Recomandare Router pentru RDS

Din ce-am auzit, degeaba ai gigabit (sau gigabit/2) pentru că PPPoE e încapsulat/decapsulat de către CPU, iar cum routerele nu sunt prea dotate la capitolul ăsta, nu prea ai cum s-ajungi la wirespeed. Abia recent cred că a apărut ceva de la openwrt care are suport experimental pentru decapsulat PPPoE în hardware.
 
Sunt și eu curios de routere mai noi, dacă există vreunul bun, cu suport complet gigabit, ipv6, jumbo frames etc. De curiozitate momentan, dar nu se știe niciodată :biggrin:
 
Multumesc de sugestii tuturor. Probabil ca voi merge pe recomandarea lui Icecub pt. router si pe ce a lui LNT pentru adaptor. Conexiunea de pe wifi va fi pentru PC-ul alor mei, pe care va fi excelent daca obtin o viteza superioara stick-ului de mobile internet oferit gratis de RDS. Asadar, chiar daca nu se va ajunge la wirespeed (nici macar nu-mi faceam iluzii ca s-ar putea), e ok din punctul meu de vedere.
 
Routare la gigabit wirespeed mai fac și altele, dar nu am văzut teste cu PPPoE în cazul ăsta.
 
Update + intrebare: pana la urma, am cumparat router-ul TL-WR1042ND si adaptorul USB TL-WN823N. Le-am instalat, se conecteaza si functioneaza cum trebuie. Singura problema e ca PC-ul pe care am adaptorul USB se conecteaza numai la 1.0 Mbps. Imi poate spune cineva daca asta e din cauza semnalului sau e ceva care poate fi "dres" din setari?
 
Sigur merge la 1.0Mbps sau doar afișează că merge la viteza aia? Pentru că am mai pățit ciudățenii de genul ăsta cu un adaptor wireless 100% original chinezesc, puteai transfera cu 2MB/s când el afișa 1Mbps.
 
miahi, transfer n-am incercat inca. Adevarul e ca paginile se incarca acceptabil de repede, ceea ce ma face sa am indoieli ca e intr-adevar 1 Mbps...

IceCub, liniile de semnal fluctueaza: in aplicatia de la TP Link, signal strength variaza intre aprox. 35% si 75%. Nu l-am vazut la 100% pana acum.
 
De ce nu incerci sa te conectezi cu un laptop, telefon, sau tableta din pozitia in care e desktopul?

In principiu nu ai setari mai "speciale" de facut, dar sa ai grija sa folosesti WPA2 cu AES.
 
Last edited:
Back
Top