Recomandare boxe

Am vaga senzatie ca ar trebui sa lasi totul pe default, cand vei taia acel "clipping" din mp3 vei afecta in mod negativ calitatea flac/ape, cel putin asa imi rezulta mie in nepriceperea mea - cand tai niste varfuri nu le poti taia doar pentru mp3, sau cel putin eu personal nu stiu cum poti face asta.
 
Am văzut o promoţie la Carrefour sau Cora la Sony SSF6000. Doar de curiozitate, cam cât de bune sunt asemenea boxe? Sunt sub 600 RON, ca idee de preţ şi bănuiesc că au bas exagerat.
 
Sunt boxe facute in serie mare, pentru hypermarketuri... si Sony, si JBL, si Jamo, se preteaza la asa ceva, la boxe facute pe principiul "vreau floorstand, cu 3 difuzoare pe fata, sa bubuie tare si sa coste sub 2/300 de oiro", care n-au mai nimic in comun cu Hi-Fi-ul. In concluzie, nu ofera mai nimic care sa te faca sa dai banii aia pe ele. Daca vrei Hi-Fi, ia produse concepute pentru asa ceva, de la un magazin specializat, nu din hypermarket.
 
Am văzut o promoţie la Carrefour sau Cora la Sony SSF6000. Doar de curiozitate, cam cât de bune sunt asemenea boxe? Sunt sub 600 RON, ca idee de preţ şi bănuiesc că au bas exagerat.
Nu sunt boxe, sunt niste cutii ordinare chinezesti pe care scrie Sony pentru ca au un fel de licenta gri de la japonezi. Si nu pune pariu ca au bass puternic, cu boxe de genul asta nu poti fi sigur decat de faptul ca suna ca naiba, e vorba de o cutie cat mai ieftina in care s-au insurubat cateva difuzoare, cat mai ieftine, si cu un condensator de 2 centi pus pe tweeter a nu se arda prea usor, chestia asta tinand loc de filtre si crossover. :mad:
 
:smile:

Quark, hulubei si altii priceputi in semnale digitale si analogice va rog sa imi dati un semn ceva in legatura cu bazaconiile scrise de mine.

Da, probabil ca se aduna. Dar -5dB inseamna aprox. semnal de 4x mai mic. Oricum nu inteleg de unde pornirea asta disperata sa aduni/scazi/mixezi/demixezi canale. Cred ca tie iti trebuia un sistem 7.1 sa te joci cu el, 2.0 este prea simplu pentru setea ta de cunoastere. Noi (unii dintre noi) ne limitam la sisteme stereo si ne place sa nu ne jucam prea mult cu controale de ton si alte bazaconii de filtre.

PS: Cosmin_C nu e tot "priceput"? :biggrin:
 
Eu am ceva experienta adunata din hobby pentru domeniul audio dar tu stii si ceva teorie, care uneori ajuta. :biggrin: Parerea mea am spus-o deja, si anume sa nu modifice nimic software, niciodata.
 
Da, probabil ca se aduna. Dar -5dB inseamna aprox. semnal de 4x mai mic. Oricum nu inteleg de unde pornirea asta disperata sa aduni/scazi/mixezi/demixezi canale. Cred ca tie iti trebuia un sistem 7.1 sa te joci cu el, 2.0 este prea simplu pentru setea ta de cunoastere. Noi (unii dintre noi) ne limitam la sisteme stereo si ne place sa nu ne jucam prea mult cu controale de ton si alte bazaconii de filtre.

PS: Cosmin_C nu e tot "priceput"? :biggrin:

Stai linistit Quark ca nu am nici o pornire disperata.:biggrin: Doar incercam sa inteleg niste lucruri fara nici un fel de sete sau alte chestii d'astea. Recunosc ca imi place sa ma joc dar fara disperare sau sete.:tongue:

In alta ordine de ideei il anunt pe hulubei ca placa lui de sunet a ajuns la mine prin amabilitatea lui dreamer. Prima impresie si cea mai puternica dintre toate : sunet mai dinamic, bass mai profund si separarea excelenta a instrumentelor. Inaltele sint mai fine dar mai putin crisp decit la audigy. Clavecinul se aude foarte bine, nu inteapa deloc la urechi, iar orchestra de coarde se aude divin. Aici se simte cel mai bine separarea instrumentelor. Nu pot sa spun ca sunt foarte incintat de faptul ca bassul se aude mai tare dar imi place la nebunie ca este adinc lucru pe care la audigy il obtineam jucindu-ma :smile:p ) cu software-ul care vine cu placa. Per ansamblu sunt foarte multumit! Multumiri lui dreamer care mi-a dat placa, lui hulubei care mi-a recomandat-o, lui cosmin pentru promptitudinea raspunsurilor si tuturor celorlalti (cum ar fi Quark de ex. :tongue: ) care m-au ajutat sa imbunatatesc considerabil calitatea sunetului in auditiile muzicale!
 
