1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RDS Cablelink

Discussion in 'Comunicații' started by jarod, Aug 8, 2004.

  1. DoXeR

    DoXeR Membru Senior

    Se lucreaza si in Craiova de doua luni la inlocuirea CableLink cu FiberLink. Din statisticile de pe trackerul din Craiova (acces avand numai cei din reteaua RDS Craiova) din cei 1475 de utilizatori, 21% au internet prin fibra optica. Statistica se bazeaza pe completarea unui camp in momentul deschiderii contului.
     
  2. jarod

    jarod Super Moderator

    Borked PC din RDS (probabil virusat), trimitea ~ 850 ARP Requests pe secundă. :smile: Nu ştiu cât a durat treaba, eu când am venit la calculator, broadcast-ul era în plină desfăşurare şi a mai durat cam 30-60 de minute după.

    Ce nu mi-e clar e de ce au ajuns request-urile şi la mine din moment ce el era 86.a.b.c şi eu sunt 82.d.e.f. Şi văd că şi acuma 86.125.x.y întreabă cine are 86.125.x.1.

    L.E.: Iar a-nceput. :frown:
     

    Attached Files:

    • arp.png
      arp.png
      File size:
      31.5 KB
      Views:
      261
  3. SorCerer

    SorCerer Membru Senior

    Chestia asta a fost remarcata si de SKIL, in rdslink Bucuresti, dar atunci arpurile veneau pe interfata interna a modemurilor (10.x.y.z), si erau din cauza erdeeshului.

    De curand si Tom a patit aceeasi chestie, in Astral Timisoara, dar de la un router cisco.

    Tare mi-e ca acel ip apartine defapt unui echipament rds prost configurat (sau in curs de configurare) caruia nu-i convenea cineva. Sau mai multe echipamente in bucla. Imi vine greu sa cred ca era client, in general broadcasturile se opresc in primul hop, daca nu au reguli specifice.
     
  4. jarod

    jarod Super Moderator

    Am ajuns şi la mine cu Fiberlink-ul sâmbătă. Tras UTP-ul, mufat, înfipt în placă. www.speedtest.net şi aleg Londra. OMG OMG OMG!! 9800 şi ceva de kbps. DAMN! :shocked: Ok, next: Malmo. Ceva mai slab, 7870. Mă laud la meşteri că ce meseriaş îi netu`, se miră şi ei, le urez să le trăiască copiii şi la revedere. Disconnect, mă mai învârt prin casă, revin. „Ia să vedem cum mere în Amsterdam?” CRAP! 130kbps. Am tot încercat io dup-aia tot felul de teste, nu trecea de 20 KB/s afară din Arad de nici o culoare. În schimb, de la alţii cu Fiberlink din Arad iau cu > 1 MB/s. Barem de m-ar încălzi cu ceva chestia asta... Am sunat, le-am explicat problema, au notat sesizarea şi se va rezolva.

    Azi i-am sunat iară (am vorbit cu acelaşi om), i-am rugat să verifice limitările dacă nu-s puse aiurea (prea se-nvârtea ziua în jur de 16 KB/s şi noaptea-n jur de 32). O zis că îs loss-uri prin ceva router din Arad şi că să am răbdare că se va rezolva. Începe să-mi pară rău după modem. :frown: Merea de 10 ori mai bine...
     
  5. hulubei

    hulubei questionable intruder

    Pare ciudat testul. Cu Dublin am aproape 10Mbps iar cu Bucureştiul abia de prind 700kbps. Eu oricum şi apar pe hartă undeva în nordul Franţei sau sudul Angliei.
     
  6. Bico

    Bico Membru

    Speestest.net are o interfata misto dar testul e cam aiurea si la mine da rezultate ciudate. www.testmy.net este parca ceva mai aproape de realitate.
    Si in Bucuresti au fost probleme la inceput cu FiberLinkul, am un vecin care a renuntat la contractul cu ei dupa o luna de nervi. Acum, la aproape un an de la pornirea FiberLink lucrurile stau bine, perioadele fara net sau cu net ca pe dial-up sunt rare si se rezolva destul de repede.
     
  7. jarod

    jarod Super Moderator

    RDS modifică vitezele la Fiberlink începând cu 15 martie pentru noii abonaţi şi cu 1 aprilie (lol?) pentru cei existenţi.
    Referitor la problema mea :biggrin:, miercuri m-au sunat să mă întrebe dacă am făcut reclamaţie şi cum îmi merge netul, le-am zis că merge mai bine (32 KB/s în timpul zilei), dar că pe modem mergea şi cu 100 în ultima perioadă. A zis că e puţin probabil să mai prind aşa viteză ziua, dar că, în curând, banda va creşte.

