Recomandari firme de Taxi Bucuresti

ivanna

Membru
Salutare,

Voi ajunge zilele urmatoare prin Bucuresti si stiu ca exista un fel de mafie printre taximetristi asa ca v-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati putea recomnda ceva firme de taximetre, serioase. Nu vreau sa-mi ceara din Gara de Nord pana in Piata Unirii 3, 4 sute de mii, sau sa faca turul Bucurestiului cu mine. Eu am cautat pe google si am gasit o lista cu firmele de taxi din Bucuresti si cu tarifele practicate insa nu stiu pe ce firma ma pot baza.

Multumesc, astept sfaturile voastre.
 
Depinzând de o multitudine de factori (bagaje, zona în care vrei să ajungi, spiritul de aventură, orele în care trebuie să circuli, etc.), poate fi mai înţelept să foloseşti transportul subteran. Acoperă 60-70% din suprafaţa Bucureştiului, este ieftin, este rapid în orele de vârf şi oferă un confort decent.
Dacă vrei musai să asculţi manelele şi conversaţiile taximetriştilor, principalele firme sunt:
  • Rodell Taxi 9415
  • Taxi 2000 9494
  • Taxi Cristaxi 9461
  • Taxi Cobalcescu 9451
  • Taxi Leone 9425
  • Taxi Meridian 9444-9888
Oricum, trebuie să fii atentă la preţurile afişate pe portieră, preţul mediu pe km nedepăşind în condiţii normale 1,2-1,3 RON/km.
 
In Gara de Nord gasesti si taxi-uri particulare care au tarife mai mari in comparatie cu cele enumerate de SorCerer mai sus. Ideea e sa nu te lasi atrasa de cei care striga "taxi", ci sa iesi din gara si sa te indrepti spre masinile care sunt mai in spate. Oricum fii atenta la pretul afisat pe portiera si ai grija ca soferul sa porneasca aparatul de taxat la plecarea in cursa. Poti de asemenea si sa faci comanda la numerele pe care le poti gasi pe net.
 
Meridian are o politică de seriozitate foarte dură, şi taximetriştii care se ţin de şmecherii zboară repede din această reţea. Naţional aparţine de aceeaşi companie. Dacă ai probleme cu taximetristul, pui mâna pe telefon, suni la dispecerat şi înregistrezi o plângere; şoferul va fi pedepsit de firmă.

Şi Taxi 2000 sau Leone sunt ok. Poţi cere şoferului să oprească muzica sau să nu fumeze. Unii şoferi sunt cu bun simţ şi-ţi cer permisiunea înainte, alţii sunt dobitoci pe care trebuie să-i iei mai tare.

Dacă te iei după preţul de pe portieră, atenţie:
- preţul să fie exprimat pe kilometru (la unii „rechini” poate fi tot 1,4 lei scris mare, dar pentru „100m” scris mic);
- dacă circuli noaptea să te uiţi dacă există un tarif de noapte (poate fi dublu);
- tariful de pe uşă să fie acelaşi cu cel de pe aparat în timp ce merge.

Tarifele pot fi între 0,8 şi 1,4 lei pe kilometru.

De la Gara de Nord la Unirii ajungi cel mai comod cu metroul, o staţie până la Piaţa Victoriei (câteva minute de aşteptat + 3 minute drumul), apoi schimbi linia şi iei celălalt traseu de la Victoriei la Unirii (câteva minute de aşteptat + 8-10 minute drumul), şi ieşi direct în faţa magazinului universal Unirea. De la Gara de Nord poţi lua metroul şi în direcţia opusă şi ajungi direct la Unirii, însă durează ceva mai mult.
 
Un alt "truc" pe care l-am invatat, este sa afli dinainte zona. Rogi pe cineva sa-ti povesteasca cate putin din zona. Apoi cand te urci in masina, nu scoti hartia si-i spui strada si numarul - asta e primul semn ca nu esti localnic. In schimb ii spui "vreau sa ajung la unirii. acolo, langa fantana." sau "la unirii, si de acolo va arat eu ca nu stiu exact strada" ...
 
Fusesem pana acum in Bucuresti insa ultima data cand am fost era acum vreo 4 ani si vroiam sa merg la sigur in ceea ce priveste taxiurile.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, am sa tin cont de ele.
Ati fost de mare ajutor.
 
preţul să fie exprimat pe kilometru (la unii „rechini” poate fi tot 1,4 lei scris mare, dar pentru „100m” scris mic);
N-am întâlnit aşa ceva. În schimb, mulţi mizează pe tarife gen 8,99 lei/km, pentru ca clientul să facă asocierea cu 8900 lei/km, mai demult un tarif uzual.

- dacă circuli noaptea să te uiţi dacă există un tarif de noapte (poate fi dublu);
Nici asta n-am văzut decât în alte oraşe (ex. Predeal). În schimb, unele companii au tariful uşor crescut pe timp de noapte - de exemplu Naţional are 1,5 faţă de 1,4 lei/km.

Tarifele pot fi între 0,8 şi 1,4 lei pe kilometru.
0,8 nu mai există în Bucureşti de minim 1 an. :smile: Acum, tariful minim pe care îl cunosc îl are Sheriff Taxi - 1,15 lei/km (telefon 9439). Alte companii ieftine: Mavi Taxi (9450), Aliance Taxi (9418) - 1,2 lei/km (oricum, preţurile se schimbă des). Însă, dacă faci comandă, se întâmplă foarte des să nu aibă maşini disponibile, spre deosebire de companiile mari (Cobălcescu, Meridian, CrisTaxi), dar care au şi tarife de 1,4 - 1,45 lei/km.

