Raspberry Pi

Eu am tăiat și lipit permanent un radiator pe RPi2-ul meu, dar de overkill, nu că i-ar fi trebuit realmente. Iar cu licențelw de decodare hardware, cpu load e și foarte mic. Stă așa închis în cutia aia de plastic fără ventilație specială și e călduț ca orice circuit integrat pornit, vreo 37-40 grade. Nici un stres, zic că merge și fără. (Dacă nu-l pui să facă și torente sau mai știu eu ce.)

Telecomanda la receiver transmite comenzile de navigare prin HDMI, nu prin IR direct la RPi.
 
Radiatorul este bun la rpi gen 1 la care îi faci o/c la 1GHz. La gen 2 şi 3 nu are rost pentru că ai suficientă putere pentru decoding, în general vrei să asamblezi un pachet cât mai ușor de montat pe spatele TVului.

O să revin cu poze de la ale mele, am una cu openelec pentru samba streaming și una cu retropie :3
 
Last edited by a moderator:
Am luat si io un rpi3 de la lucru sa ma joc putin cu el, i-am tras un raspbian lite pe un card si nu ajung sa bag userul si parola ca se rebooteaza de overheating. Aici a mers legat la un tv cu raspbian normal vreo juma de an fara probleme.

Pot sa ii fac ceva? In afara de radiator pe el.
 
Tu poți să-i faci ce vrei, inclusiv să-l lași la fezandat o săptămână în agheasmă, da' dacă vrei să meargă fără probleme îi pui radiator.
 
Pai e in garantie, il trimit la aia sa si-l dea de cap. Nu prea inteleg de ce azi mergea ok si maine se supraincalzeste.
 
Ambient diferit, distro diferită care poate folosește prea mult CPU, fazele lunii, fizică?


 
Actually no, acasa era alimentat din laptop cu un cablu micro-usb. La job e alimentat dintr-un alimentatorul care a venit cu rpi-ul. M-as fi asteptat sa nu mearga avand in vedere ca alimentatorul da 2.5A si din laptop ies max. .5A.
 
S-ar putea să îmi scape mie ceva, se poate supra încălzi dacă nu are destul curent?
 
Tru dat, o să încerc mâine.

Daca tot suntem aci, ceva recomandare de card-uri pt rpi?
 
A folosit cineva ecran non-hdmi la Raspberry? Vad de doua feluri: pe GPIO, cu dezavantajul ca nu mai scapa nici un amarat de SPI si afisarea ocoleste GPU (deci lent si cu probleme de driver/soft/compatiblitate), sau pe DSI, cu dezavantajul ca cel mai mic e de 5" si capacitiv.
Intrebarile mele:
Acel port DSI merge cumva conectat cu un LVDS de telefon? Vreun hack oribil, dar functional?
Daca e sa ma chinui cu un ecran de 5" pe moto, cat de bine se descurca touchscreenul capacitiv cu ploaia si manusile de moto?
Ca ultima solutie, daca iau un ecran rezistiv pe GPIO, cat de mult o sa-mi smulg parul din cap incercand sa mai conectez un RTC pe SPI si un GPS pe UART?
 
Vrei sa pui un RPi pe moto? Pentru ce? Ce poate sa faca si nu face un telefon, de pilda, care are si ecranul inclus?

De apa nu stiu ce sa zic, am vazut manusi de bicicleta sau de motocicleta care se lauda ca merg cu telefoane. Cu ale mele de bicicleta, mai fine, pot sa fac scroll si cam atat, daca incerc sa apas pe butoane ori nu se intampla nimic, ori nimeresc alt buton in 8 cazuri din 10 si asta pe loc, nu in mers. Deci nu prea merg.
 
Cine vrea colonoscopie in mers pe moto? Pentru filmari exista camere dedicate care pot fi montate in mai multe parti, cu vedere in fata sau in spate.
 
Back
Top