Recomandare Router pentru RDS

Deşi n-am lucrat cu el, votez cu Netgear N600 WNDR3700. Se şi încadrează (cam la limită) în bugetul tău de 100 de euro.
 
Majoritatea nu inteleg de ce wireless N nu merge la aceesi distanta cu G. Si cind mai este si mixed mode B/G/N, sa te tii bine.
 
Wireless nu imi trebuie si in fata blocului, in apartament e de ajuns.

Deci Netgear N600 3700 ramane.

Sa vad acum si daca gasesc varianta v1 in magazin. Daca nu, iau v2 si gata.

Multumesc foarte mult de ajutor
 
Ceva mai entry-level ce recomandati?

Net UPC de 120Mbps (cica), trebuie sa acopere wireless un apartament de 95mp. Se vor conecta la el 2-3 laptopuri care stiu doar maxim 802.11g deocamdata. USB, feature-uri exotice nu conteaza. As prefera ceva cu N, ca sa fie utilizabil si peste 2-3-4ani, chiar daca se schimba echipamentele care se conecteaza la el.

La o cautare rapida:
- D-Link DIR-615
- TP-Link TL-WR743ND
-Asus RT-N10
 
Din experienta iti pot spune ca TP-Link si Asus au antene ceva mai mari si drept urmare au semnal mai bun.
Vezi ca si TP-Link TL-WR841ND se incadreaza in specificatii, e ok la pret, si are 2 antene.
 
Atit D-link cit si Asus au variante cu chipset Atheros, respectiv Broadcom, cit si cu Realtek. Eu as merge pe cel cu Atheros, cu a doua varianta Broadcom. Ar trebui sa stii care revizie de router cumperi ca sa stii care chipset.
Daca laptopurile nu suporta decit G, atunci nu vor beneficia de polarizarea orizontala (pe care nu o au nici routerele "150"). Faptul ca are si a doua antena il face sa aiba si diversitate spatiala, o chestie buna teoretic, dar practic distanta intre antene este suficient de mica incit sa nu aduca un avantaj semnificativ.
 
Am luat un TL-WR841ND. Mersi IceCub pentru sugestie. I-am facut update la cel mai recent firmware oficial, pare sa functioneze ok.

Am facut doar un test pe speedtest.net, a dat 30Mbps la upload, 5Mbps la download - cam putin fata de maximul din contract, dar mult mai bine decat cel vechi. Ai mei cred ca sunt multumiti.
 
Pai pune si tu cerintele complete. N-as fi recomandat dd-wrt si alte softuri modate pe SoC-uri pentru parinti, zau.
 
Is bou: mai sus e vorba de 30Mbps dl/5Mbps up. Eram sub influenta drobului. :frown:

Sper sa am timp saptamanile viitoare sa vad daca limitarea vine din router sau de la ISP.
 
Eu nu am nevoie pt RDS ci pt. RTC , probabil candva cat de curand o sa ajunga si RDS la mine-n sat, insa pana atunci, as vrea rand pe rand sa inlocuiesc WRT54GL -urile cu ceva mai nou.

Cerinte:
-DDWRT sau tomato
-Gigabit
-Wireless - oricare
-pret 0-1-2-3-4 sute de lei
 
DDWRT are si multe optiuni pe partea de radio in cazul in care-l foloseste ca AP.
Nu-ti recomand N-ul sus si tare, aduce multe probleme cu ocuparea spectrului. Partea fericita este ca orice router N poate fi configurat sa mearga doar in G si iti va rezolva problemele.
Cit despre gigabit, cam aceeasi remarca: ai nevoie de cabluri de calitate, etc, si daca nu sint iti aduce mai multe probleme decit fastethernet.
Mai nou routerele nu mai au antene externe (multumita UE), si cele interne sint doar niste table sau sarme ... cost saving.
Eu personal nu l-as schimba pe WRT54GL decit cu ceva intr-adevar mai performant. Care vine la pretul corect, poate arunci o privire la Ubiquiti si apoi te hotarasti.
 
Ok multumesc pt raspunsuri. WRT54GL urile merg brici de ani de zile, am tomato pe ele, insa ma gandeam sunt rau in urma si ca reteaua mea ar putea merge un pic mai bine cu minim de investitii.
Despre cabluri nu stiu ce sa zic, sunt asezate frumusel prin pereti si atunci cand construiam casa am avut o urgenta personala si a trebuit sa plec din tara, iar cand m-am intors reteaua era gata facuta (calitate medie spre prost zic eu ) insa nu mai puteam schimba nimic. Oricum am invatat lectia, daca va mai fi sa mai construiesc candva o casa, am sa supraveghez personal partea de instalatii de orice fel, iar daca n-am s-o pot face, am sa opresc lucrarile pe perioada cand sunt plecat.

Revenind on topic reteaua mea de acasa creste ca Harap Alb si ideea era in loc sa cumpar switch uri, poate ca ar fi fost mai bine sa iau niste routere noi, insa acum m-am lamurit, multumesc din nou!
 
In radio si in constructii nesupravegheate nu exista certitudini.
Poti sa analizezi cablul cu o scula dedicata pentru performante, dar n-ar fi rau sa incepi cu un multimetru care macar sa-ti confirme ca toate 8 firele sint conectate si perechile torsadate, altfel sigur o sa regreti.
Ai un oarece noroc ca la casa nu sint interferente radio asa de puternice ca la bloc unde din cauza aglomeratiei spectrul este ... uimitor, te miri cum mai merge ceva. Toti copii cumpara routere N cu 15000 de canale daca se poate si toate interfereaza intr-un balamuc colosal, de nu mai merge nimic, dar oricum majoritatea habar n-au si nu fac nimic pe tema asta.
 
Mi-a "murit" un WRT54GL - nu știu ce i-am făcut, ori eu ori fluctuațiile și întreruperile de curent, încă n-am ajuns cu el în niciun service or anyth.

Așa că cer și eu niște sugestii pentru un router cu performanțe/stabilitate cel puțin egale, preferabil și cu un N la lista de standarde 802.11. Va fi folosit într-un apartament mic, pe un Fiberlink 2 de la RDS (PPPoE) - atât wireless cât și cabled (desktop/laptops/phones), la jocuri, streaming, download/upload-uri mari, probabil/preferabil cu Tomato. Ca cerință suplimentară ar fi un port USB pentru un HDD extern, dar nu e musai.

Ah, și să aibă leduri în față, dacă se poate (eu m-am uitat după niște Linksys-uri mai noi și văd că le au în spate, for whatever reason).

Ca preț nu știu ce să estimez, aș spune ceva în jur de maxim 3-4-500RON.

Mulțumesc.
 
Back
Top