RDS Cablelink

Idem.
In plus, e mai scump ca Zapu'. Si n-am vazut Zapu' picat mai mult de 2 minute pana acum!
Marius, tu platesti 23(?) lei pe luna pentru internet la viteza melcului dar care iti ofera mobilitate. Atat. RDS nu este mai scump pentru ca in banii aia pe care ii dai iti ofera si TV, si telefon (fix+mobil), vor oferi in curand si intenet mobil gratis in cadrul aceluiasi abonament, iar internetul este net superior ca viteza, timp de raspuns si cantitate de trafic.

Eu acum stau tot cu Zapp si astept ziua in care RDS o sa aiba "acoperire la scara mea", ca tare mi-e dor de ei, de cei cativa ani in care a picat netul de 2 ori cateva minute, de vitezele de peste 20Mbps, etc.
Nu suporta comparatie cu nici un internet mobil.

Ce zice hulu :tongue:.
 
Platesc 45 de lei cartela preplatita valabila 2 luni, dar care pana acum a mers 4 (promotie?). Sunt multumit si de viteza. Pe mine ma limiteaza telefonul la 160KB/s, ca altfel ar merge si mai bine.

PS: Mai exista un avantaj. Cartela se vinde fara nume si adresa. Nu stau cu grija ca vin mascatii sa vada ce downloadez.
 
Platesc 45 de lei cartela preplatita valabila 2 luni, dar care pana acum a mers 4 (promotie?). Sunt multumit si de viteza. Pe mine ma limiteaza telefonul la 160KB/s, ca altfel ar merge si mai bine.

PS: Mai exista un avantaj. Cartela se vinde fara nume si adresa. Nu stau cu grija ca vin mascatii sa vada ce downloadez.

Merge bine timp de 1,5 Giga :biggrin:.
Aia cu mascatii e discutabila, sesiunea de net apartine unui IMEI, se face dintr-o anumita locatie USOR determinabila, etc.
 
Pai si eu la RDS am deconectat abonamentul dar am mai stat 4 luni cu telefon, cablu si net pornite, pana m-am mutat. Cred ca daca ma duc acolo si fac o "caracatita" pe cablul ala de net inca merge. :biggrin:

Zapp pe un modem 3G bun ar merge super... o vreme. Cu spune Jaffar, uiti de FUP. Netul ala "nelimitat" are totusi limite.

Iar la capitolul download ilegal oricum nu cred ca ai putea sa te clasezi prea sus in top. In general aia pe care ii ard autoritatile sunt pesti mai mari, care fac trafic de sute de GB. Chiar daca am auzit un caz recent de om prins cu 10 MP3-uri ilegale, cu siguranta nu l-au ales doar pentru atat. Deci nu-ti face griji ca daca cineva vrea sa te prinda chiar nu o sa se impiedice de cartela ta.
Ai avea sanse sa scapi basma curata doar daca ai folosi cartela intr-un modem nelegat de numele tau si doar pentru acele activitati mai... obscure. Ori tu ai folosit aceeasi cartela pentru tot browsingul tau, din casa ta, folosind telefonul tau. Deci nu te baza pe obscuritatea ei, esti la fel de identificabil ca orice alt abonat de internet.
 
Aştept flame-ul ce derivă din discuţia asta :smile:
Anyway, pe mine mă interesează RDS ca soluţie de back-up. Chiar, câteva întrebări:
- tot rahatul ăla de PPPoE ţi-l bagă pe gât?
- există întreruperi scurte în general de-a lungul zilei? Dacă ar putea lăsa cineva un MultiPing pornit 24-48 de ore cu ping-uri către: un IP metropolitan, un IP românesc şi un IP extern, ar fi minunat. Mă interesează existenţa "beţelor roşii" :smile: Întreb fiindcă VPN-ul meu e destul de sensibil, şi o întrerupere de 10-15 secunde mi-l deconectează.
 
war4peace, da, unde e FTTH, e PPPoE. Care, dacă eşti always-on, te deconectează după aproximativ 2 zile. Asta n-ar fi neapărat o problemă, dar, aleator, după reconectarea automată, nu mai merge. Se stabileşte sesiunea PPP, dar nu merge nimic. Trebuie deconectată manual şi reconnect. Io am rezolvat cu un script, dar la cei cu routere „normale” e mai nasol. Aşa e pe-aici, nu ştiu cum e pe la voi.
 
Eu in 2-3 ani n-am patit asta. Am folosit tot felul de routere, de la cele mai mari petarde la scule serioase cu 2 WAN-uri (ambele pe RDS) si nu am intalnit problema asta. De fapt netul a picat doar de vreo doua ori afaik si a durat cateva minute de fiecare data (cateva adica maxim 20-30, grosso modo).

Singurele deconectari erau cand ma jucam eu la router si il restartam sau dadeam disconnect.

Dar ce am observat e ca in diferite zone ale Bucurestiului oamenii doar se plang sau doar lauda RDS. Deci s-ar putea sa fi avut sau sa aiba in continuare probleme cu infrastructura sau cine stie ce altceva ca la unii pica netul de-ti vine sa-i iei la suturi si la mine a mers parfum cu anii. Asa cum UPC in Bucuresti merge infect dar in provincie, in unele zone cel putin, merge ca uns.
 
