Recomandare dentiști (ortodont, chirurg / implantolog și „generalist”)

whiskas

Chronic suicidal
Olá,

Caut o echipă de dentiști care să se ocupe concomitent de tratamentul ortodontic pe care îl fac (aparat dentar), de un implant pe care vreau să îl fac și de alte chestii generale care or mai fi de rezolvat pe la mine prin cavitatea bucală.

Experiențele mele stomatologice din ultima vreme nu au fost neapărat reușite (mai ales din perspectiva profesionalismului), caut recomandări „puternice”.

Mulțumesc. :smile:
 
Stiu 2 dentisti buni, nu stiu insa ce echipa au in spate; unul e in Bucuresti, unul pe langa Leeds. Problema e ca amandoi sunt scumpi, foarte scumpi :frown: Daca te intereseaza, totusi, iti dau datele de contact.
 
Dacă ai drum în BR, te duc la "moldoveni". Sunt renumiți în zonă, lucrează cu materiale și tehnologii de ultimă oră și sunt relativ scumpi. Toată "claviatura" mi-am făcut-o la ei, începând de acum 12-14 ani și încă rezistă toate. Înaintea lor schimbam lucrările la 3-5 ani.
 
Moldovenii astia sunt renumiti pentru lucrarile dentare, in special pe scos dinti. :haha:
 
Eu i-am găsit pe cei de la SmileMed, fiind în mare nevoie, fiindcă mi i-a recomandat un coleg - și mare noroc am avut de o recomandare bună. De atunci am rămas acolo, cu lucrări destule, toate problemele rezolvate și fără recidive. Am dus și prietena, și sora, și nu pot decât să îi recomand. Nu-mi dau seama ce înseamnă ieftin/scump în lipsa unei comparații cu piața, dar mi se pare un cost rezonabil de întreținere foarte prudentă a dinților definitivi și limitați ca număr. Am avut de pus și o coroană mai specială, făcută de colegii lor de la Clinica Trident, cu fotografiere și modelare 3D a dintelui curățat, o operațiune de mare rafinament executată de Dr. Florin Lăzărescu (unul dintre directori și totodată vicepreședintele European Society for Cosmetic Dentistry) la care s-a strâns un auditoriu de 9 colegi curioși. Eu eram foarte chill așa, nu e prima dată când lopețile mele cu rădăcini până-n ochi sunt material de studiu :biggrin:

Toate au tarife pe site, cu siguranță te poți duce la o verificare în urma căreia să rezulte un plan de tratament și o estimare de cost. Repet, sunt foarte ok, buni profesioniști și cu abordare prudentă, minim invazivă asupra dinților, nu aleargă după soluții rapide sau scumpe. Ca exemplu, la coroana aia chiar mi-au recomandat să nu merg pe materialul cel mai scump fiindcă nu există diferențe semnificative funcționale sau de uzură în timp față de al doilea cel mai bun material, ci doar că ăla cel mai scump imită ceva mai bine luciul natural al smalțului, chestie irelevantă la al doilea premolar mai puțin vizibil.
 
Adrian, recomandă-mi-l pe cel din București dacă, pe lîngă faptul că e scump, foarte scump, e și bun, foarte bun.

ursamajor, Brăila mi-e puțin peste mînă din motive logistice, mulțumesc.

puterfixer, voi inspecta și SmileMed.

Mulțumesc tuturor!

P.S. Dacă mai sînt sugestii, cu drag le primesc.
 
ursamajor, Brăila mi-e puțin peste mînă din motive logistice, mulțumesc.
Evident.
Vin ăia de "pe-afară" și-și fac dinții pe la noi, că e mai ieftin, iar nouă ni se pare departe. :hihi:
Oricum, față de tarifele din linkul de mai sus, la "moldovani" îți plătești benzina și mai rămâi și-ți mai rămân și de-o limonadă..
 
Salut, iti recomand cu caldura pe Bogdan Grozescu de la Soladent - este cel mai OK dentist pe care l-am cunoscut pana acum, lucreaza foarte bine si nu sare calul cu preturile (OK, nu sunt nici cele mai mici dar nu asta cred ca vrei)
 
ursamajor, la mine distanța se traduce în timp, pe care nu îl am. Mă costă aproape opt ore cu totul să ajung în țară, nu-mi permit ca cel puțin încă cinci să le petrec în mașină ca să merg pînă la Brăila.

laura'_balaru', mulțumesc, l-am trecut pe lista scurtă.
 
Last edited:
Da, am fost la Marius Burcus si a facut treaba buna. Mai am si acum plomba pusa atunci.
Pe de alta parte, am fost la "moldoveni" si mi-au zis ca ar cam trebui schimbata acea plomba...
 
Și eu am schimbat vreo două plombe vechi la "băieții". Cu de-astea noi, feșăn, de nici nu se cunosc, zici că-i măseaua neumblată. Eu aș merge pe mâna lor.
 
Eu sunt foarte mulțumit de Marius Burcuș:
https://www.linkedin.com/pub/marius-burcus/40/2b0/682

, dentistul meu din ultimii zece ani. Nu am făcut lucruri foarte avansate, dar ce a făcut a făcut bine.

