Recomandare boxe

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Da, interconectul... Cablul proel pe care l-am cumparat pt a inlocui chinezaria este defect. Nu mai da semnal pt unul dintre canale. L-am miscat din toate partile, l-am indoit, flexat, poate , poate... Nimic. Este mort definitiv! Am pus chinezaria la loc si merge foarte bine. In nici un caz nu o sa cumpar cablu interconect de 150 ron! No way! Am sa iau de la Carefour un cablu d'ala de 10 ron ca arata mai bine decit ala chinezesc si cu asta basta! :smile:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Cauta sa fie totusi cat mai gros, in sensul de ecranat, pentru ca trece printr-o zona cu o gramada de interferente create de calculator.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
La Proel, mai gros = cu mai mult cauciuc pe el. ATAT. In rest totul e identic cu ce e intr-o chinezarie ieftina (ecranul, cond. central si izolatia dintre cele doua). Cine are Proel si nu ma crede sa aloce 5 secunde si sa desurubeze una din mufele RCA. SCuze ca va stric weekendul. :biggrin:

PS: Orice cablu se poate repara f. usor. Asta deoarece in mod normal fie se desprinde o lipitura (in mufa) - 99% din cazuri, fie se rupe un conductor in imediata apropiere a mufei - 1% din cazuri. Singura situatie in care nu mai poti drege cablul este cand ai pisica / caine dornic de ros fire.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Hai ca nu se putea sa nu apara o problema! Si cred ca e ceva serios. Dintr-o data canalul sting de la amplificator nu mai merge! Am cuplat boxa stinga la canalul drept si merge perfect. Am incercat si pe B iar rezultatul a fost acelasi. Prin urmare nici pe A si nici pe B canalul sting nu merge. Daca apropii urechea de boxa conectata la el se aude muzica foarte incet si foarte sters. Cunoasteti simptomele acestea! Daca e ceva ars il arunc...:biggrin:
Si eu am problema asta!
La mine e pe dreapta. Momentan se manifesta la casti fiindca din motive de colegi/vecini somnorosi nu pot folosi boxele.
Treptat dispare sunetul. Intai este distorsionat, apoi in cateva secunde nu se mai aude deloc. Apoi, de obicei in urma unui bass sau alt sunet puternic, revine brusc. Am incercat sa rotesc butonul de volum dar nu aud parazitii care apar in mod normal la un potentiometru oxidat cand este rotit.
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Am citit pe forumul Hi-Fi despre Xonar si am inteles ca este o placa de o calitate exceptionala la pretul ei. As vrea sa va intreb daca merita sa imi iau una. Ideea este urmatoarea: sculele mele audio MM220 si technics se preteaza la o astfel de imbunatatire sau nu se poate scoate ceva semnificativ mai bun din ele? (Actuala placa de sunet este Audigy SE)

Si mai este ceva. Actuala sursa este Antec EW 430W care are coil noise. Sunetul bobinelor se aude daca pun urechea la 10-15 cm de carcasa, ifiind imperceptibil de mai departe. Am vazut in threadul dedicat lui Xonar tot felul de sfaturi pt imbunatatirea sunetului scos de placa de sunet (de la asezarea placii de sunet cit mai departe de placa video pina la ferite si alte nebunii) dar cel mai important se referea la sursa. Credeti ca ar trebui sa iau alta sursa? Imi face cu ochiul una Seasonic de 430W! De fapt avind in vedere banii de care dispun acum va trebui sa aleg intre Xonar si sursa. Ce spuneti?

Nu gasesc topicul cu sfaturile despre imbunatatirea sunetului pe PC. Era o lista cu mici trucuri care permiteau placii de sunet sa isi arate intregul potential. Am cautat pe vreo 3 forumuri pina acum. Daca cineva stie unde este localizat il rop sa imi dea linkul.

