Recomandare boxe

sundar

Membru Senior
Doresc sa cumpar doua boxe de dimensiuni mici pentru calculator (buget 100 RON) si as vrea un sfat. M-am gindit la boxele astea http://www.pc-store.ro/DetaliiProdus/5973/sisteme_audio/boxe_microlab_b-73.html
Le-a auzit cineva. Stiu ca la suma asta nu pot avea pretentii, insa as dori macar un raport calitate/pret acceptabil. Bine-nteles ca ar mai fi mult laudatul M-820 dar imi plac mai mult boxele. Daca nu exista diferente mari in ce priveste calitatea sunetului as lua boxele, altfel voi lua sistemul 2.1. Mentionez ca nu ma joc deloc pe calculator, deci boxele vor fi pt. muzica. Astept recomandarile voastre.

Multumesc!
 
W4P, nu se compara cioacele alea de Logitech cu Microlab-urile respective. B-73 e o clona cat se poate de fidela din punct de vedere al aspectului exterior si AFAIK al sunetului produs, a Empire R1000.
 
Last edited:
Factorul WAF nu e compatibil cu audiofilia. Nu ma bag. :biggrin:

P.S. Sau hai ca ma bag, mergi pe Microlab, indiscutabil. :wink:
 
Dacă poţi să ajungi în categoria SOLO de la Microlab, preferabil de la 5-6, ar fi ideal.
 
Va multumesc pt. raspunsuri! Am facut rost de bani pt. a putea lua niste boxe de 3-4 milioane dar va spun sincer ca nu prea am ce sa fac cu ele. Asta deoarece nu ascult niciodata muzica la volum mare. Cred ca mai mult de 5-7W RMS nu am cum sa depasesc vreodata (cel putin aici unde locuiesc acum) ... si nici spatiu nu prea am. Voi lua probabil niste boxe Microlab de max. 50 cm inaltime si le voi tine cu volumul la 5%:frown: . Bine-nteles ca le voi lua cind firmele din Buc. le vor avea pe stoc, adica in aprox. 2 saptamini. :smile:
 
Nu te grăbi. Puterea nu este singurul factor care contează, deci nu-ţi pune în cap că nu are rost să investeşti în boxe mai performante doar pe motivul că nu le vei asculta la volum maxim.
 
Nu te grăbi. Puterea nu este singurul factor care contează, deci nu-ţi pune în cap că nu are rost să investeşti în boxe mai performante doar pe motivul că nu le vei asculta la volum maxim.

Ai dreptate, insa nu le voi asculta nici la jumate, nici macar la sfert din putere. Asta daca voi lua Solo 6 care au 100W RMS. Cred ca voi lua Solo 5, deoarece preturile sunt destul de mici si pentru ca, asa cum ai spus, puterea nu este singurul factor important (sper ca si calitatea sunetului sa se imbunatateasca la modelele mai scumpe...). Altfel, B-73 ar fi arhisuficiente ca putere.


He, he... cind voi avea bani si spatiu pentru HI-FI voi lua o pereche de boxe cit de cit serioase! Deocamdata nu am 6-7 sute de euro disponibili si nici nu vreau sa ma bat cu vecinii! Nu de alta, dar muzica de orga a lui Buxtehude pe un sistem serios de 300W suna ... tare! Credeti-ma pe cuvint!:smile:
 
Eu am boxe de 120W si le folosesc la maxim 10W, oare ar trebui sa la vand si sa imi iau boxe de 10W ? Puterea nu are nici o treaba cu calitatea sunetului. :wink:
 
Eu am amplif de 125w în 8ohm şi ajung să-l ţin uneori constant la jumătate din volum. Abia atunci cred că îmi culturalizez vecinii, că de deranjat nu cred că se poate pune problema că nu le pun muzică proastă. Evident că la sfert din volumul amplifului audiţia este ideală pentru camera în care mă aflu dacă este seară şi linişte, iar în afara camerei abia de se mai aude vreun zumzăit, nu de alta, dar chiar sunt alţii care dorm în casă fără să audă ceva.
 
Mi-am luat pina la urma Solo 6! Suna decent la pretul de 260 RON. Mi-ar fi placut ca sunetul sa fie mai dinamic si mai plin!
Am ascultat de curind niste boxe Quadral (sau geva de genul asta) si mi-au placut foarte mult. Am ramas cu gindul la ele...
 
Fă-le rodajul. Solo 6 am şi eu şi se aud suficient de plin acum, la aproape 2 săptămâni de ascultat zilnic la 1/4-1/3 din volum, cu bass şi treble în poziţie neutră şi fără postprocesare a sunetului din winamp :smile:
 
Problema este ca atunci cind calculatorul este oprit trebuie sa opresc boxele de la intrerupator, deoarece se aude un biziit puternic. Cind este pornit calculatorul nu se aude absolut nimic daca nu e muzica pornita (chiar am ramas impresionat de cit de bine este filtrata sursa). Cum se descarca driverul placii de sunet din memorie, cum apare biziitu amintit. La celelalte difuzoare nu se intimpla asa a.i. le tineam pornite si cu calculatoru oprit. Puteam chiar sa dorm cu ele asa...
 
Last edited:
Back
Top