Radio CB

De ce să nu mergi legal, apropos? Sunt curios.

Și totuși?

Prin sate/localități 59km/h GPS speed mie mi se pare arhisuficient, în general mai sus deja nu mai poți frâna în siguranță, mai ales că există posibilitatea să-ți sară babe/plozi/aurolaci în fața mașinii. În afara localității iar este suficient 109km/h (parcă era 100km/h pe DN-EU). Nu văd un motiv pentru care ar trebui s-o arzi cu 80km/h prin localitate sau chestii de genul.

Nu aveai motocicletă pentru mers cu viteză? :biggrin:
 
Și totuși?

Prin sate/localități 59km/h GPS speed mie mi se pare arhisuficient, ...În afara localității iar este suficient 109km/h (parcă era 100km/h pe DN-EU).
Dacă mergi de la București la Suceava așa o sa faci o zi întreaga, dar pe sosea cu 1.8 benzi pe sens pana la Roman poți sa mergi lejer (in siguranță) si cu 150 pe alocuri. Ieri se mergea in coloana in sate cu 90 km/h si nu am văzut nici un accident.

Da, ar fi bine sa poți merge cu 50 si 90, dar ai bloca traficul dacă ai încerca si nici nu cred ca ai suporta sa mergi atât de încet. Cu motocicleta nu depășesc 130 pe un asemenea drum si fac opriri cam din ora in ora, așa ca drumul ia vreo 2 ore in plus. Din fericire e un drum pe care il fac doar o data la 2 ani, nu l-as suporta mai des si din cauza vremii aleatoare din munți nici avionul nu e o soluție prea buna.
 
As bloca traficul = tirurile care iti stau la 0.5m in spate si te claxoneaza? Infrastructura de cacao nu este o scuza pentru mers cu viteza. In fine.
 
Neo, intrucat nu locuiesti in Romania, GTFO! Nu stii despre ce vorbesti. Aici localitatile se intind 3 km pe camp dincolo de ultima casa iar soselele de centura sunt in localitate, nu in afara ei.
 
Desigur, pentru ca nu am trait 26 de ani in Romania din care vreo 8 petrecuti pe sosele, habar nu am despre ce vorbesc. Mai ai si alte scuze de genul?
 
Last edited:
Cu toate ca merg neregulamentar, am o viteza medie de ~64 km/h raportat la un drum de 1000km. Asta fara sa intru deloca pe autostrada. Daca as merge legal, ce viteza medie as avea in conditiile in care nu prea depasesc 130km/h pe europeana si 160 km/h pe autostrada (aia, cata e acolo...cand mai ajung pe ea)?
N-are rost discutia asta ca n-avem drumuri. Cand o sa avem drumuri, atunci mai discutam.
 
Pai aia mi se pare ciudat, drumurile sunt extrem de proaste si pe unele chiar cu viteza regulamemtara riscurile sunt foarte mari, daramite cum merge toata lumea de parca ii goneste moartea din spate indiferent de conditii (ploaie, ceata, ninsoare, caini, pisici, babe).

Asta iarna era sa mor de vreo trei ori din cauza unor specimene de genul, poate m-am inmuiat (7 ani de condus prin Bucuresti ftl), dar am impresia ca de la un punct incolo este lipsa de instinct de conservare.

I'll just stop now, carry on.
 
Fac naveta de vreo... 400k km. Cate ~140 km pe zi. Nu am nici detector de radar, nici statie, si numar pe degetele de la o mana de cate ori am mers sub 90 km/h in localitati, evident acolo unde se poate. In afara localitatilor, media e undeva la 130 km/h.
Si nu am nici o amenda de viteza. Stiu, nici eu nu-mi explic.
Ah, odata am lovit un caine, dar e explicabil, aveam doar 110 km/h si era noapte :biggrin:.
 
Cobra strikes again. :smile: Am prins doua radare mobile si unul fix dar intr-un logan negru cu numere de Bucuresti (pe centura la Slatina). Astora din urma chiar le-am facut cu mana. :tongue: Dar nu, nu va luati detectoare, bazati-va pe wazeri. Radul stie de ce. :biggrin:

PS: Radarul fix in masina de politie de sub un pod pe A1 nu se pune, ala e banal si oricum nu o calc cu 130+.
 
Last edited by a moderator:
Păi unde mai erau radare fixe funcționale? Cele de pe DN1 nu mai erau funcționale de când au expirat contractele de mentenanță. Cele de pe DN7 mergeau doar câteodată (un coleg de prin zonă a fost prins de radar o singură dată, chiar dacă trecea des și cu aceeași viteză pe-acolo).
 
Se poate sa ma insel, dar cred ca erau radare file si pe A2, pe portiunea Constanta - Cernavoda.
 
Nu sunt radare fixe pe A2, cel putin nu erau anul trecut in vara cand am mers eu. Multi se mirau de ce se circula foarte incet pe portiunea din zona Bucurestiului, marea majoritate mergeau cu 80-100km/h.
 
Astia ziceau pe statie ca merg asa fiindca sunt din zona, nu se grabeau ca mine sa ajunga de la Pitesti la Constanta si merg la consum. Plus huruitul absolut infernal pe poriunea betonata.
 
Beltronics-ul meu e detector de uși glisante, că radare nu a identificat până acum. Ar trebui să caut un firmware update pentru el, da' așa de amorul artei.
 
Pe mine, ieftinătura de Cobra m-a scos de multe ori din... maro. :biggrin:
Oricum, tendința e spre mers potolit, că amenzile au crescut deranjant de mult.
 
Păi de-aia nici nu mă obosesc să schimb detectorul sau să montez un CB în mașină. Circul rar, circul legal, Waze pare suficient. Trebuie să-mi vină o cameră pentru parbriz și cam aia va fi toată meștereala la mașină.
 
Cameră am luat eu acum vreun an jumate și nu cred că am purtat-o decât la început. Nu-i așa mică încât s-o pot camufla ca lumea și mi-a cam trecut cheful de ea. Rămâne să văd cum o adaptez pentru biclă. :biggrin:
 
Back
Top