PVR/DVR simplu

wirespot

Membru Senior
Caut o sculă care să înlocuiască pentru maică-mea fostul video recorder.

Datele problemei: AV vine pe cablu coaxial, intră într-un TV "clasic", adică are ca intrări cablu coaxial, posibil Composite dacă-mi aduc bine aminte, şi SCART.

1) La modul minim vreau să aibă HDD intern, ea să dea pe canalul de rigoare, să apese REC şi să înregistreze, STOP cînd a terminat. Însă nivelul ăsta de funcţionalitate e cvasi-inutil.

2) La modul util, timer pentru înregistrat cînd nu eşti acasă.

3) La modul realmente util, abilitatea de-a te uita la un canal în timp ce scula înregistrează de pe altul. Evident, asta presupune pass-through şi tuner propriu.

4) La modul excelent, abilitatea de-a salva ce-a înregistrat pe DVD-uri, care să mai poată fi rulate ulterior şi pe altceva, nu numai pe scula aia.

Varianta 1: video-recorder digital (aka DVD recorder).

Am dat de Panasonic DMR-EH53 care din specificaţii pare că e chiar nivelul 4 la cerinţele mele. Dezavantaje: cam scump, posibil cam complicat de folosit (a durat ceva pînă am învăţat-o să programeze video-ul să înregistreze...)

Altceva, pauză... Bine, mai e un LG mai ieftin dar nu găsesc specificaţii la el decît în portugheză.

Varianta 2: am un tuner extern.

Pot face un split la coaxial, băga unul în TV şi unul în tuner, din tuner un Composite sau coaxial spre recorder, din recorder un Composite spre TV. Rezultat: te uiţi oricînd la TV la ce vrei tu, înregistrezi complet separat de pe alt canal, cînd dai pe Composite vezi ce vede recorderul sau faci play la ce-a înregistrat.

Dar n-am prea văzut nicio sculă care să facă asta. Bine, am dat de Hauppauge HD DVR (la ei, nu la noi) care pare să funcţioneze la modul ăsta, doar că e pe Component. Am aşa o senzaţie că n-o să găsesc nimic, la cît de maniaci sînt ăştia cu "plug the analog hole" în ziua de azi.

Oare alea de înregistrat de la camerele video or fi ce vreau?

Varianta 3: mă apuc de făcut singur o sculă. Dar mi-e că mă costă de mă rupe dacă încerc să obţin ceva suficient de mic să se califice ca sculă AV. Ce-i drept, faci ce vrei cu ea... pe de altă parte, ar depinde de meandrele softului pe care-l pui în ea.
 
Cred ca A.C.Ryan - Player Multimedia Playon!HD DVR (Dual Tuner TV: DVB-T MPEG4 + Analog) mai face ce vrei tu, dar vad ca ultimul model e cu doua tunere DVB-T si au renuntat la analog. Am studiat si eu problema, am trecut de pe UPC (nesimtiti) pe Erdies (de 2 ani astept telefonul mobil din contract) si imi era dor de DVR-ul lor dar la peste 1000 lei solutia (Media Player sau DVD-Recorder) am renuntat. Daca e pe UPC, atunci DVR-ul cu chirie e o solutie. Sau un HTPC dar si ala tot de 1000 lei sare.
 
Un update: i-am luat televizor HITACHI 22HXC06 (56cm) care are funcţie de înregistrare pe suport extern USB. Stick sau, preferabil, SSD pentru că ocupă cam 2 GB/oră.
 
Back
Top