Recomandare boxe

LE: deci daca vrei sa vezi cum vor suna niste OFC-uri, taie 8cm din ele si zi-ne si noua cum se aud. :smile:
Sunt deja OFC, RealCable Innovation TDC cu cateva snopuri de lite subtiri si alte snopuri de lite mai groase, cica Time Difference Control ca sa transmita basii si inaltele in fix acelasi timp. A si mai au si niste semne pe ele, sunt directionale, neaparat un anume capat la amplificator si celalalt la boxe. Audiofile, clar audiofile...
 
very offtopic

Şi mediile prin ce se transmit, dacă n-are snop de liţe medii? :biggrin:

Quark, eu caut un marker să desenăm săgeţile, tu adu cablul de la veioză...

Cosmin_C, poţi să ai cablu cu 1000 de liţe de secţiuni diferite, cât timp le împleteşti împreună diferenţa e atât de mică între cablul cu liţe şi un cablu plin încât îţi trebuie un aparat de măsură foarte şmecher ca să-ţi dai seama.
 
Şi mediile prin ce se transmit, dacă n-are snop de liţe medii? :biggrin:
Ai perfecta dreptate, nenorocitii astia mi-au dat teapa, acum inteleg de ce nu am deloc frecvente medii in boxe !!! :lol:

Stiu ca alea sunt aiureli comerciale, credeam ca tonul meu ironic va fi evident, nu le-am luat din cauza acelor gargare comerciale. Le-am cumparat pentru ca arata mijto si pentru ca nu mi s-au parut exagerat de scumpe la 14 RON metrul, in conditiile in care cele simple la 60-70 RON aveau si sectiune mai mica. M-am gandit ca sunt totusi 8 metri, o sectiune de 3 mm mi s-a parut mai potrivita plus ca la un moment dat e posibil sa trec la floorstandere...
 
Cosmin_C said:
...plus ca la un moment dat e posibil sa trec la floorstandere...

Clar. Si eu o sa trec pe Canon. :biggrin: Revenind ontopic: in ultimul catalog Hornbach figureaza si cablu audio de 2x2.5mm la 3RON/m. Se pare ca se vinde la bobine de 20m. Poate intereseaza pe cineva.
 
Q se referea la faptul ca o sa treci tu la floorstandere cand o sa renunte el la Pentax si-o sa-si ia Canon. Which is highly unlikely for him :biggrin:

Dar daca ne promite ca-si ia Canon daca-ti iei floorstandere, facem cheta pentru boxe :rotf:
 
Banii de boxe sunt deja, mai greu e sa ma decid daca merita sau nu upgrade-ul... tind sa cred ca nu deoarece actualele boxe imi ofera cam tot ce doresc eu de la sunet. Dar sa revenim la subiect ca deja seamana cu o discutie de messenger. :biggrin:
 
Scuze de raspunsul cu intarziere despre UTP:
Pentru mine, la prima auditie pentru UTP desi eram sceptic, am simtit un bas mai accentuat si controlat si ceva rezolutie pe inalte.
Tin sa precizez ca prima data cand am simtit ca schimbarea unui cablu este benefica, a fost in momentul in care la o boxa aveam un cablu de 1.5mm noname si la cealalta un ceva de 2.5mm aka subwoofercable (pe care-l aveam din subwoofer era). Mi-am dat seama ca boxa cu cablul de subwoofer suna mai plat si cam lipsita de bass si reconectarile repetate nu au schimbat cu nimic situatia. L-am inlocuit cu o perche de lite si eliminand erorile urechiometrice, pot spune ca boxele incepusera sa sune amandoua la fel.
UTP am pus pentru ca am vrut sa incerc dracia, pentru ca vroiam sa am un cablu intreg cap-coada si nu cu inadituri si nici nu vroiam sa investesc in asa ceva in timp ce aveam o rola cu 300m de UTP disponibili.

Pe net exista tot felul de teorii care par plauzibile. In fond UTP-ul, adica twisted-pairs, chiar nu functioneaza la retele decat impletit si ducand teoria si-n audiofilie, e posibil ca impleteala aia sa ajute si acolo cum explica mai multi. Tot din domeniul digital stim ca un cablu multifilar cu litze de diferite lungimi si grosimi, poate introduce erori mai mari sau mai mici incat acestea sa nu poata fi tolerate. Erorile vin tot datorita variatiei tensiunii de la referinta, ceea ce in analog (cablul de boxe) poate avea o influenta mai mare sau mai mica. Problema e doar daca simtim pe bune diferentele sau doar sunt piticii care umbla cu teoriile dupa ei.
 
hulubei, magia twisted pair vine de la semnal diferenţial, iar în audio ai semnal diferenţial doar cu balanced & XLR stuff, ipman se juca cu aşa ceva. În rest, UTP = cablu de cupru destul de bun să meargă la multe chestii :biggrin:.
 
Mda, in final e doar un cablu extra-mega ieftin cu un cupru foarte bun. Util la casa omului. :smile:
 
Bai, dar puteai sa-ti iei din alea bidirectionale, ce naiba! Vezi Pct. 3. Si puteai dupa aia sa le pui un filtru ca cel de la Pct. 8. :smile:)

Da' p-asta cu
Important: Connections should be made in a nitrogen chamber as exposure to air can damage this cable (see UVT0095 above).
Note: Not to be placed closer than 900 mm from strong magnets.
Order NOOX001 at £55.00 for a 30 metre roll.

ai văzut-o? Şi ce treabă au magneţii cu cuprul?
 
Imi cer scuze pt. link-ul cu difuzoarele alea care aproape ca se rupeau, dar nu am putut sa ma abtin. M-a impresionat cursa pe care o fac... Nu cred ca se supara nimeni daca va fi sters.
In alta ordine de ideei, mi s-a comunicat scurt si oarecum sec si fara explicatii ca boxele intirzie inca doua saptamini. Daca ma paraseste rabdarea probabil ca o sa ma hotarasc brusc sa iau alte boxe...
 
Just for fun, sunt curios cati dintre voi sesizeaza o diferenta CLARA si COPLESITOARE de tonalitate intre un semnal sinus si unul dreptunghiular, de 6kHZ (floare la ureche!). :smile: Teoretic ar trebui sa sesizati diferente daca inca va mai urca urechile pana la 18kHz. Maine putem continua cu un 7kHz, dar aici nu cred ca se mai poate mandri cineva ca sesizeaza ceva. Poate cainele de apartament. :biggrin:
 

Attachments

  • 6ksine.flac
    151.5 KB · Views: 71
  • 6ksqrt.flac
    162.6 KB · Views: 64
Back
Top