Multumesc!
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Ca o părere strict personală, dubioasă şi ciudată, nu ai nevoie de nici una din schimbări. Dacă din motive financiare eşti limitat doar la una din ele, e posibil după ce dai banii şi rămâi lefter să nu fii încântat de diferenţă şi să înghiţi în sec. Dacă 2-300 EUR nu ar fi o problemă, ci bani de buzunar, ai putea să faci una din schimbări fără să stai foarte mult pe gânduri şi vezi ce iese (dacă nu iese asta e, ai dat banii de bere şi nu bursa pe următoarele 2 luni), altfel nu cred (iarăşi, părere personală, neavizată şi doar din burtă) că ai pentru ce să faci mişcarea. Nu stai cu urechea la 20 cm de sursă (sper), iar Audigy SE nu e chiar Realtek onboard.
 
C

coco22

Guest
Am avut si eu audigy se si am facut trecerea la xonar, boxele fiind mm 220.Diferenta e sesizabila, fara dubii.Schimbarea sursei nu stiu cit are rost tinind cont ca sursa ce o ai e antec, deci nu e no-name.Diferenta mare a fost si cind am schimbat amplificatorul, trecand de la o vechitura hitachi la nad 315bee.Pt. informatii mai calificate roaga-l pe cosmin sa iti raspunda el avind mai multa autoritate si experienta in domeniu.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
sundar, Xonar este o placa excelenta dar trebuie scos din context acel "la pretul ei". O placa excelenta cu un pret extraordinar este M-Audio 5.1 spre exemplu. La mana a doua o poti gasi la sub 200lei chiar si zau daca mi-ar fi frica sa iau o placa de sunet la mana a doua (practic nu am auzit de vreo placa de sunet defecta). Xonarul este intr-adevar o placa excelenta, dar costa mult si e favorabila atunci cand ai chef de excentricitati si lucruri exotice.
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Ok hulubei! O sa ma uit dupa cea recomandata de tine.

