Radio CB

Pe mine mă așteaptă mai multe preumblări lungi cu mașina anul ăsta și, după ce am văzut pățaniile lui Adi plus situațiile întâlnite cu diverși dobitoci în anii trecuți, am zis că nu mă mai risc să merg fără și să fie doar cuvântul meu contra cuvântul lui + profesionalismul variabil al unui caschetar. Dacă e chiar atât de mișto pe cât zic review-urile, îi voi lua și mamei una (știu prin ce a trecut când aproape că s-a urcat o basculantă peste Polo ei) și eventual pe a mea o voi transfera nevestei mai neexperimentate pe când va avea buburuza ei.

DOD LS430W - a apărut și modelul LS469W cu senzor Sony nuș'decare, dar primele impresii spun că are probleme cu focusul/claritatea.

Are și GPS încorporat, rezistă mai bine la căldura din parbriz decât GoPro-ul, o montezi și uiți de ea că pornește singură când pui contactul...
 
Porneste singura cand pui contactul daca alimentarea brichetei e legata la contact, nu?
 
Bricheta trebuie legată la contact. Singura priză pe direct e în portbagaj și siguranța separată e intitulată "accessory".
 
La mine e ca la puterfixer, pornește când pui contactul. Am o a doua mufă, pusă de mine, legată direct. Că e bună și una de-aia: mai alimentezi un telescop, una-alta...
 
Eu am niste chinezarii de 25-30$ pe toate masinile si, culmea, nu s-a stricat niciuna in 2 ani. Unele stiu 1080p, dar nu am observat nici o diferenta de calitate intre inregistrari asa ca le-am lasat in 720p. Pe casca moto si in avion folosesc cate un Contour Roam 2/3, dar in mod 1080p mananca bateria prea repede, cam o ora si un pic, asa ca tot in 720p le tin.
 
Unele dintre chinezării au senzor 720p sau chiar mai rău, dar au opțiune de 1080p (și fac upsampling) doar ca să fie la specificații, nu pentru că ar avea vreun aport de calitate - pentru că nu poate senzorul mai mult.
 
...sau chiar mai rău, dar au opțiune de 1080p (și fac upsampling)...
Poți s-o mai spui o dată. Ele-s VGA și interpolează la HD și full HD. Asta e simplu de aflat, dacă se știe procesorul din cameră.
 
Banuiesc, nici nu am pretentii de la chestii de sub $30, sunt multumit ca din cele vreo 5-6 cumparate nu s-a stricat nici una si au fost vreo 3 modele diferite.
 
Am și eu două, uneia i-am bușit firmware-ul și cu greu am găsit firmware, dar imaginea e răsturnată, iar celeilalte nu-i mai merge displayul. Oricum, stau aruncate pe-acolo. Una din ele, cel mai probabil cea full HD real (LS650W) o voi adapta la cal. Rămâne să-i confecționez suportul și să rezolv problema alimentării... că bateria ei e, cum să spun, o mizerie. Fiind pentru auto, nici n-are nevoie de altceva. :hihi:
 
Diferențele între alea mai nepocnitori sunt la finețe - cât e de bună imaginea noaptea, cât e de sharp obiectivul ca să citești ușor un număr mai la distanță, ce bitrate are la encoding, ce unghi și rezoluție are, dacă pierde ceva timp de înregistrare la schimbarea fișierului (rupe filmarea o dată la 1, 3 sau 5 minute în fișiere consecutive), dacă rezistă ok la căldura din parbriz, dacă au baterie sau condensator încorporat (baterie fiind varianta proastă din cauza căldurii) etc. Cele mai decente review-uri și chart-uri comparative le-am găsit pe http://dashboardcamerareviews.com/ .
 
Corect, dar eu le consider consumabile si nu dau peste $50 pe una. Firele stau atarnate de camera si agatate de bord ca sa nu se legene, nu m-am ostenit sa le pun frumos prin tapiterie si oricum nu as avea pe unde, pentru ca pozitionarea camerei pe mijlocul parbrizului (sub oglinda retrovizoare) face ca cel mai scurt traseu spre mufa de bricheta sa fie cel gravitational :smile:
 
Un magazin cu prețuri bune și de încredere e ăsta.
Și aici sunt reviewuri OK, comparații, ba mai mult, există forum unde sunt zeci de reviewuri (video) ale posesorilor. Unul dintre ei, niko, un irlandez, are sute de modele de astfel de camere. E un fan(atic) al camerelor și a putut face reviewuri comparative ale multora dintre camerele avute. El m-a convins să iau LS650W.
Pe YT semnează ca VipTrading și are numeroase clipuri cu teste.
 
Last edited:
Back
Top