Raspberry Pi

Aia este baterie sigur, nu acumulator. Super dubios că nu iese ca pastilă și trebuie lipită.

Marius, dacă găsești înlocuitor, se lipește folosind prelungirile piciorușelor din câte îmi dau seama.
 
Nu înțeleg despre ce discutați. Am pus link mai sus la bateria de pe modulul ăla specific, și scrie acolo "MS Lithium Rechargeable Battery MS614SE", scrie și voltajul la care ar trebui să fie și toate halea...
 
  • Wow
Reactions: Neo
Eu nu vad ce scrie pe ea din cauza lamelelor lipite peste ea iar in documentatia modulului nu scrie ce baterie e. Tu de unde stii ca e fix aia?
 
De prin pozele altora mai bine făcute de pe net. Documentația modulului e varză, ca orice chestie făcută de chinezi. Găsisem o versiune mai nouă a documentului, mai detaliată, unde era și un update că VBACKUP era incorect scris ca 1-6V, e de fapt 2.x-4V.
 
Nu înțeleg despre ce discutați. Am pus link mai sus la bateria de pe modulul ăla specific, și scrie acolo "MS Lithium Rechargeable Battery MS614SE", scrie și voltajul la care ar trebui să fie și toate halea...
Îs chior, scuze, dar la 1.58V nu știu ce mai încarci la acumulatorul ăla. Fingers crossed tho.
 
Dupa juma' de zi conectat si inca juma' de zi deconectat, indica 0.42 V. Deci da. E baterie chioara terminata. Probabil de-aia dureaza un veac pana gaseste locatia.
 
Păi nu, dacă GPIO-ul are pullup/pulldown înseamnă că are rezistențe "programabile" (adică cu niște tranzistori pe-acolo) care fac exact asta: pun la VCC sau la GND pinul respectiv când le ceri.

Pull-up-ul intern e de obicei foarte mare (zeci de kilo, că e o rezistență în chip de putere foarte mică), așa că depinde și de ce zgomot ai pe firul respectiv - de ex. e posibil ca pe moto să ai chestii care induc suficient curent să îți facă bypass la pull-up-ul intern (depinde și pe unde vor fi firele butonului), și atunci renunți și pui o rezistență externă de valoare mai mică dar putere mai mare ca să fii sigur că nu ai probleme.
 
Mă gândesc că dacă mai agață încă una (exterioară), just in case, n-are ce să strice.
 
Butonul este intre GPIO si GND. Fara pullup ramane 0V dupa apasare.
Intre timp citesc ca ar fi buna totusi o rezistenta, in caz ca dau chix in software si pinul ramane output si high, caz in care butonul face scurt.
 
Ah, tu te referi la o rezistență în serie cu butonul :smile:. Mda, cam din cauza asta nu mă omor după gpio și chestii cu OS, că se poate întâmpla orice cu softul.
 
Back
Top