Recomandare Router pentru RDS

La 3 camere e cam de ajuns ceva cu 2 antene, un TP-Link 841N/ND sau Asus N12. Eventual, ceva future-proof, TP-Link 941ND.
 
Am luat WDR3600, tocmai bine ce a disparut din stocuri.

Instalarea e destul de plug&play (nu inteleg mizeria cu CD-ul de instalare cand merge foarte lejer configurarea din interfata Web). Am facut update la cel mai recent firmware oficial, am generat niste parole lungi pentru WPA2-PSK si, suprinzator, merge.

Speedtest nu indica nici o diferenta semnificativa intre conexiunea directa la provider (RDS Fiberlink 1) si legatura prin router - me is happy.

Singura buba a fost cu telefonul (Samsung Galaxy S2) care refuza sa se conecteze la wireless pe 5Ghz. Am schimbat modul de la 'auto 802.11a/n' in '802.11n only' si nu au mai fost probleme. E fain ca pe 5Ghz nu am decat reteaua mea, pe 2.4 sunt vreo 7 retele si se cam bat cap in cap. Pentru ca distanta maxima de la router pana in cel mai indepartat punct din casa e de vreo 7m am pus puterea de emisie la minim. Astfel am 2 retele de la vecini care au semnal mai puternic.
 
Caut un router ieftin pentru conexiune RDS si am gasit modelele astea doua: TP-Link TL-WR740N si TP-Link TL-WR740N1. Care-i diferenta intre ele? La specificatii nu vad nimic diferit.
 
Păi dacă nu există nici pe site-ul producătorului ai cam primit răspuns. Cel mai probabil (mai ales având în vedere prețul) e 741N, caz în care diferența față de 740N este antena detașabilă.

PS: prețul normal la 740N e 60 de lei.
 
N1 probabil se refera la revizia 1. In unele cazuri (cum ar fi la Dlink) o alta revizie poate sa insemne un produs schimbat complet in interior (alt CPU, flash, etc)
 
Nu iau neaparat de acolo, ma uitam dupa modele, poate au altii pe stoc.
Ok, deci sa iau 740N? Sau altceva? Imi mai face cu ochiul DLINK GO-RT-N150
 
Propria experianta m-a invatat sa evit routerele cu antena interna (parca nu stau la fel de bine la calitatea semnalului).
That.
Plus că peste 75% din ce am dat DLink anu' ăsta au ajuns la service.
 
Nu stiu cat de valabila e treaba cu antena interna, routerul meu e ok ca range (Asus RT-N56U) dar nu mai mult decat un router cu antena externa.
 
570 lei am dat atunci pe el, si in ziua de azi mi-e rusine de ce am facut. :smile:
 
Readuc in actualitate topicul asta cu urmatoarea "problema:"
Caut un router wifi care va fi folosit momentan cu o conexiune de 100 Mbps de la UPC (probabil ca voi schimba in viitorul apropiat pe Fiberlink 500 de la RDS) intr-o casa cu 3 camere. Routerul va fi plasat in sufragerie iar clientul la care vreau sa ajunga semnalul wifi e la aproximativ 10 metri si 2 usi/pereti distanta. Cu precizarea ca sunt absolut tamaie la capitolul retelistica, v-as ruga sa-mi recomandati un router wifi si un adaptor pe care sa-l instalez pe cel de-al doilea PC (de preferinta pe USB). Ca buget pentru router ar fi pana in 150 RON.
Multumiri anticipate.
 
Adaptorul wifi poate sa fie si fara antena externa, din ce am gasit eu diferenta e nesemnificativa. Eu am TP-LINK TL-WN821N si la semnal e la fel ca orice placa de retea wifi dintr-un laptop, nimic mai mult. La 10m cred ca semnalul va fi slab, indiferent de ce ai pe wifi.
 
Back
Top