Recomandare pentru destinații de vacanță și pentru agenții de turism

whiskas

Chronic suicidal
Salut,

Caut recomandări pentru destinații estivale cu următoarele cerințe:
  • perioada: ideal 15–22 iunie
  • să fie cu mare și plăji mișto
  • să nu fie cu manelăreală
  • mîncare bună
  • nu-mi trebuie cluburi sau alte distracții, scopul e de bălăcit și de zăcut la soare
  • în Europa sau în imediata apropiere, adică să nu trebuiască să zbor multe ore
Ideal, niște recomandări de agenții de turism serioase ar completa peisajul. :wink:

Mulțumesc. :smile:
 
Vrei sa stai pe loc sau sa te plimbi? Eu as merge in Croatia, cu masina, dar nu as sta intr-un singur loc nici macar ca loc de dormit, pentru ca poti da o tura prin insule, prin Plidvice, prin Zabreb, Split si Dubrovnic, asta iti ia cel putin 3-4 zile.

Pentru stat pe loc era Duni (Djuni) in Bulgaria, dar ultima data cand am fost acolo (parca 2011) erau prea multi burtosi cu lanturi, adica peste zero (erau vreo 3 intr-un grup).

Mai exista Spania, o gramada de plaje si locuri de vizitat; la fel Italia, dar nu as calca pe-acolo din diverse motive. Sau Zakintos, in Grecia, au fost cativa colegi si a fost si frate-meu cu alt grup, le-a placut la toti. Sau alta insula greceasca daca esti dispus sa risti sa platesti cu drahme :tongue:
 
Evident că n-am fost suficient de clar, uf. :smile:

Vacanța asta e strict de zăcut pentru recuperat fizic, deci mai greu cu plimbarea, vreau să zac... în același loc. :smile: Și aș prefera să nu fie nevoie să conduc, ci fie să zbor, fie să conducă altcineva pînă acolo (printre altele, de-aia și ideea cu agenția).

Adi, am tot auzit de Croația, recomanzi un loc anume?
 
Pentru plaja? Nu. Am facut turul coastei de la granita cu Italia, sarit prin vreo 2 insule cu feribotul si apoi in continuare in jos pana la granita cu Bosnia, au fost vreo 2 zile de umblat dar in afara de Pula, Senj si o cina langa Dubrovnic nu am oprit pe coasta. Prin insule au niste statiuni cu plaje si piscine, dar nu stiu sa iti recomand una anume; stiu ca aveam niste amici care au fost pe-acolo de mai multe ori in diverse locuri, dar povestea cu detalii si poze era pe un forum care a decedat irecuperabil si nici nu prea am mai tinut legatura.

Nu prea stau locului la mare, imi placea balaceala in Marea Rosie cand eram printre corali si pesti tropicali, dar prin Europa nu avem asa ceva si o avea Adriatica o culoare extrem de frumoasa pe coasta dalmata, dar nu e tot aia. Asa ca nu stiu locuri de stat :smile:
 
In intervalul 15–22 iunie... Nu stiu cum sta treaba prin alte locuri, dar pana pe 01.IUL. la Romanika litoralul e mort. Mort, adica abia incep aia sa dea cu var pe pereti. :zbang: Ca agentie as alege ceva mare, sa ai cu cine sa te certi in caz de ceva. Gen Eximtur, Mareea, etc... Fara firme de apartament. Parerea mea, nu dati cu pietre.
 
Croația are coastă stâncoasă, plajele sunt de regulă mici și cu pietre, și ca destinație turistică e o țară scumpă. Grecia e la o zi cu mașina, aproape e insula Thassos (preferata mea) sau Asprovalta pe continent (unde merg ai mei de obicei). Altă destinație de zăcut la plajă unde să nu pricepi o boabă de vorbă românească și unde să te duci cu avionul, probabil Portugalia - dar fără bălăceală, în iunie Atlanticul e încă rrrrreccccccce. (De parcă o fi cald cândva, mă rog.)
 
Ca sa revigoram putin discutia. AICI. Sper sa nu ma plictisesc 12 zile... :biggrin:
Chestie de gust si depinde ce esti dispus sa mai faci in timpul asta: iti iei bicicleta si dar ture de la Vama la Sulina, te dai cu parapanta trasa de barca, faci un voiaj pe mare, sari cu parasuta la Tuzla, vizitezi cetatile din zona, dai o fuga pana la Balcik (e aproape) etc.
 
Eh... se spune ca viata n-are buton de rewind. :smile: Era o vreme cand ziua deschideam barurile de noapte si le inchideam dimineata. :biggrin: Ce-a fost a fost si chiar n-as da banda inapoi. Raman amintirile frumoase.
 
Back
Top