Recomandari firme de Taxi Bucuresti

Locul e chiar langa Gara de Nord (la vreo 500 de metri). Cel mai ieftin e sa iei autobuzul expres 783 de la aeroport (statii la parterul fiecarui terminal, circula la 15 minute) pana la Piata Victoriei (maxim 30 min), de acolo mai ai un pic peste 1 km (taxi daca ai bagaje, 10 min pe jos daca nu ai, prognoza e buna pentru duminica). Nu merita luat metroul pana la Gara de Nord ca tot ai de mers pe jos.
 
Bun venit pe la noi! Ai două opțiuni:

Varianta 1 - autobuzul expres 780 pe ruta Otopeni - Gara de Nord (mai există și un 783 pe Otopeni - Piața Unirii). Are stația la parter la terminalul de sosiri, cum ieși afară în dreapta e chioșcul RATB de unde poți lua cartelă pentru călătorii expres, iar în stânga opresc autobuzele. O călătorie cu autobuzul expres parcă e 3,50 lei, și cred că durează vreo oră. Ieftin da' nu prea repede.

Varianta 2 - după ce ai ieșit din terminal, mergi tot înainte prin parcarea etajată până ajungi la rondul cu un sens giratoriu maaaaaare; acolo așteaptă taxiurile. Mai scump da' repede.

Vezi cât de mult te întârzie preluarea bagajelor. Uneori se mișcă repede, alteori încet. Personal aș lua un taxi, chiar dacă e mai scump.

Autogara nu e departe de Gara de Nord, ci la vreo 4-5 minute de mers. În fața gării e Parcul Gării de Nord, pe o parte cu Bd. Gării de Nord și pe cealaltă cu Bd. Dinicu Golescu, cu linii de tramvai și o benzinărie Mol pe colț (atenție, nu OMV - este și una din aia în apropiere). Mergi pe lângă parc și liniile de tramvai și ajungi la intersecția cu Mircea Vulcănescu, unde e și autogara. Intersecția e ușor de recunoscut că are străzi din 5 direcții și organizarea e un pic ciudată, cu niște insule de dirijare a traficului; pe colț e de mulți ani un magazin cu corpuri de iluminat.
 
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri, stiu cam cum se ajunge de la Gara de nord la autogara,m-am uitat pe harta si am vazut tot,chiar si benzinaria de pe colt de care zici,are si gaz parca,nu?Daca avionul nu v-a avea intarzieri,voi lua autobuzul,daca nu face mai mult de o ora pe drum m-am linistit,am timp.Va multumesc inca o data la amandoi si Bine v-am gasit! :smile:
 
Autocarele spre Constanta circula din 45 in 45 de minute, iar la 19.45 ai si un tren Rapid. Your choice.
 
Cum fac să reușesc să găsesc un taxi la ora 8-9 dimineața, când la 90% din numere nu se răspunde sau sună ocupat și în cea mai apropiată "stație" de taxiuri e pustiu? :frown:
 
Faci programare încă de seară, sau reții numerele de telefon la câțiva taximetriști din zonă. E problemă mare, nu mai ies taximetriștii în oraș din cauza zăpezii.
 
Nu mai ies sau au prea multe comenzi? In Iasi e cea din urma varianta.
 
Sunt puține taxiuri în oraș, așa că toate firmele sunt supraaglomerate. Weekendul trecut a fost prima oară când am dat de telefoane mobile închise la firme mari, sau sunet ocupat constant.

Pentru mers la aeroport, sunt firme care fac transfer cu mașini proprii, și costul e cam la fel cu un taxi. Măcar la astea poți sigur să faci programare.
 
Am inteles ca uneori rezervarea online primeste raspuns mai prompt decat cea telefonica.
 
Apelez destul de des la Meridian prin serviciul de comanda on-line, dar in ultima perioada nici solutia asta n-a tinut. Nu gasesti masini, punct. Singura solutie e sa iesi in strada, si sa speri ca mai gasesti cate un taxiu prin cate vreo statie. Ieri am incercat sa-mi fac o comanda la taxi in intervalul 21-23 (adresa era undeva pe Stefan cel Mare). Am luat firmele de taxi la rand: ori linie ocupata, ori nu raspundeau la telefon, ori iti raspundeau si asteptai 5 minute ca sa-ti zica ca nu au masina, ori iti ziceau instant ca n-au masina.
 
Back
Top