Eu am fost la sediul din zona Pța Dorobanți, au și alte sedii.
https://www.facebook.com/pages/Blue-Dental-Clinic/116735628475793

Am aflat de pe el de pe XF, a mersi și Marius '95 la el acum ceva ani.

Eu merg, încă, la el. :smile:

Eu ți l-am recomandat, da. :smile:

SCViper, mulțumesc, trec pe listă.
 
Buna ziua tuturor,

Am molarii 1 de jos lipsa si din aceasta cauza cei de sus au inceput sa alunece. Vreau sa ii ridic si sa pun implanturi unde dintii lipsesc. Am dintii drepti, bine aliniati cu muscatura echilibrata. Nu stiu cum sa pun poze cu inainte si dupa.

Am mers la recomandarea unei prietene pentru un ortodont bun in Romania. Am fost la ortodont (Dr. Irina Lulache Medic Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala) la Elle Dent Craiova sa incep tratament ca sa ridice doar acesti molari si sa faca spatiu pentru implant. Am fost trimisa sa merg intai la chirurg Geri Nuredi Alb-Med tot in Craiova sa scot toate maselele de minte pentru spatiu. Chirurgul a spus ca nu vrea sa scoata maselele de minte de jos find cei mai mari molari ca marime. Le-a scos doar pe cele de sus desi calcau bine, erau necariate, esentiale pentru masticatie si nu mi-au cauzat inflamatii sau infectii.

Acum au trecut 18 zile de la extractie si fata s-a deformat. Barba s-a mutat cumva spre stanga si maxilarul drept pare mai scobit. O alta consecinta este durerea de os obraji, spasme musculare la gat, probleme cu sinusurile, dureri de cap, dureri de urechi si maxilar cand mestec. Dentistul din Londra mi-a spus ca risc absorbtie de os avand in vedere ca am 35 ani, retractie gingivala si peridontita care ar putea afecta dintii adiacenti, slabirea lor si mobilizarea restului de dinti pe arcada. Acest mare spatiu gol ramas va face ca maselele de minte de jos sa iasa in timp din cauza lipsei dintelui de contact de deasupra. Mi-a spus ca dupa ce muschii se vor relaxa, se va stabiliza si noua muscatura ceea ce va face asimetria fetei mult mai pronuntata. Dentistul mi-a spus ca aceste extractii nu erau necesare pentru a ridica local doar 2 molari, pentru ca era nevoie doar de 2mm spatiu.

Pentru ca am dintii sensibili, cu zmalt crapat, dinti demineraliati, si gingii retrase, alt ortodont din Bucresti a spus ca nu pot pune aparat dentar pentru ca as compromite sanatatea majoritatii dinti. Am aflat asta doar dupa ce am facut deja extractiile incercand sa gasesc o solutie sa repar fata deformata.

Am vorbit cu cativa chirurgi dentari pentru a inlocuii maselele extrase si mi s-a spus ca din cauza vizibilitatii si spatiului limitat de lucru nu pot pune implant corect pentru ca exista risc ca la perforare sa sparga dintii de jos si de langa, se poate atinge peretele cu sinusuri si infecta zona, atingerea radacinilor maselelor adiacente ce le-ar compromite sanatatea, pozitionarea incorecta a implantului ce ar produce infectie gingivala si din cauza fortei mari de masticatie coroana s-ar putea sparge si ar insemna o alta extarctie si pierdere de os. Poate numai cineva cu experienta a 300 implanturi similare ar putea anticipa sansele de success vis a vis de sansa de complicatii pe termen lung. Am vorbit deja cu peste 15 chirurgi din Londra si 6 din Bucuresti.

Acum in situatia de fata ma puteti ajuta sa imi restaurez simetria faciala si calitatea respiratorie. As prefera o varianta ce nu presupune extractii si deteriorare a smaltului si radacinilor, si perevenirea pe termen lung a pierderii maselelor de minte de jos.

Astept raspunsul dvs.

O zi buna!
Claudia
 
Buna Claudia,

Din pacate situatia pe care o descrii este complicata si daca 21 de chirurgi nu au putut sa te ajute nu prea vad cum am putea noi.

Am totusi niste intrebari: cum de ai vorbit deja cu 21 de chirurgi din doua tari (plus un ortodont) in doar 18 zile? Cati dintre ei te-au consultat? Simptomele tale merg spre bine sau spre rau (ma refer aici la problemele cu sinusurile, spasme, dureri)? Extractiile de molari de minte efectuate corect nu ar trebui sa afecteze sinusurile, a fost vreo situatie speciala acolo?

Sfatul meu personal (care este doar un sfat, in lipsa unei consultatii), daca durerile si problemele cu sinusurile se rezolva, este sa astepti putin. Daca au trecut doar 18 zile de la extractii momentan nu poti sa faci mare lucru, nici macar vindecarea initiala nici nu s-a terminat. Vindecarea completa osoasa si stabilizarea ocluziei se vor face in minim jumatate de an, de obicei 9-12 luni. Pana atunci oricum nu poti face vreun implant in zona respectiva (ma rog, se poate, dar nu e usor), iar implanturile in zona molarilor de minte de obicei nu prea se fac.

Cat despre posibilitatea unui aparat ortodontic: riscurile trebuiau stabilite si prezentate tie inaintea oricarei extractii.
 
Back
Top