    Bottom line, acuma merge ~32KB/s ziua şi ~100 şi umpic noaptea. Astea toate îs valori pentru trafic afară din Arad. Înăuntru merge între câteva sute de kilobytes şi câţiva mega.

    Dacă stau să mă gândesc, 100 KB/s 24/7 la $19 probabil era cam unrealistic. :smile: Să vedem ce-o fi de la 1 aprilie.
     
  8. jarod

    jarod Super Moderator

    RDS goes dual stack! :biggrin:

    Cum doream să verific cui aparţine un IP, intru şi io ca tot omu pe ripe.net. Mă pregătesc să dau paste la IP în căsuţa de căutare, când observ cu coada ochiului ceva ciudat deasupra: în locul IP-ului v4, era un IPv6. Am ridicat din sprânceană deoarece ştiam că nu mi-am activat tunelul, deci nu avea ce să caute ăla acolo. Plus că era diferit de cel ce apare când mă dau pe netul v6.

    Purced cu investigaţiile şi dau ping în www.kame.net pe care văd că îl rezolvă tot într-un IPv6.
    Code:
    C:\Documents and Settings\user>ipconfig
    
    Windows IP Configuration
    
    
    PPP adapter RDS:
    
            Connection-specific DNS Suffix  . :
            IP Address. . . . . . . . . . . . : 79.113.abc.xyz
            Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
            Default Gateway . . . . . . . . . : 79.113.abc.xyz
    
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    
            Connection-specific DNS Suffix  . :
            IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5445:5245:444f%5
            Default Gateway . . . . . . . . . :
    
    Ethernet adapter Local Area Connection 4:
    
            Connection-specific DNS Suffix  . :
            IP Address. . . . . . . . . . . . : fec0::4:20b:6aff:fe9e:e96c%2
            IP Address. . . . . . . . . . . . : 2002:4f71:e27e:4:f866:c727:a120:deb1
    
            IP Address. . . . . . . . . . . . : 2002:4f71:e27e:4:20b:6aff:fe9e:e96c
            IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::20b:6aff:fe9e:e96c%4
            Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::20b:6aff:fe48:d7c6%4
    
    Tunnel adapter Automatic Tunneling Pseudo-Interface:
    
            Connection-specific DNS Suffix  . :
            IP Address. . . . . . . . . . . . : fe80::5efe:79.113.228.104%2
            Default Gateway . . . . . . . . . :
    
    C:\Documents and Settings\user>ping www.kame.net
    
    Pinging www.kame.net [2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3085] with 32 bytes of data:
    
    
    Reply from 2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3085: time=367ms
    Reply from 2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3085: time=370ms
    Reply from 2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3085: time=367ms
    
    Ping statistics for 2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3085:
        Packets: Sent = 3, Received = 3, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
        Minimum = 367ms, Maximum = 370ms, Average = 368ms
    Trace-ul:
    Code:
    C:\Documents and Settings\user>tracert www.kame.net
    
    Tracing route to www.kame.net [2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3085]
    over a maximum of 30 hops:
    
      1    <1 ms     *       <1 ms  2002:4f71:e27e:4:5126:2779:9828:a68b
      2    28 ms    23 ms    13 ms  tu64.6509-core-1.ipv6.atw.hu [2a01:270:0:ffff:c0
    1:64:0:1]
      3     *        *        *     Request timed out.
      4     *        *        *     Request timed out.
      5     *        *        *     Request timed out.
      6   467 ms   490 ms   481 ms  2001:288:3b0:110::6
      7   432 ms   430 ms   448 ms  2001:288:3b0:4::1
      8   783 ms   496 ms   450 ms  2001:288:3b0:3::2
      9   544 ms   436 ms   444 ms  2001:288:3b0:2::2
     10   493 ms   479 ms   512 ms  2001:288:3b0:15::1
     11   391 ms   455 ms   404 ms  hitachi1.otemachi.wide.ad.jp [2001:200:0:1800::9
    c4:2]
     12   500 ms   427 ms   389 ms  2001:200:0:1802:20c:dbff:fe1f:7200
     13   404 ms   479 ms   406 ms  ve-4.nec2.yagami.wide.ad.jp [2001:200:0:1c04:230
    :13ff:feae:5b]
     14   509 ms   651 ms   429 ms  lo0.alaxala1.k2.wide.ad.jp [2001:200:0:4800::780
    0:1]
     15   428 ms   432 ms   469 ms  orange.kame.net [2001:200:0:8002:203:47ff:fea5:3
    085]
    
    Trace complete.
    Apoi bag în VLC un stream de la Virgin Radio care merge doar în lumea v6. Cool!

