RDS Cablelink

Noua oferta, oficial pe site.

*In momentul in care traficul inclus este depasit latimea de banda va fi limitata automat la 192Kbps pentru abonamentul de 9 USD, respectiv la 256 Kbps pentru abonamentele de 15 USD si 19 USD. Traficul este nelimitat.
**Pentru abonatii care sunt conectati dupa data de 15 noiembrie 2005 este valabila oferta prezentata mai sus.
Pentru abonatii conectati inainte de 15 noiembrie 2005 oferta de mai sus intra in vigoare in decursul lunii decembrie 2005.
 
Fantastic. Banda creşte, cel puţin pe hârtie, dar serviciile şi suportul rămân la fel de proaste. Pe abonamentul de 256 kbps nu am ajuns niciodată aproape de această cifră, abia pe la 200 kbps.

Tocmai le trimit un email că vreau să reziliez contractul la sfârşitul perioadei plătite (e plătit în avans). Sunt curios ce mutră o să facă şi dacă o să îşi ia şi telefonul înapoi, pe care oricum nu l-am folosit niciodată.
 
Si pe mine m-au deconectat de cateva ori aiurea de la tablou. Nici nu-i mai sun, ori nu merge telefonul, ori suna ocupat. Cand modemul nu primeste semnal ma duc si imi conectez cablul din cutie. Am hotarat cu administratorul blocului sa inchidem cutiile cu lacate, daca ei nu isi permit, le facem noi cadou, cand vor sa umble acolo sa ceara cheia de la mine, sau de la seful de scara, astfel poate aflu care sunt idiotii pe care RDS ii plateste degeaba.

Alta problema: am avut timp de 1 an un abonament "broadband" de 120$/luna. Intreruperi dese, suport aproape lipsa, extern de cablelink, 512kB/s metro. In ultima luna din 4 saptamani, una singura am avut net. Am facut o plangere si am cerut banii inapoi pe cele 3 saptamani. Am reziliat contractul. De 3 luni nu am primit nici o veste de la ei, nici in legatura cu banii, dar nici nu mi-au spus sa le returnez modemul, pe care il pastrez degeaba, oricum nu se ridica la valoarea sumei pe care mi-o datoreaza, iar ei nu mai au ce face cu el, deja jumatate de oras nu mai foloseste modemuri.
 
Tocmai le trimit un email că vreau să reziliez contractul la sfârşitul perioadei plătite (e plătit în avans). Sunt curios ce mutră o să facă şi dacă o să îşi ia şi telefonul înapoi, pe care oricum nu l-am folosit niciodată.
:OT: Şi eu mă gîndesc sa renunţ la RDS dar nu am găsit încă o alternativă. ADSL de la Romtelecom ar putea fi una dar îmi este frică că plec de la dracu' şi dau de tac-su.
Care este alternativa ta?
 
ADSL de la Romtelecom. Chiar merge la 1 Mbps pe intern, tot atât pe extern (am descărcat cu 115 KB/sec nişte driveri de pe sourceforge), dar nu l-am folosit de prea mult timp. Am sunat o singură dată la suportul tehnic să mă lămurească ceva despre router (da, vine cu router cu switch cu 4 porturi) şi au răspuns după la primul apel, amabili şi eficienţi, dar mai multe nu ştiu încă. Nu îmi place că routerul e văzut ca Internet Gateway şi e nevoie să deschid porturi în firewall ca să să îl instaleze prima dată . Nu ştiu ce porturi, am oprit firewall-ul de tot pentru câteva minute când am făcut instalarea şi l-am pus la loc după acees. Partea de NAT încă nu am avut timp să o examinez, dar nici nu mi-a creat probleme şi sper să nu găsesc prea multe :smile:

Da, routerul merge şi în mod Ethernet bridging, dar ca să intri pe Internet trebuie să faci o conexiune PPoE şi din motive necunoscute opţiunea e gri (dezactivată) la mine în XP SP2. În această configuraţie nu mai există NAT, dar nici nu merge decât cu un computer, nu o întreagă subreţea ca în modul router. Şi conexiunea o deschizi manual de fiecare dată, cu username şi parolă, ca la dial-up :smile: În mod router e allways on, nu există această neplăcere.
 
Vineri a fost sărbătoare. A mers externu 512kbps în mod susţinut (pe abonamentul de 19$). Sâmbătă, de asemenea, a mers bine, culminând cu transmisia concertului Iris. Deşi în pagina de status a modemului la download apărea 1280000, în timpul streamingului, viteza nu a scăzut sub această valoare. Netlimiter zice că au venit 3.7GB în vreo 3 ore şi ceva (deci aprox. 350 kBps). Acuma apare tot 1280000, dar merge cu 14 kBps.
 