Eu ma dau batut cu canalele acelea, sincer nu am raspuns :smile:
Si ma bucur ca iti place si tie placa. :smile:
 
Da-le incolo de canale. Nu la asta imi e mie gindul acum.
Vreau sa mai fac citeva precizari in legatura cu diferenta de sunet dintre Audigy si Revo. Aseara eram cam obosit si nu am ascultat decit putin. Azi am ascultat mai mult si pot spune urmatoarele: diferenta de dinamica este uluitoare, mai ales in ceea ce priveste basul, iar partea cea mai buna este ca aceasta dinamica se pastreaza si la volum mic. La Audigy, la volum mic, trebuia sa umblu la soft...
O alta constatare pe care am facut-o dupa vreo 4 ore de auditie este ca sunetul este foarte odihnitor si cald. Prin comparatie, sunetul placii de la Creative este agresiv si obositor, oarecum metalic si fortat. Ultimul lucru pe care vreau sa il spun poate sa para ciudat: tot prin comparatie, sunetul placii M-audio este parca - nu stiu cum sa ma exprim mai exact - mai "ordonat" si mai "strins". Impresia pe care o am acum este ca sunetele pe care le scotea Audigy erau "imprastiate", parca nu se legau unele de altele... In sfirsit poate parea cam straniu ceea ce scriu insa este clar ca sesizez ceva pe care nu stiu exact cum sa il numesc.
Buna placa!:smile:
 
Da, Creative suna usor metalic de la cele mai ieftine modele pana la cele mai scumpe. Chiar pot spune ca AudigySE e cea mai putin metalica din cate am ascultat, probabil din cauza DAC-ului Wolfson. :wink:
 
Il folosesc si eu. N-am observat pina acum sa depaseasca 0db si sa junga la clipping. Eu folosesc si replaygain activat.
 
Mai mult ca sigur ca ai activat plugin-ul "advanced limiter". Asta analizeaza semnalul dinainte si, daca descopera clip, il reduce a.i. sa nu apara. Il folosesc si eu permanent. Mi se pare ca este activat default la instalarea foobar, insa nu stiam ce face. De cind am citit despre el nu mai folosesc nici o corectie soft, deoarece face singur toata treaba. Interesant este ca acest pulgin nu corecteaza sunetul permanent ci doar pasajele cu clip, ceea ce este foarte bine pt dinamica sunetului.
Trebuie precizat insa ca nu este vorba de clipping in sensul clasic al termenului ci despre clipping al semnalului digital care inseamna atingerea limitei de reprezentare binara a unui semnal audio. In linkul postat de mine mai sus este explicata chestia asta foarte clar.
 
Inafara de replaygain nu am activat nimic. Si pe acesta il folosesc ca sa nu tot butonez volumul amplificatorului. Din ce zice majoritatea, replaygain nu modifica fisierele audio. Doar le da sonorul mai incet. :biggrin:
 
Din nou o ocazie speciala la RealAcustic: Monitor Audio BR6 la 2.000 lei (detalii acolo). Asa... Sa nu doarma Cosmin la noapte. :biggrin:
 
Tu dormi, eu nu... ca primul impuls cand am vazut postul lui Q a fost "sa fac upgrade?" Ca mai sunt si negre... :biggrin:
 
Sunt prea mari pentru camera ta, cel putin B6 erau cam pretentioase la spatiu; poate te vad ca acoperi ambele gauri de bass-reflex... :biggrin:
 
Era o gluma, si BR5-urile cred ca s-ar simti mai bine intr-o camera mai mare si un pic mai aerisita... Oricum, problema care am simtit-o inca de la inceput, cu lipsa bass-ului pe BR5, s-a rezolvat complet dupa ce am pus Xonar. Daca alte imbunatatiri sunt minore, la bass e majora diferenta, am renuntat chiar si la corectia de ton din amplif... deci motiv de boxe mai mari nu am, pana cand nu schimb casa. :smile:
 
Back
Top