    Dacă vreţi să experimentaţi, opţiunile de la Networking (la mine) constau în IPv6 bifat, IPv4 debifat. IPv4 merge prin conexiunea PPPoE. La cei cu modem ar trebui să meargă dacă sunt bifate atât v4 cât şi v6.

    De menţionat că merge cu întreruperi. Cât am scris post-ul ăsta, streamul s-a-ntrerupt de două ori.

    LE: Probabil au aflat şi ei de Marele Experiment. :biggrin:
     
  9. jarod

    jarod Super Moderator

    Noua:rolleyes: ofertă de la RDS (lansată în aceeaşi zi cu cea a UPC-ului). Practic, a crescut viteza pentru abonamentele de 25 şi 35 de lei.

    Am mai aflat şi de ce unele site-uri merg mult mai bine decât altele.
     
  10. fishy

    fishy Membru Senior

    Nu stiam eu de ce in ultimile 2 saptamini aveam fluctuatii de viteza maxima: cind 1Mb cind 2 Mb. Cred ca faceau teste.
     
  11. jarod

    jarod Super Moderator

    De ceva vreme-ncoace (mai exact, de când m-au trecut pe Fiberlink), nu mi-a mai mers decât cu 2Mb, indiferent unde făceam test de bandă. Tot am zis că-i sun să le spun (deşi nu-mi făceam prea mari speranţe) şi acuma, că tot am fost acasă zilele astea, i-am sunat să le povestesc problema mea.

    Aceeaşi poveste cu „închideţi toate programele care folosesc internetul, intraţi pe rdslink.ro, click pe testează-ţi viteza, bla bla”. În final, mi-a zis omu` că o să investigheze, să-i dau nr. de tel. (i-am dat mobilu`) şi mă sună. Plănuiam să le dau pace până săptămâna viitoare şi dup-aia să-i sun să-i întreb cum stă treaba.

    După 5 minute sună fixu` de RDS şi o altă voce îmi zice că-i de la RDS şi mă sună în legătură cu problema cu internetu`. Îmi zice să mă deconectez şi să mă reconectez şi să fac iară un test de bandă.
    [​IMG]
     
  12. fishy

    fishy Membru Senior

  13. Bobses

    Bobses Membru

    M-am săturat de RDS! Mă milogesc de ei din primăvară (telefoane şi mailuri) să mă treacă pe fibră (am cablelink) şi în afară de "aşteptaţi" nu primesc nici un alt răspuns. În blocul meu fibra e funcţională din decembrie anul trecut...
     
  14. jarod

    jarod Super Moderator

    fishy, am abonamentul cel mai mare, de 45 de lei.
     
  15. fishy

    fishy Membru Senior

    Eu am abonamentul de 25 LEI. Uite ce diferente exista in functie de ore.

    Si nu stiu care e problema in seara asta, dar la momentul cind bila portocalie ajunge la mijloc (unde are viteza de aprox. 1900 kb/s) se opreste pentru citeva secunde, timp in care viteza scade la 800 kb/s. la fel se intimpla si la upload. in acel loc exista o stationare de citeva secunde.
    Posibil sa fie probleme cu Frankfurt.
     

    Attached Files:

  16. Dashu

    Dashu Membru

    Dai cu traceroute, si ai sa observi mai ales seara probleme pe serverele din Frankfurt. Eu m-am mutat de la RDS la Astral fix din acest motiv, loss sau ping foarte mare chiar la iesirea din tara (fix Frankfurt).
     
  17. power1style

    power1style Membru

    Problema la conectare la RDS prin router

    Last edit: Am reusit sa ma conectez, routerul primeste ip si toate datele necesare. Am ping spre orice ip din exterior, dar nu nu pot acesa nici un site. Parca nu as avea DNS.


    De cateva luni am ca si ISP pe cei de la RDS. Ca toata lumea mi-am pus si un router sa am internet la toate calculatoarele. Totul o mers bine, pana azi dimineata cand nu aveam net deloc, pe nici unul dintre calculatoare.