La mijlocul lui decembrie, situaţia, la mine, ar fi cam aşa: ziua (mai exact după-masa, dimineaţa nu ştiu cum e că dorm :smile: ) până în ora 18 merge undeva în jur de 20 kB/s. După 18:00 (aproape la minut :smile: ) merge 40-50-60 KB/s. Seara (nu ştiu exact după ce oră) ajunge (şi se menţine, am luat de pe roedu Iaşi) la 110 KB/s.
 
Connection busted.

ping .ro: could not resolve
ping extern: could not resolve
ping dnsuri: N/A
bandwidth test .ro: 9.50kbps (1.19 KB/s)
bandwidth test extern: N/A
packet loss .ro: 14%

Suport RDS: "lasati un numar de telefon si va sunam noi"
 
Pai el posteaza doar cand are probleme. Numara-i posturile si vezi cate probleme a avut in peste 1 an. Eu zic ca putine :biggrin:
 
Your current upload speed:
10kbit/s
or
1kbyte/s

Din colectia "nici o saptamana fara un cadou de la rds"... :biggrin:

192.168.100.1 - Signal arata urmatoarele:

Downstream Status Operational
Channel ID 1
Downstream Frequency 423000000 Hz
Modulation 256QAM
Bit Rate 522000 bits/sec
Power Level 3.4 dBmV
Signal to Noise Ratio 36.2 dB

Upstream Status Operational
Channel ID 5
Upstream Frequency 32000000 Hz
Modulation 16QAM
Bit Rate 10240000 bits/sec ( huh? :confused: )
Power Level 41.0 dBmV

Abonament de 9$, 512kbps download / 256kbps (ar trebui) upload.
 
Last edited:
Probabil nu tine de RDSlink, dar au inceput sa faca promotie apriga la telefonie, incluzand-o cu abonament gratuit si celor (doar) cu cablu TV. Cum eu am primit telefonia la pachet cu internetul am considerat-o mai mult un bonus, folosind-o rareori, mai ales la cati nervi imi face (trebuie sa dau "bip" uneori terminalului ca sa prinda ton, sa scot modemul din priza, etc).
Ma gandesc ca cei care se vor gandi ca aceasta este izbavirea de facturile Romtelecom, vor fi foarte dezamagiti de seviciu, in starea lui actuala.
 
Este firesc. Compania are un target de utilizatori de telefonie, care ii cresc valoarea.
Chiar daca acei utilizatori sint fortati sa "semi-cumpere" serviciul.
 
Mie mi se intampla ceva foarte ciudat: cateodata cand fac upload cu viteza mare conexiunea se intrerupe cate 1-2 minute de tot. Probabil ca e ceva software, ca modemul nu se desincronizeaza; se intampla mai ales cand am varfuri de viteza la upload/download (de exemplu daca las DC-ul deschis sa iau niste muzica se intrerupe cam din ora in ora). Ma uit pe graficul de trafic: varf la upload/download, dupa aia mort (nici macar ping la gateway) timp de cateva minute. Uneori e vorba de un minut, alteori sunt chiar nesimtiti, ma tin offline cam 10 minute.

Am sunat la erdeesh sa-i intreb daca fac magaria sa taie macaroana cand vad trafic mult, am primit un raspuns gen degetul la bila (ca atunci cand iti pui staniol pe cap sa te aperi de interferentele extraterestre). E din ce in ce mai enervant ce se intampla, poate puteti sa-mi dati niste idei cum as putea sa repar/previn/ma iau de ei.
 
Recent am păţit şi eu ceva asemănător şi pe ADSL Romtelecom şi de la servici (printr-un provider corporate). Se întâmplă din câte am observat pe metropolitan, din ADLS moare tot pentru 1-2 min, dar de la servici moare doar ce e în metropolitan, externul merge impecabil. Pentru extern e o conexiune separată.
 
Eu am păţit ceva similar la Astral în urmă cu câţiva ani, dar cu dezincronizarea modemului. Cum mă apropiam de limita de pe-atunci (128 kbps), aveam pauză de câteva minute. Au venit unii, au ajustat semnalul şi în vreo lună s-a rezolvat...
 
Si la mine au venit si au tot facut masuratori, mi-au pus si un atenuator de semnal (se pare ca era prea puternic). Totusi, modemul nu se desincronizeaza cand mi se blocheaza banda.

Ce credeti ca ar trebui sa fac?
 
Mie mi-au reglat de două ori semnalul, prima dată au crezut că e prea puternic, a doua oară (după muuuulte insistenţe) au mers pe soluţia de rezervă şi au considerat că e prea slab. Şi a mers.
 
Back
Top