La gară nu are aproape nici un sens să cauţi un taxi la preţ decent. Chiar dacă au tarif normal, de obicei refuză să meargă cu aparatul sau îţi cer să le plăteşti peste aparat; eventual refuză cursa dacă nu e una lungă - gen până la Otopeni. Oricum, 90% din taxi-urile de la gară sunt la preţuri aberante, de 5-7 ori mai mari decât cele standard, singura soluţie e cea cu comanda. Idem pentru Piaţa Unirii şi Mall Vitan.

Am renunţat să mai am pretenţii privind amabilitatea/decenţa/whatever a şoferilor de taxi. Am întâlnit şi la companiile respectabile manele şi indivizi care folosesc o cantitate apreciabilă de cuvinte din 4-5 litere. La fel cum am întâlnit şi oameni cât se poate de OK, indiferent de companie. De exemplu, recent, unul a început să-mi vorbească despre cum s-a documentat pe Google referitor la ce maşină să-şi ia. :smile:
 
Ntz, ntz, in loc sa faceti pe gazdele si sa ii aratati Bucurestiul.....
 
Originally posted by Rabbit
Oricum, 90% din taxi-urile de la gară sunt la preţuri aberante, de 5-7 ori mai mari decât cele standard, singura soluţie e cea cu comanda. Idem pentru Piaţa Unirii şi Mall Vitan.

În staţia de lângă McDo Unirea sunt taxi-uri cu tarife normale, gen Cobălcescu &co.
 
Mereu gasesti si taxi cu pret ok. Meridian, Cobalcescu, Cristaxi, Leone, Taxi 2000.. Daca te intreaba "200-300.000 pana xxx nu stiu unde" refuzi categoric (pentru ca e teapa) si intrebi daca merge dupa ceas. Sau cauti direct altul. Daca nu e nici unul si fac fite si nu te iau, faci comanda. Daca e vreunul de firma care face fite, nu te ia, sau propune el un "scor" ii iei indicativul si il "dai in gat" firmei la care lucreaza. Asa o sa fie mai putini hoti de genul asta.

Oriunde gasesti taxi ok, daca ramai la firmele astea, tariful e ok si se merge "dupa ceas". Daca nu e, faci comanda si in 5 minute ai rezolvat.

Plimbare placuta!
 
Buna, nu are rost sa deschid un alt topic pentru ca am aproximativ aceasi problema, in cateva zile voi ajunge in Bucuresti si desigur voi avea nevoie de un taxi, la fel ca si Ivana tot din Gara de Nord insa cum e mai rau pana in Otopeni, am auzit ca ar costa 30 ron, mie mi se pare mult, voi ce spuneti? Ar fi mai bine sa comand unul? Desigur ca voi avea si timpul limitat, deci nu voi avea timp sa ma departez prea mult de gara...
 
De la Gara de Nord pana in Otopeni nu e chiar mult 30RON. Sunt 14-15Km. Asta inseamna ca ~23RON costa drumul fara nici un fel de stationare si fara nici cel mai mic ocolis. Daca pui stationarile si eventualele rute mai mult sau mai putin ocolitoare (in functie de ora la care vii, poti sa nimeresti un trafic infernal pe DN1) se fac lejer 30lei. Si asta daca ai noroc.
 
Spre aeroport poţi lua metroul de la Gara de Nord până în Piaţa Victoriei, iar de acolo iei autobuzul expres 783 ce te lasă direct la aeroport. Dar circulă cam la 20-30 de minute şi face opriri, deci îţi trebuie mai mult timp decât cu un taxi. Vezi să nu te rătăceşti în Piaţa Victoriei, că-i mare; cred că staţia de autobuz e în capătul bulevardului ce vine din Piaţa Romană, în partea dreaptă a sediului Guvernului.

Multe taxiuri nu se avântă spre aeroport decât dacă le plăteşti şi cursa de întoarcere, sau aşa susţin şoferii. La faza asta nu pot decât să recomand Meridian (sau Naţional, tot aceeaşi firmă e în spate) care penalizează şoferul pentru asemenea abateri.
 
Cu ocazia asta, pentru oricine are nevoie de un taxi (luni-sâmbătă între orele 20:00 şi 03:00), daţi un PM şi vă dau numărul de telefon al unui taximetrist excelent (de la Taxi AS).
 
Multe taxiuri nu se avântă spre aeroport decât dacă le plăteşti şi cursa de întoarcere, sau aşa susţin şoferii. La faza asta nu pot decât să recomand Meridian (sau Naţional, tot aceeaşi firmă e în spate) care penalizează şoferul pentru asemenea abateri.
Şoferii cinstiţi setează tariful extraurban (care e cu 50-80% mai ridicat decât cel urban) la ieşirea din localitate, dar încă există firme de taxi care nu au un astfel de tarif specific şi totul e lăsat la discreţia şoferilor.

Meridian, AS şi mai ales Naţional sunt prea scumpi. :goofy:
 
AS are 1,4 lei/km, precum 80% din tarifele practicate în Bucureşti. Mai sunt câteva firme cu 1,15, 1,2 şi 1,3, pe care le prefer, mai ales că oferă, în mare, aceleaşi condiţii. (Naţional are chiar 1,5 lei/km pe timp de noapte, când folosesc taxiul cel mai des.)
 
Back
Top