RDS Cablelink

Dupa opt seara (poate chiar mai târziu) download-ul pe extern este in jurul a 30 KB/s. N-am verificat cum este cu packet loss-ul, but then again I'm no rocket scientist :biggrin: .
O sa-i deranjez si eu pe cei de la RDS cu niste telefoane. Takeda, tu cum stai cu download-ul in afara orelor de program. Tot limitat la 30-35 kb/s esti?
 
Ca tot veni vorba de RDS... La mine in Tineretului se pare ca au inceput "tranzitia" de la coaxial la UTP. Monteaza in principal telefonie prin UTP, dar pentru doritori se poate si internet.
 
Aha! Acum stiu ce este cu colacul ala de cablu care atarna in fata usii mele si a vecinilor de vreo doua saptamani. Apropo, zona este Pantelimon-Delfinului.
Aaa, UTP este de bine? Pentru mine?
 
Teoretic scăpăm de zgomotul existent pe reţeaua actuală, deci este posibil să fie mai bine. Practic mai ales cînd e vorba de RDS, nimic nu e sigur.
 
Puţin off-topic: am trimis un mail la suportu` de la rdstel (pe la vreo 18 şi ceva) să îi întreb de ceva servicii suplimentare. Nu trece o oră după care mă sună o tanti de la ei să mă întrebe dacă le-am trimis mail şi dacă poate să îmi trimită reply cu un pdf în care sunt descrise serviciile suplimentare. I was like: daamn, that was fast. Şi la ora aia.
 
E vorba de servicii suplimentare gen CLIP, CLIR, restricţii de apelare, conferinţă, redirectarea apelurilor ş.a.
 

Attachments

  • servicii.pdf
    59 KB · Views: 506
Noua oferta cablelink.
In Timisoara deja este existenta. In Bucuresti, conform celor din call-centerul lor, de la 1 decembrie.
 
RDS lucrează la proiectul FTTB (fiber to the block), adică fibră până la bloc şi UTP în apartamente. În Constanţa şi Timişoara este deja activ sistemul, în alte oraşe şi în Bucureşti încă se implementează / se fac teste. NU e vorba numai de telefonie, Internetul va veni prin acelaşi cablu. :wink:
 
FTTB inseamna Fiber To The Business.
Mare inventie, sa pui doua convertoare de fibra si sa faci o retea switched. Dar macar stiu sa faca marketing sa para o inventie din era spatiala.
 
My bad, am spus exact ce mi-a povestit cel care se ocupă de acest proiect. :smile: Marea invenţie ar fi viteza metro dintre cei din acelaşi oraş, care am înţeles că va creşte substanţial.
 
Teorie, teorie. Pe mine ma intereseaza tot internetul, care contine informatie utila si nu doar o parte din el.
Sa fim seriosi, stim si noi la ce foloseste acea latime de banda in Romania.
 
La voi cum e cu „externul” de la RDS? La mine de cîteva zile merge execrabil Download Speed: 121 kbps (15.1 KB/sec transfer rate) Upload Speed: 219 kbps (27.4 KB/sec transfer rate) şi asta dupa ora 24.
 
Au fost ceva probleme prin weekend. Nu ştiu exact care a fost faza, unii zic că baiu` a fost afară, alţii că a fost în ograda RDS. :smile: Ideea e că unele site-uri de pe extern nu mi-au mers. Acuma şi-a revenit (din punct de vedere al accesului). De viteză nu ştiu, aici nu a fost niciodată prea strălucită.
 
La partea cu externul, observasem şi eu în weekend, în lista de Yahoo! Messenger, nişte jucători "addicted" de WoW care îşi puseseră în status vorbe dulci la adresa RDS-ului. :biggrin:

Oricum, din câte am înţeles, problemele respective au fost de la Telia, nu de la RDS efectiv.
 
Doar de cateva zile la voi?
Cred ca e peste o luna de cand rds-ul da numai balarii pe extern. Prostia mare e ca au inceput sa limiteze lumea la 256kbps pe extern. Prostia si mai mare este ca limiteaza pe oricine si nu tin cont de traficul facut pe extern.
 
Telia? Mie traceroute-ul îmi crăpa la un nod care părea să lege Level3 de MCI/UUNET. As I said, unele site-uri nu-mi mergeau deloc (decât prin proxy). Asta a fost prin week-end, în rest a mers (nici mai bine, nici mai prost decât de obicei).
 
Aceeaşi problema a fost şi în Bucureşti, sîmbăta parcă, anumite site-uri din afară nu mergeau deloc. După cîteva ore problema s-a rezolvat dar download-ul de pe extern a devenit un fel de dial-up (maxim 15 KB/s), interesant e că upload-ul nu suferă de aceeaşi problemă.
Am sunat la suport şi mi s-a pus aceeaşi placă „cunoaştem problema dumneavoastră şi o vom remedia în cel mai scurt timp posibil”. În ultima săptămînă am dat de vreo 3 ori telefon la suport, ba nu mergea telefonul, ba umblase un angajat al lor la tablou şi deconectase mai multe apartamente, acum cu externul. E cam mult...
 
Back
Top