, I have neither.
Am boxe Genius 5.1 cu intrări jack (deocamdată), dar nu le pun în camera aia, o să pun ceva boxe stereo obişnuite, de birou, până se mai liniştesc apele. Deci DTS-Mix :smile:
 
Eu am o problemă similară: în urma mutării, din cauza cablajului fix la care nu pot să umblu, respectiv locaţia mobilierului relativ limitată (nu prea are sens alt aranjament, nu că n-aş putea să schimb). Locaţia televizorului va fi [radical] diferită de cea a PC-ului.

Pînă acum aveam all-in-one pe PC, cu ajutorul unui tuner TV extern: urmărit TV fără PC, respectiv filme + jocuri + whatever pe PC.

Soluţia la care am ajuns este acel WD Media Player TV Live. Aparent există şi custom firmware pentru el, fiind bazat pe Linux, în caz că vă interesează tweak-uri la capabilităţi, plus chestii suplimentare (torrente etc., pe mine nu mă interesează). Aparent ştie inclusiv DTS downmix, că veni vorba mai sus. Are mufă USB respectiv de reţea şi ştie să facă browse pe share respectiv share la ce are pe USB. Merge şi dongle WiFi pe USB.

Respectiv un monitor Philips 221V2AB (full HD). Media playerul pe HMDI->DVI, TV tunerul extern pe VGA. Are boxe încorporate; ştiu, mizer; dar ca soluţie temporară e ok. Plus că alternativa sînt tot nişte boxe din alea amărîte tip office, deci nu-s sigur că e mare diferenţă.

Cost: ~1100 lei pe amîndouă (440 + 650).
 
La mine ar fi un pic invers, că serverul meu NAS la o adică poate prelua aproximativ funcţiile acelui player dacă trîntesc un MythTV pe el. Problema e că motoarele hardurilor fac zgomot enervant, pe o sinusoidă, şi nu prea e de trăit cu el în cameră. Nici n-am idee dacă suspendarea lor cu elastic ar rezolva ceva, iar cuşca din NSK6000 nu prea se pretează la elastic pe lateral, ar trebui nişte găuri date...

În fine, monitorul trebuie oricum să-l iau, cu media playerul mă mai gîndesc. Dacă are cineva sugestii mai bune, inclusiv la monitor, ascult.
 
Back
Top