Recomandare boxe

In topicul despre Xonar de pe Hi-Fi.ro se vorbeste despre ferite. Stie cineva de unde s-ar putea cumpara asa ceva? Vad ca producatorii de cabluri le integreaza direct in cabluri. Din pacate cele pe care le-am avut le-am aruncat deoarece nu stiam ce sunt :biggrin: (veneau cu imprimantele HP).
 
M-am bagat si eu in vorba acolo dar pana la urma nu vreau sa distrug wire-managementu' pentru o chestie care sunt sigur ca nu imi va aduce imbunatatiri audibile...
 
Boxele isi dau drumul din ce in ce mai bine. Acum dinamica este buna iar basul a devenit rotund si plin. Inaltele sunt inca pe drum dar se simte ca devin din ce in ce mai fine. Daca rezolv si problema cu curentul ma pot considera foarte multumit. :smile:
 
Voi ce stiti, suburile se rodeaza ca boxele ? Ca am auzit un forumist zicând ca suburile sunt testate în fabrica la 10x puterea nominala, test de rezistenta, si ca nu se rodeaza.
 
Da, orice traductor cu membrana elastica poate fi rodat, iar pe frecventele joase se simte cel mai mult rodajul...
 
Chiar şi şuruburile se rodeaza însă doar daca sunt din Cupru, Oxygen free. Alea ieftine sub 100 EUR bucata nu are rost să te mai rodezi, strâng prost oricum ai face. Dacă poţi, faci bi-clamping cu un şurub pentru înalte şi unul pentru joase.
 
Asa îmi trebuie daca n-am pus cratima regulamentara (sub-uri). Am pus abrevierea (si nu cuvântul întreg subwoofer - sau 'caisson de graves' pe franceza) pentru ca totusi suntem pe un topic specializat.
 
Din nou o ocazie speciala la RealAcustic: Monitor Audio BR6 la 2.000 lei (detalii acolo). Asa... Sa nu doarma Cosmin la noapte. :biggrin:
Uite si niste Bronze B4 la 850 RON perechea, chiar mijto oferta; sunt niste floorstandere mai pitice, numai bune pentru o sufragerie de apartament comunist. :cool:
 
Mi-am adus aminte de aplicatia de generat semnale audio si am folosit-o din nou ca sa fac comparatia cu vechile boxe. Vreau sa va spun ca un semnal de 25 de Hz l-am auzit fara probleme in timp ce pe microlaburi la 35 de Hz nu auzeam nimic (probabil ca microlaburile il redau dar la vreo -20Db). M-a amuzat sa vad ce cursa face difuzorul la 25Hz. Apoi am ascultat un semnal de 17500Hz care era redat bine de boxele anterioare. Magnaturile l-au redat la fel. Am urcat apoi la 18000 si nu am mai auzit decit niste pacanituri care se repetau din jumate in jumate de secunda. As vrea sa va intreb daca semnalele astea extreme sunt nocive pt boxe si ce este cu pacaniturile alea.
 
Am schimbat amplificatorul cu un NAD 325BEE si pot spune ca acum sunt mai mult decit multumit de sunet! :smile:
 
Welcome back, XF. :biggrin:

Pentru cineva cu urechile teribil de insensibile, puteti recomanda o pereche placa de sunet + boxe in intervalul de cateva (putine) milioane? Tot ce ma intereseaza e sa ascult muzica si sa fie best buy. Nu tin neaparat nici la 2.1 nici la 5.1, nici nu stiu ce placa. Vreau sa se auda cat de cat bine. Si mentionez ca pot fi caracterizat drept surd. :biggrin:
 
Căşti? Pentru placă de sunet, boxe şi amplificator decent nu ştiu dacă îţi ajung 10 milioane pentru început. Urechile se educă şi ele cu vremea.
 
Sorry, in casti sunt bacterii si le evit pe cat pot. Exclus.

Ok, ca sa pun problema asta: care este cea mai putin rea solutie de 2-3 milioane pentru boxe + placa de sunet?

Calculatorul meu face cam 16 milioane nou + monitorul vreo 6 milioane. Nu dau 50% din valoarea lui pe sunet. Si asta e bugetul meu alocat. Mai bine schimb salteaua de la pat decat sa am sunet bun.
 
Mersi. :biggrin: Atunci raman niste boxe doar pentru muzica, nu conteaza altceva decat sa se auda muzica "cat mai putin rau". :smile: Mersi.
 
Incearca un Microlab Solo-6, nu-s scumpe si cica se aud bine, uite aici un magazin unde au un pret bunicel si se pare ca sunt si disponibile pentru comanda, cat si un thread cu multe pareri despre aceste boxe.
 
Back
Top