    Am dat reset la router, refacute toate setariile si tot nimica. Daca conectez direct la un calculator cablu si introduc userul si parola totul merge bine, dar prin router nu mai merge. Am sunat la RDS sa vad daca nu au facut cumva ceva schimbari, dar ei nu am facut nimica. In concluzie routerul ii de vina, dar nu imi dau seama ce poate sa fie, ca aseara o mers fara nici o problema si acuma o cazut cu totu.

    Setarile la router sunt:
    Use PPPoE cu user si parola setate, MTU: 512, Connecting type: Continuous, TTL: Enabled.

    Routerul esti un Edimax cu soft adus la zi (hardware vs. Rev. A, Boot Code Version 1.0, Runtime Code Version 1.51.)

    Am atasat syslog-ul si securety log.

    Dar, cam asta aici nu reuseste ceva sa faca:
    Code:
    Jan 29 09:39:54 udhcpd[10176]: udhcpd (v0.9.9-pre) started
    Jan 29 09:39:54 udhcpd[10176]: max_leases value (254) not sane, setting to 101 instead
    Jan 29 09:40:05 syslog: wlan0: WPA-TKIP PSK authentication in progress... 
    Jan 29 09:40:05 syslog: wlan0: Open and authenticated 
    Jan 29 09:40:12 udhcpd[10180]: sending OFFER of 192.168.2.100
    Jan 29 09:40:12 udhcpd[10180]: sending ACK to 192.168.2.100
    Jan 29 09:40:12 pppd[10559]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1
    Jan 29 09:40:12 pppd[10559]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0
    Jan 29 09:40:47 pppd[10559]: Timeout waiting for PADO packets0
    Jan 29 09:40:56 pppd[10730]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1
    Jan 29 09:40:56 pppd[10730]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0
    Jan 29 09:41:25 udhcpd[11176]: udhcpd (v0.9.9-pre) started
    Jan 29 09:41:25 udhcpd[11176]: max_leases value (254) not sane, setting to 101 instead
    Jan 29 09:41:35 syslog: wlan0: WPA-TKIP PSK authentication in progress... 
    Jan 29 09:41:35 syslog: wlan0: Open and authenticated 
    Jan 29 09:41:41 udhcpd[11181]: sending OFFER of 192.168.2.100
    Jan 29 09:41:41 udhcpd[11181]: sending ACK to 192.168.2.100
    Jan 29 09:41:43 pppd[11523]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1
    Jan 29 09:41:43 pppd[11523]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0
    Jan 29 09:42:23 pppd[11523]: Timeout waiting for PADO packets0
    Jan 29 09:42:32 pppd[11686]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1
    Jan 29 09:42:32 pppd[11686]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0
    Jan 29 09:43:16 pppd[11686]: Timeout waiting for PADO packets0
    Jan 29 09:43:24 pppd[11862]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1
    Jan 29 09:43:24 pppd[11862]: pppd 2.4.2b1 started by root, uid 0
    Jan 29 09:44:10 udhcpd[12356]: udhcpd (v0.9.9-pre) started
    Jan 29 09:44:10 udhcpd[12356]: max_leases value (254) not sane, setting to 101 instead
    Jan 29 09:44:28 pppd[12733]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.2b1
    
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 29, 2008
  18. whiskas

    whiskas Chronic suicidal

    De ce e MTU de 512? S-ar putea să fie o bubă legată de MSS clamping. DNS-urile lor funcţionează? Eşti sigur că nu fac filtrare după TTL?
     
  19. power1style

    power1style Membru

    Totul mergea bine pana azi dimineatza. Am sunat la ei si au zis ca se pot folosii routere. Nu au nici o restrictie.
    MTU este marimea pachetelor. O pot seta intre 512 si 1024. Asa era setata si inainte si mergea.
    DNS lor functioneaza, altfel nu ar merge cand ar fi mufa direct in calculator. Si cand ii conectat prin router am ping la orice IP, inclusiv la DNS.
     
  20. whiskas

    whiskas Chronic suicidal

    Ştiu ce e MTU; am întrebat deoarece pe conexiunile PPPoE acesta are de obicei valoarea 1492. Dacă ai acces SSH la / pe router: încearcă să te conectezi prin telnet la un site oarecare şi spune-mi ce se întîmplă. Dacă nu ai acces, încearcă să te conectezi de pe unul din calculatoarele conectate la router.