Chiar și în București UPC-ul are zone în care merge foarte bine, eu sunt printre norocoși. Foarte puține întreruperi și viteza din contract cam tot timpul. Acum, de exemplu, trag de pe torente (extern, privat) cu 2,1 MB/s. Din 2,6 maxim posibil, dacă mai adaug un torent mai mult ca sigur urcă și mai aproape de limită.

RDS-ul nu există de niciun fel prin zona mea.
 
Routerul meu face doar 2-6 conectări pe lună şi VPN-ul stă conectat stabil toată ziua. Doar că de vreo lună merge traficul cam prost, site-uri ce se încarcă mai lent, uneori întreruperi HTTP ciudate, enervant.
 
...ca şi UPC, şi RDS are alte politici, depinzând de oraş. În Alba Iulia şi Deva, UPC-ul merge ca uns. la mine în Sectorul 5, am atâtea blocaje şi întreruperi fără niciun motiv aparent, încât îl consider neutilizabil. So... Yeah.
 
Domnilor, eu acasa am net de la RDS. (altfel nu postam in threadul asta :smile:). Insa RDS nu considera necesar sa imi lase acces la serverul smtp folosit la munca, ci ma obliga sa folosesc smtp.rdslink.ro . Problema ar fi aceea ca eu dau mailuri la multi useri odata, ceea ce tristul lor smtp considera ca spam. Am o sesizare la ei din data de 20-11-2009 si degeaba - de fiecare data ma aburesc ca se va face ceva, sa imi schimb clientul de mail :eek:, ca imi merge smtp-ul lor, etc.
My question: cine le da lor dreptul sa blocheze accesul prin port 25 la serverul de mail outgoing al firmei care ne hosteaza domeniul ? Doar pentru simplu fapt ca NU este RDS ? M-am oferit sa bag si o adresa de mail data de ei in mailurile mele, desi nu ar fi tocmai fair, dar ma rog, sa vada si ochii lor aia albastri ca nu dau spam. Nu se poate si nu se poate.
Deci problema mea este simpla: smtp-ul rds considera ca dau spam si eu nu pot accesa smtp-ul folosit la firma. Si totusi mai trebuie sa dau mail de acasa, la mai multi primitori odata. Astept eventuale solutii.
 
Majoritatea ISP-ilor fac blocarea asta împotriva spam bots/open spam relays. E best practice de securitate, şi pot opera reţeaua lor după cum vor, fără a avea nevoie de permisiunea cuiva.

Din acest motiv, majoritatea web host-urilor serioase oferă un port alternativ pentru SMTP pentru clienţi, sau SMTP securizat care oricum merge pe alt port. Verifică la al tău.

În admin.rdslink.ro văd o opţiune de a cere deschiderea accesului SMTP. Asta ai folosit-o pentru sesizare, sau i-ai sunat?
 
Din acest motiv, majoritatea web host-urilor serioase oferă un port alternativ pentru SMTP pentru clienţi, sau SMTP securizat care oricum merge pe alt port. Verifică la al tău.
Tocmai ce am vb cu ei si momentan nu exista un asemenea alt port decat 25, care sa fie folosit, de catre clienti, dar din locatia de acasa si nu de business.
În admin.rdslink.ro văd o opţiune de a cere deschiderea accesului SMTP. Asta ai folosit-o pentru sesizare, sau i-ai sunat?
Cererea respectiva este aprobata de anul trecut. Cand am vb cu ei la telefon si i-am informat despre status-ul ei, au spus ca daca a fost aprobata anul trecut, tb. sa fac o cerere noua, intrucat s-a schimbat baza de date -care era locala- si acum se lucreaza pe o db nationala. :eek: Ma rog, acum dau mailuri, dar in stare de avarie.
puterfixer, smtp-ul este securizat la GTS, insa foloseste portul 25. Cum de poate RDS sa il blocheze pe asta, insa al lor, care merge tot pe portul 25, dar la liber, este disponibil ?
 
Simplu, prin reguli în firewall. Regulile nu sunt doar pe numărul portului, ci şi pe IP sursă şi destinaţie, şi protocol. Vorbeşte la GTS să găsească o soluţie, pot aranja (temporar) un port forwarding de pe portul 26 pe portul 25, şi atunci foloseşti portul 26 pentru conectare la SMTP-ul lor.
 
GTS a spus ca nu se poate, fiind vorba de locatia de acasa, si nu cea din contract - i can't blame them on this one - , dar vestea buna primita azi a fost ca RDS au dat drumul la portul asta - si merge acum. Yupii, pot sa dau mailuri la +30 insi fara probleme.:biggrin:
 
Are cineva Digi Net Fiberlink 2, adica RDS 100Mbps? Daca da, cum merge?
M-ar interesa in special vitezele pe torrente, unde conexiunea e folosita intradevar la maxim, dar cu seederi straini, nu romani care iti dau prin interconectari.
 
În sensul că într-adevăr, datele venite de la seederi români put, că fură din ele, mama lor :smile:
Ori nu înţeleg eu întrebarea...
 
Back
Top