Recomandari firme de Taxi Bucuresti

Si un ultim (?) hint: fereste-te ca de Styr de taxiurile cu numar de Ilfov, indiferent de firma. Cu totul intamplator, cand circula prin Buch ele folosesc by default (si legal!) tariful extraurban, mult mai mare. Oriunde ai fi, cel mai bine chemi o masina prin radio. N-are cum sa-ti refuze comanda si nici nu ii da mana sa te insele.
 
Îi zici la ăla cu număr de Ilfov să cheme prin staţie o maşină cu nr. de Bucureşti. Sau aşa am înţeles eu.
 
Eu ma mai uit si la aparat cand ma urc in masina. Sa fie afisat tariful de stationare de 14lei/h si 1,4lei/Km (dupa caz). Daca imi sare in ochi un tarif suspect (de obicei este T2) sau vad ca il schimba pe loc, ma dau jos.
 
Cel mai drăguţ e când te uiţi la tariful de pe uşă, eşti de acord cu el, te urci în maşină, ajungi la destinaţie ştiind cam cât face cursa şi îi oferi şoferului exact cât ştii tu (eventual cu 1-2 RON mai puţin dacă vezi că e hoţ), fără să-ţi pese că aparatul e pus pe T2 sau că şoferul s-a jucat cu „maimuţa”. :hihi:

Mi s-a întâmplat o singură dată şi m-am simţit mândru de ispravă. :biggrin:
 
Se joaca si cu maimuta mea, apoi mergem la politie si explica de ce a luat atata si care a fost cursa :goofy:.
In plus, la cateva reclamatii taximetristul zboara. Si la faza aia nu poate sa se mai bazeze pe solidaritatea taximetristilor (care se subrezeste pe zi ce trece).
 
Wauuu nu ma asteptam la atatea posturi, multumesc frumos!
Azi m-a dat pe spate cineva care a spus ca pt. acelasi traseu ca si mine a platit 60 ron, m-a facut sa ma simt norocoasa daca eu scap cu 300.
Nu sunt pretentioasa si desigur ca m-as duce cu draga inima si cu autobuzul sau alt mijloc de trasnport, insa ajung la 7.30 in gara si la 9.30 cel tarziu trebuie sa fiu in Otopeni.
Sunt multumita sa stiu cati kilometri sunt pana in Otopeni, astfel nu pot fi chiar usor de fraierit, apoi ma gandeam sa nu iau taxi chiar din spatele garii ci sa mai fac cativa pasi, insa sper sa nu merg si sa tot merg aiurea :rolleyes: sau sa fac comanda de seara pt. acea dimineata la Meridian... atata timp cat e comandat taxiul speram sa am parte de ceva mai multa seriozitate...

Am vazut un post in care se spunea ca ma taxeaza si in functie de cat te abati, eu una merg direct la Otopeni, numai soferul sa nu faca plimbari aiurea cu mine, vazandu-ma straina:smile:

Aa, si ce inseamna T2??
 
Tarif 2. Au mai multe, in functie de ora (zi/noapte), daca e cursa urbana sau extraurbana, etc. Ocolisurile nu tin doar de rea-vointa ci si de trafic. Aia e strada, nu prea ai ce sa-i faci.
Ai putea sa mai incerci sa iei metroul pana la Pipera sau, mai degraba, la Aviatorilor si sa iei de acolo un taxi. E mai aproape de iesirea din Bucuresti si distanta ar trebui sa fie mai mica.
 
La Aviatorilor se găseşte mai greu taxi. La Aurel Vlaicu e mai uşor.

Pentru necunoscători, e vorba de magistrala albastră de metrou, cu staţiile Piaţa Victoriei - Aviatorilor - Aurel Vlaicu - Pipera, mergând spre nord. De la Gara de Nord se poate lua metroul o staţie până la Piaţa Victoriei pe magistrala roşie (nu cea verde).
 
Cu metroul de la Gara de Nord nu ai cum sa mergi spre Victoriei decat intr-un sigur mod. :smile:
Nu stiu cate taxiuri ar veni la comanda asa departe, dar Pipera e cea mai apropiata statie de Otopeni.

