RDS Cablelink

Eu am internet de la o sala care se afla la parterul blocului (cu internet de la RDS deci cred ca pot fi considerat on-topic). Am alocata o latime de banda de 512kbs, asta ar trebui sa insemne 64kb/s la download. Testul asta imi spune 43kb/s dar in general nu merge asa de bine... :frown:

P.S. Zona Dristor, in caz ca are vreo importanta.
 

Attachments

  • rdss.png
    rdss.png
    5.1 KB · Views: 138
Ştire RDS

Începînd cu luna martie RDS.Link introduce o nouă facilitate pentru configurarea şi atribuirea adreselor de IP, la abonaţii CableLINK. DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) este protocolul folosit în reţele, pentru managementul şi automatizarea atribuirii adreselor IP. Această modalitate nouă de alocare a IP-urilor are avantajul de a vă uşura configurarea setărilor de reţea, iar în cazul schimbărilor intervenite pe parcurs, nu va trebui să efectuaţi nici o modificare a configuraţiei.
Atenţie! Această configurare trebuie făcută cel tîrziu pînă la 1 martie 2005; după această dată conexiunea prin vechiul IP devine nefuncţională.

Modalitatea de configurare
 
Dupa cca. 2 saptamani de mailuri insistente la support, mi-au refacut fila de configurare. Drept urmare pe metropolitan am la orice ora 245-250kbps, iar pe extern ~185kbps.
Mentionez ca acum merge si telefonia fara probleme. Inainte pica la upload/download cu viteza maxima.
Pingul iarasi se incadreaza in normal (7-8ms in gateway).
 
Aici tehnicu` încă nu ştie nimic de DHCP; probabil prin vară se va aplica şi la noi. :biggrin:

Later edit: Nici prin alte părţi nu merge pagina de contorizare (rdslink.ro/admin/login -> trafic) sau e local?
 
Last edited:
Aici merge pagina respectiva. A fost o perioada cand nu ma puteam loga.
In legatura cu dhcp-ul, am primit cu factura pe luna aceasta o foaie anexa in care sunt instiintat de traficul nelimitat aplicat din 1 februarie si ca pana cel tarziu la 1 martie 2005 trebuie sa configurez la placa de retea dhcp, vechiul ip devenind nefunctional din acea data.

Factura e scadenta pe 24 si eu am intrat in posesia ei tot pe 24 :frown:
 
Am primit şi io fiţuica aia, dar îmi zice doar de traficul nelimitat, nimic de DHCP. Văd că şi în Bucureşti ajung greu facturile. Eu dădeam vina pe Poştă (fiind şi în celălalt capăt al ţării), dar se pare că m-am înşelat. Eu am primit factura în 19 şi scria că trebuie plătită până în 18. :biggrin:
 
Îşi cam bat joc băieţii. Eu am primit factura pe 24, iar scadenţa era pe 18 :smile:. În fiţuica în care mă anunţau că am trafic nelimitat de la 1 februarie, nu scria nimic de DHCP. Poate nu se aplică simultan în toate oraşele. Să vedem.
 
Astă noapte, pe când dormeam linistit, un user de DC mi-a spus că-mi mareşte banda metropolitană la 1Mbps ca sa poata lua şi el un episod (n-am idee care exact ca nu s-a exprimat prea clar). De dimineata am citit adormit mesajele sale, l-am considerat nebun si am inchis fereastra de PM.
Rezultatul îl vedeti în imaginea alăturată.
Am sunat la RDS si mi-au spus pe un ton calm că citez: "a facut probabil un peering pe metropolitan".
Acum, eu v-am prezentat minunea si sper doar să ţină mai mult de trei zile. Voi aveti cumva explicaţii pentru acest fenomen minunat? :biggrin:
 

Attachments

  • viteza.png
    viteza.png
    3.7 KB · Views: 148
Poate user-ul ăla lucra chiar la RDS şi ţi-a reprogramat modemul pînă a luat de la tine ce-l interesa... si a uitat să te treacă înapoi pe 256 kb/s :biggrin:
 
Oricum, nu înţeleg de ce ai sunat la RDS. Omul ăla ţi-a făcut implicit un bine (deşi scopul lui era altul), iar faptul că ai sunat se traduce prin... ăăăă... pâră? Nevermind...
 
Tu ai impresia ca băieţii ăia de la RDS nu-şi dau seama la un moment dat de faptul ca s-a trecut peste limitările lor?
Şi în acest caz, pe cine crezi tu că acuză?
 
In mod normal pe cel care a facut prostia (numai ca ce se petrece la RDS numai normal nu se poate numi). :smile:
 
Din cîte ştiu eu, RDS a avut anul trecut, o lună sau două (decembrie, noiembrie), o ofertă cu abonamente promoţionale, la care banda mergea pînă la 1Mbps, în funcţie de tipul abonamentului. Sigur tipul era unul dintre ăia.
 
La noi s-a schimbat DNS-ul. Informaţia s-a „propagat” în cel mai pur stil RDS, adică prin viu grai, de la luzăr la luzăr. Eu mi l-am schimbat cu o zi înainte pentru că nu mai merge DC++ pe activ şi mi-a zis cineva că merge cu noul DNS. Bineînţeles că mie tot nu îmi merge. Anyway, azi am lămurit şi bizonii din reţea de ce mie îmi merge netu şi lor nu. Aştept trecerea la DHCP care probabil ne va fi comunicată tot prin viu grai.

Later edit: schimbat portu` la port forwarding din abc în defg şi merge ca activ. Dubios.
 
Last edited:
Modificări în oferta Cablelink.
Am marit traficul inclus la fiecare abonament, am adaugat telefonie gratuita si o viteza de pana la 768 kbps. Incredibil, nu?
De asemenea, s-au modificat si tarifele pentru abonamente ($9 cu 4GB şi $19 cu 16GB). Mai multe aici.

La mine încă nu se simte sporul de performanţă.
 
Nici la mine.
Bineinteles, la tehnic spune sa sun la comercial ca nu stiu cand vor intra in vigoare noile abonamente, iar la comercial nu raspunde nimeni nici la telefon si nici la mail. \o/™
 
Cică de la 1 iunie (din ce ziceau alţii pe alte forumuri). Trebe să mă interesez şi eu când mă duc să plătesc factura. Sunt curios dacă 768 kbps ăia o să fie doar metro sau peste tot. Şi dacă vor fi tot timpul sau doar în afara orelor de vârf. :smile: Oricum sistemul ăsta cu trafic limitat până la o anumită valoare după care scade viteza şi viteză care variază în funcţie de abonament cred că e cea mai bună variantă.
 
Nu cred ca vom vedea 768 pe extern la banii astia prea curand. Dar e bun si un metropolitan, macar nu stai o vesnicie pentru niste updateuri nenorocite de windows sau de antivirus (daca ai bafta ca producatorul antivirusului tau sa foloseasca akamai)
 
Să vedem dacă vor da drumul la bandă şi în ţară sau va fi la fel ca înainte, cu metro=oraşul în care eşti (dacă eşti în provincie) şi metro=toată reţeaua proprie + tot .ro cu care este peering (dacă eşti din Bucureşti).
 
Back
Top