RDS Cablelink

E un alt abonament :frown: Eu tot modem de cablu am si max 64KB/s orice ar fi. Vecini de cartier care dau tot 9$ dar au Fiberlink "beneficiaza" de PPoE si banda sesizabil mai larga in "cartier" - reteaua CZONE, in cazul acesta. Ca doar e FTTB, nu CATV.
Nu am vrut sa apostrofez ca e off-topic, faceam doar o remarca prietenoasa (a se vedea zambaretul).
 
Aveţi careva idee dacă, pe Fiberlink, serverul de PPPoE ţine cont şi de MAC-ul plăcii de reţea când se face autentificarea sau e curios doar de user+pass?
 
Ar fi stupid să ţină cont şi de MAC când autentificarea pentru acces se nu se face după MAC sau/şi IP.
În orice caz, orice MAC se clonează în 3 secunde.
 
Se pare ca e curios doar de user+pass, MAC-ul placii de retea nu-l intereseaza.
User+pass nu pot fi schimbate, desi pe hirtia venita de la RCS&RDS scrie ca se poate face acest lucru accesind http://admin.rdslink.ro La aceasta adresa se poate vedea doar traficul facut, care de cele mai multe ori nu corespunde cu realitatea.
 
Nu poti schimba user-ul deloc, iar parola este generata random de catre un programel care se ocupa exact cu asta. In cazul in care ai probleme cu validarea user + pass, dai telefon la ei, le explici problema, te intreaba de parola curenta (sa nu ii faci vreo "bucurie" unui vecin) si apoi iti genereaza alta, care iti permite accesul in marea retea RCS & RDS.
 
Se pare ca grupul RCS&RDS incepe incet, incet sa se trezeasca. La adresa http://admin.rdslink.ro/ au fost introduse doua noi cimpuri care iti permit vizualizarea facturilor la internet si telefonie.
Se stie ca factura tiparita are obiceiul sa vina cu mare intirziere, faptul ca poti vedea cit ai de plata arata un minim interes fata de clienti.
 
Last edited:
Şi, din ce-am văzut pe site, viteza la Fiberlink „cu prietenii din cartier”, a crescut la 50Mb/s.
 
Da, viteza pe inventia numita "metropolitan" a crescut considerabil, de cele mai multe ori este peste 1-2 MB/s. "Externul" in schimb este in continuare slabut, eu la abonamentul de 9 dolari nu depasesc 50 KB/s iar media este 32-40 KB/s.
 
Dacă e aşa peste tot, observ că reţelele de cartier nu mai aduc avantaje clare faţă de RDS. Şi viteza, şi preţul sunt comparabile.
 
Inca nu este peste tot asa. Sunt abonati RCS&RDS care au ramas pe CableLink si nu au facut inca trecerea pe FiberLink, dar usor, usor CableLink-ul nu va mai exista.
Da, unele retele de cartier vor avea probleme, mai ales cele cu switch-uri bagate in pungi si agatate in copaci.
 
După ştiinţa mea, abonaţii CableLink, cel puţin la nivelul ţării, sunt în majoritate covărşitoare. BTW, există FiberLink prin alte locuri decât Bucureşti şi Timişoara?
 
Din ce scrie pe afisurile lor (si daca nu imi joaca feste memoria), toate noile contracte vor fi facute la fiberlink.
 
De când am cablul fiberlink deasupra uşii am obţinut de la ISP-ul de cartier o dublare de bandă gratis. ISP-ul de bloc nu are avantaje clare, dar nici dezavantaje care să merite schimbarea nu-s.

FiberLink foloseşte IP-uri publice?
 
Şi dacă bagi fibra într-un amărît de router nu poţi să-ţi ţii adresa fixă sau te obligă să foloseşti DHCP-ul?
 
O sa ii dea mereu o alta adresa router-ului in care vine fibra, in mod dinamic. Este caracteristica conexiunii de tip PPOE sa fie realizata prin autentificare cu user si parola de fiecare data cand te conectezi, ca la dial-up.
 
Back
Top