Alte alternative mai sunt, dar nu as putea garanta ca se incadreaza in 2 ore. Taxi pana la Piata Presei si microbuz/autobuz de acolo. Economisesti foarte multi bani la taxi si nu lungeste durata drumului decat cu 20-25min in cel mai rau caz. Dar si implica mai multa orientare si nu e chiar cea mai recomandata solutie pentru cineva care nu cunoaste Bucurestiul.
 
Va multumesc ca ati fost draguti si mi-ati dat cateva sugestii, tzepele nu prea mi se potrivesc si cat timp sunt in cunostinta de cauza ma voi descurca ca doar sunt mare :smile:
 
Vremea a trecut, de vreo lună preţurile per km au crescut la maxim 1,75 RON. Referinţa (Cobălcescu) este 1,7 RON/km, iar firmele mari practică tarife asemănătoare. Există în continuare firme ieftine (Sheriff, Tess, Mega Stass) cu 1,15 - 1,29 RON/km, dar probabil că nu vor mai rezista mult la acest nivel. De asemenea, s-a renunţat la tariful extraurban, iar tariful de pornire trebuie să fie egal cu cel pe km - nu ştiu dacă măsurile sunt luate în virtutea unei legi sau e o convenţie între ei. Cert e că pe portieră e trecut acum un singur tarif, cel mult două dacă pe timp de noapte este practicat unul diferit.

Ţeparii (gen Auto Confortabil scris cu fontul lui Auto Cobălcescu) şi-au ajustat şi ei tarifele. Nu mai practică 7,45 (care să semene cu 1,45) ci 7,7 (care să semene cu...).
 
Mers cu Tess câteva zile, pot spune că oamenii sunt foarte serioşi atât timp cât şi nimeresc unde-i chemi... Dup-aia sunt chiar ok :biggrin:
 
Eu mi-am recapatat un pic din ura fata de taximetristi miercurea trecuta, cand am aterizat de la Munchen pe la 12.30 noaptea pe Otopeni... iesit frumos, luat la rand vreo 3 baieti de la Fly care au spus ca nu vor sa mearga in Crangasi, daca e, ma lasa in centru. Obosit mort si nervos si racit, nu prea mi-a ars de astfel de aventuri, asa ca am trecut mai departe... De la alte firme nici nu au vrut sa auda de mers pe aparat, indiferent ca era vorba de Meridian, Sheriff sau Mavi Taxi, ci au cerut 60-80 de RON. Noroc cu un individ, taximetrist particular, care m-a dus frumusel acasa cu 50 de RON, mi-a dat si bon si tot...
 
Mers cu Tess câteva zile
Ciudat... de fiecare data cand am apelat la ei (luat masina din strada), am nimerit peste tigani (nu romani tiganizati, ci tigani 100%) care ascultau manele. Am mai nimerit peste vreo 3 soferi de la aceeasi firma cand isi cumparau shaorme de la Genin. Dupa vocabular si accent erau niste gunoaie sociale.
am aterizat de la Munchen pe la 12.30 noaptea pe Otopeni [...] De la alte firme nici nu au vrut sa auda de mers pe aparat, indiferent ca era vorba de Meridian, Sheriff sau Mavi Taxi, ci au cerut 60-80 de RON
Am nimerit de doua ori la "ceilalti" si totul a fost ok. A trebuit sa-i reamintesc tipului de la Meridian sa schimbe tariful pe urban cand am intrat in Bucuresti.
 
Unul dintre puţinii şoferi de taxi (şi nu-s mai mult de 10 în toată istoria) care m-a impresionat plăcut prin vocabular, comportament şi tot ce vrei, e de la Tess.

Dacă zici de ţigani, să vezi unul de la Sheriff. Până atunci nu cred că mai văzusem om neafrican atât de negru. Nu manele, nici o vorbă pe tot drumul. Şi tot atunci s-a întâmplat să-mi uit rucsacul pe bancheta din spate. Am sunat la dispeceră, am dat indicativul maşinii (îl reţinusem pentru că coborâsem în mijlocul cursei să-mi cumpăr ceva de la un chioşc şi, în astfel de situaţii, dacă am bagaje lăsate reţin întotdeauna indicativul), ea a luat legătura cu el şi în 5 minute era acolo unde mă lăsase. Am cinstit „cioara” cu 50 de mii, am pipăit să văd dacă mai e înăutru camera foto (doar de aia îmi era), mulţumesc, la revedere. Deci se poate.
 
Back
Top