In alta ordine de ideei trebuie sa spun ca am luat totusi un cablu interconect Profigold (40 RON - Quark te rog sa nu blestemi!:biggrin: ). Aici sunt doua aspecte care trebuie mentionate. Primul este ca chinezaria era cu adevarat dezastruoasa. Cu cablul asta nou am remarcat clar o imbunatatire a dinamicii. Basul a devenit mai profund. Nimic spectaculos, dar sesizabil. Oricum, cablul chinezesc era mincat de pisica etc. Al doilea aspect este neplacut! Cred ca nu am mai injurat asa de mult de tot. Una din mufele RCA ale cablului nou era prea strimta si nu a vrut sa intre in intrarea amplificatorului. Am zis sa nu stric intrarea de la tuner (pe aia se aude cel mai bine) si sa o rodez nitel pe intrarea phono. Dupa ce am introdus-o cu greu :smile:D ) nu a mai vrut sa iasa! Nu am reusit sa o scot decit cu ... patentul (am infasurat clestele intr-un prosop ca sa nu stric mufa). Dupa aceea am indesat-o tot cu patentul in intrarea de la tuner gindindu-ma ca va ramine acolo pe vecie. Oricum am injurat copios. Asta e.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
sundar, Xonar este o placa excelenta dar trebuie scos din context acel "la pretul ei".
Eu cred ca nu trebuie scos din context acel "la pretul ei" din simplul motiv ca nu avea cum sa costa mai putin, in schimb avea cum sa coste mult mai mult - analizata de cei care fac si destul DiY sau modding pe hi-fi forums se pare ca s-au pus de acord ca multi producatori hi-fi cu "fitze" ar trebui sa dea faliment. Sau poate nu iti dai seama cat cer scarbele pe un circuit analog construit in felul ala si pus intr-o cutie audiofila. :smile:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,008
Eu consider ca diferenta de pret (tripla) fata de un M-Audio 5.1 nu echivaleaza diferenta de calitate audio dintre cele doua (mai ales cat timp setupul boxe+amplificator abia valoreaza cat un Xonar). Eu spre exemplu mi-am luat-o pentru ca pot. Daca in schimb nu ar fi existat ocazia respectiva, mai laudam mult si bine Revoul. Si cred ca si tu cu o sotie care sa-ti cheltuiasca/planifice banii la fel ai fi facut. :tongue:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Nici diferenta de sunet intre Magnat Monitor 220 si MA Platinum PL100 nu este pe pasura diferentei de pret (de 30 ori) dar asta nu mi se pare atat de relevant in context, niciodata calitatea nu creste direct proportional cu pretul, in nici un domeniu. Vrei sa intram si in domeniul PC, unde cel mai bun raport pret/calitate e la sistemele ieftine, cu toate astea nici un om care se pricepe cat-de-cat la calculatoare nu isi ia asa ceva ? :tongue:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Am o intrebare (sory daca sunt off topic) : Eu folosesc Foobar ca player si am instalat plugin-ul care imi afiseaza peak-ul pe ambele canale. Cind ajunce la 0db linia respectiva devine rosie si imi afiseaza "clip". Asta stiu ca nu e bine (oricum apare doar la mp3-urile trase nasol si niciodata la fisierele lossless) asa ca pentru orice eventualitate am setat egalizatorul la -5db pe toata plaja de frecvente. In felul asta semnalul este redus. Dau mai tare din amplificator si astfel revin la volumul initial. Acum m-am jucat cu un plugin de foobar numit chanel mixer si am descoperit o chestie: daca ii dau sa simuleze 4 canale si sa copieze semnalul de la cele 2 existente la celelalte 2 sunetul se aude mult mai tare si imi apar 4 canale la peakmeter. Pt fiecare canal in parte nivelul peak-ului nu depaseste nivelul canalelor initiale. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nivelul peakului nu este mai mare atunci de ce se aude mult mai tare? Se aduna cumva valoarea canalelor doua cite doua? Daca este asa atunci inseamna ca nivelul real al amplitudinii maxime este suma respectiva? Ar insemna ca este clipping permanent dar eu nu aud nici o distorsiune. Totusi stiu ca nu poti aduna decibelii aia asa... Ca acolo nu este crestere liniara. Va rog sa ma lamuriti!
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Nu inteleg o boaba din ce zici acolo si nu mi-am batut niciodata capul cu corectii software. Poate stie altu' mai priceput. :biggrin:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Am gasit niste explicatii dar ma cam pierd in ele.
http://en.wikipedia.org/wiki/DBFS

Termenul clipping se foloseste cu mai multe intelesuri. In domeniul sunetului digital se refera la depasirea unei scale in sensul ca se atince maximul peste care nu se mai poate face reprezentarea binara.
Stiu ca sunt pe aici persoane care se pricep la astea. Le rog sa sacrifice 30 min si sa explice macar notiunile de baza ca pe urma ma descurc eu.
Multumesc!
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
Sunetul de pe toate canalele se insumeaza in urechea ta si din cauza asta suna mai tare. 4>2 :wink:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Pai eu nu am 4 boxe ci doar 2. Iar placa de sunet este setata pe 2 canale. Am inteles ca undeva se face o insumare si am intrebat cum anume se face. Pluginul de mixare face din stereo 4 canale. Deci la placa de sunet ajung 4 semnale, toate ok din puncte de vedere al scalei despre care vorbeam (adica nici unul nu este cu clip). Ma intereseaza cum face placa de le transforma iar in 2. Cum le aduna adica? Un lucru este clar :din placa de sunet iese semnal petru 2 boxe (asa e setata) care este mult mai puternic decit cel normal. Asta cred ca inseamna tensiune mai mare de iesire. Sau nu? Ard placa sau ce dracu fac aici?:biggrin:
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,860
Si daca o arzi pe-asta veche, de diseara ai una noua cu care sa te joci... :tongue:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
:smile:

Quark, hulubei si altii priceputi in semnale digitale si analogice va rog sa imi dati un semn ceva in legatura cu bazaconiile scrise de mine.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,871
N-ai de unde sa stii cum functioneaza intern o placa de sunet. Singura data cand am vazut o schema a fost intr-un driver kx pentru un SB Live.
 
Top Bottom