Pur şi simplu... Google

Testat Google IMAP. Partea nasoală (mă rog, poate că nu înţeleg eu ceva pe-acolo) e că nu ai drepturi de ştergere a mesajelor direct din clientul E-mail (folosesc Outlook 2007 şi atunci când dau Delete pe un mesaj acesta apare "tăiat", dar nu merge în Trash, rămâne acolo ca prostul). În rest... rapid, deocamdată doar din punct de vedere al download-ului de headers. Acu' l-am setat să facă grab şi pentru complete bodies, m-aştept să dureze, la peste 1 GB de mesaje pe server...
 
Outlook e destul de garbage la IMAP, dar se pare că ştersul e cu probleme şi-n Thunderbird. Daniel a scris pe geekrant.org experienţa lui cu Thunderbird + IMAP (şi Outlook 2007 + IMAP, dacă tot l-am menţionat). La ştergere, mailurile se duc în IMAP/Trash în loc de GMail/Trash şi în Thunderbird nu se poate configura chestia asta.
 
Nu ştiu ce să zic despre chestia asta cu Outlook+IMAP, în compania la care lucrez 70K utilizatori folosesc IMAP4 şi n-am întâlnit niciodată probleme la ştergerea de e-mail-uri; mie nu mi le mută nicăieri, doar le taie cu o linie.
Tested with Thunderbird too, acelaşi lucru se întâmplă. Şi nu, nu e de la mine din setări :smile:
 
în compania la care lucrez 70K utilizatori folosesc IMAP4
70 000 de utilizatori ???? La ce companie lucrezi?

P.S.: Ok. Am vazut... off-topic: si aveti intilniri anuale de grup cu toti membrii? Intrebare retorica. :biggrin:
 
Last edited:
Google's Knol experiment to rival Wikipedia?
Posted by Rafe Needleman

Last night on the official Google blog, Udi Manber, vice president of engineering, announced that Google is testing a publishing platform called Knol.

It's being compared to Wikipedia and Mahalo. While it's a somewhat different take on knowledge collection, these comparisons are apt.

[...]

At this point, based only on the official blog post, Knol looks like a solid end-user publishing platform. I strongly doubt that it will put much of a hurt on Wikipedia, since its author focus makes it much the antithesis of the open, community-driven wiki model. Knol looks more like a Google version of About.com, Mahalo, or Squidoo.

No word on when--or if--Knol will be released to the public.

Stirea completa.

Articol pe blog oficial Google.
 
Eu zic ca poate lua wikipedia pe chestiile nitzel mai serioase, mai de domeniu etc. Tocmai pt ca e author-focused. Poate fi si mai reliable.
 
Ma indoiesc, si mi se pare stupid. Deja exista continut care trebuie doar ajustat, adica Wiki.
Care este rostul Knol? Ah, da, e necesar pentru ca Google sa ramana in atentia publicului, chiar cu o inutilitate. :smile:
 
Not really. Wikipedia e creată propriu-zis de sub 1000 autori şi s-ar putea ca unii să se fi săturat de Jimmy Wales şi aerele lui. Pe de altă parte, s-ar putea să le facă plăcere să posteze informaţie la modul neanonim.
 
Lasa-lasa placerea, e vorba de bani aici. :biggrin:

Daca imi fac un site al meu pe care sa postez informatii am avantajul ca toti banii din reclame vin la mine, si doua dezavantaje:
1. Lumea ma va gasi mai greu pe site-ul meu decat pe Knol; Pe Knol e foarte probabil sa am mai multi vizitatori;
2. Trebuie sa imi bat capul cu partea tehnica a gestionarii site-ului.

Toate astea contra unor venituri lunare din reclame.

Comparati cele de mai sus cu: "postez pe Wikipedia pentru ca societatea intreaga, lumea toata sa fie un pic mai buna" si apare o buba.

(zise pragmaticul din mine :biggrin: )
 
Sau, simplificat, daca Google nu-si poate pune bannerele pe un site gras ca Wikipedia, atunci isi face propria Wikipedie si pune ce vrea el.

Le urez succes, ca o sa aiba nevoie din plin.
 
Don't think so. Eu decat sa postez la wikipedia mai degraba as pune pe knol, in special pt lucrari mai elaborate. Tot liber, tot "GPL", dar cu recunoasterea autorului. Nu suntem doar furnicute. Pt ajustari, completat o idee etc, da wikipedia merge, dar nu cred ca o sa scriu un articol cap-coada acolo vreodata.
 
Eu te cred, dar puterea furnicutelor a facut Wikipedia ce este astazi. Vrei sa fii un editor recunoscut, este optiunea ta, dar cati ani va necesita Knol sa ajunga la o zecime din complexitatea Wikipedia?

Wikipedia este unul dintre putinele site-uri care a putut beneficia de user generated content fara sa devina un morman de guano la care fiecare liliac contribuie cate putin. Iar daca vrei sa revii la workflow-ul de acum 10 ani, cand zeci de editori stateau sa produca content "verificat", nu ai decat, dar stilul asta nu are nici o sansa sa concureze cu puterea milioanelor de furnicute.
 
cati ani va necesita Knol sa ajunga la o zecime din complexitatea Wikipedia?
Cati ani i-a luat si Wikipediei ? :smile:

Eu nu le vad pe cele doua in concurenta neaparat, ci mai mult in simbioza. Wikipedia e great pt infomatii established, sintetizate. knol poate fi f util pt orice intra in sfera de nou (research de exemplu), de viziune aparte, de parere personala, de inside information etc. Mai biased, dar in unele situatii mai reliable. Si cu informatii ceva mai elaborat redactate decat blogurile.
 
gmail.com e alias/redirect către mail.google.com/mail, plus mx pentru adresele de mail @gmail.com. Nu văd de ce knol ar trebui să aibă domeniu propriu, dacă docs.google.com şi toate celelalte pot funcţiona aşa. Apropo, cineva s-a gândit că face mare biznis înregistrând googledocs.com :biggrin:
 
Back
Top