Recomandare electrician București

CREE ftw. Gasiti si cu 7 lei la promotii (rar), 17 lei oricand la intrarea in Auchan Militari (intrarea dinspre parcarea subterana). Totul e sa fie cu lumina "warm" si sa intre in soclu. 3W == 30W.
 
Becurile economizoare au nu doar un număr de ore de funcționare, ci și cicli de pornire. Ajung la luminozitate maximă după 40-60 secunde. De aceea sunt o alegere nepotrivită pentru locurile unde aprinzi și stingi lumina frecvent și pentru puțin timp - băi, debarale, holuri, etc.
 
Sau le lasi aprinse in locurile cheie.

Dar alea Philips pana acum sunt mult mai bune decat cele din Ikea, chiar daca sunt mai scumpe.
 
Pana intra Moldova si Ucraina in UE o sa mai gasim becuri de 100W prin bazar.
 
Eu am in tot apartamentul doar becuri din IKEA, toate de 13W, mostenite de la fostii proprietari (adica sunt mai vechi de 2 ani, dar nu stiu exact cat de vechi). Pana acum s-au ars doar doua, sunt chiar impresionat.
 
Si-a tras careva cablu UTP/coaxial prin casa? As fi interesat de necesarul de material exprimat in metri liniari si locatia (apartament 2-3 camere, casa 4 camere etc), doar ca idee, ca vreau sa dau comanda si nu stiu cat iar dupa mesteri nu ma iau decat daca il cumpara din banii lor, ca sa nu ma trezesc ca raman cu jumate nefolosit. Am gasit la astia cablu si au UTP la 305m si coaxial la 100m, UTP iau o cutie dar coaxial chiar nu stiu cat sa comand:
http://elfabo.ro/cablu-coaxial-rg59---75-ohm--tech-14386
http://elfabo.ro/cablu-utp-categoria-5e--arcnet-4

Scuze de deturnare, poate ar trebui un topic nou despre cabluri din pereti sau de pe ei.
 
Păi tu știi unde vrei cablul tras; iei ruleta, măsori, bagi un 20% în plus (capete, coturi, îndoituri) și aia comanzi :smile:. Eu am ajuns la o "densitate" de 1m cablu la 1 metru pătrat, dar probabil nu ai pitici la fel de mari.
 
Există grețuri la a trage traseele de cablu UTP/coaxial pe lângă firele de curent? Mă gandesc să le bag prin aceleași tuburi prin pereți.
 
Eu mi-am cablat TV-ul la net cu S/UTP tras pe langa tevile de la centrala termica. Cablul este din ala cu izolatie groasa, de exterior, sa nu fie afectat de caldura tevilor.
 
Vezi și discuția de aici. Eu până la urmă am luat o combinație cat6/cat7 pentru că doar asta am găsit în stoc la mai puțin de 300m și grosimea care-mi trebuia.
 
Last edited by a moderator:
Există grețuri la a trage traseele de cablu UTP/coaxial pe lângă firele de curent? Mă gandesc să le bag prin aceleași tuburi prin pereți.
Eu am tras pe unde a fost mai bun ca traseu, pe alocuri s-au intersectat dar nu am avut probleme. Singura problema serioasa a fost cu unele din cablurile TV, au fost trase din role de la fabricanti si calitati diferite si se vede in calitatea semnalului analogic :frown: Pe digital ale naibii mai fac si cate o pauza din cand in cand.
 
Si eu urmeaza sa-mi caut unul pentru casa pentru instalatie noua si ca pret din ce am inteles ar fi undeva la 1000 iepuroi toata treaba, adica materiale plus manopera. Aici sunt mai multe camere si instalatia e ceva mai maricica decat la un apartament, dar pretul e tot cam pe acolo.
A venit ieri si i-am aratat despre ce e vorba, si-a facut schita cu instalatia, urmeaza sa faca o schita "cum trebuie" si sa-mi dea pretul pe manopera. Omul are experienta si se vede, ca a venit cu sfaturi bune pe care o sa le si implementez (legat de numarul de prize, cum sa le impart la bucatarie incat sa fie ok, aranjarea pe perete, bec in pod, priza cu protectie pentru alarma exterioara si instalatia de craciun plus alti pitici nebuni din capul meu).
 
Pana la urma am gasit electricianul acela serios in Bucuresti? Am si eu nevoie de o diagnoza - eventual o schimbare de tablou electric :smile:
 
Ce fel de diagnoza ai nevoie? Ceva cunostiinte si scule am si eu. Cat despre schimbare, daca e nevoie te ajut cu un sfat ca tocmai sunt si eu la capitoul schimbarii instalatiei electrice.
 
Se scoate siguranta principala (daca locuiesti intr-un apartament de bloc, se afla in cofretul aflat undeva in afara apartamentului). Verifici daca mai este prezenta tensiunea, apoi desfaci tabloul si strangi bine (fara sa rupi, in special daca cablurile sunt de aluminiu sunt sensibile) suruburile care fixeaza cablurile.
Totul suna a oxidare a cablurilor in zonele de contact. Ideal este sa faci asta cat mai repede, altfel risti sa se produca arc electric.

Daca vrei sa schimbi cofret/instalatia iti pot recomanda oamenii care lucreaza acum la mine in casa.
 
Last edited:
Prefer sa nu ma bag in chestii unde nu am expertiza, din cauza asta vroiam pe cineva autorizat, cu experienta dar in acelasi timp care sa poata faca lucrul asta la un pret corect.
 
Back
Top