Pur şi simplu... Google

Google Talk + GMail = :smile:

Noua idee a celor de la google mi se pare excelenta. Nu suficienta ca sa atraga pe toti utilizatorii de YM! la Google Talk, dar oricum o facilitatea extrem de utila (care probabil ca va fi copiata si de Yahoo!).

Avantajele ar fi ca nu-ti pierzi arhiva conversatiilor odata cu o reinstalare de windows (cum patesti cu YM! daca uiti sa salvezi profiles in prealabil), si posibilitatea de a folosi o cautare puternica pentru arhiva de mesaje (din nou, nu ca la YM! :biggrin:). Asta pe partea de utilizare in continuare a clientului Google Talk. Pt talk direct din browser, din contul de mail .. hmmm .. doar daca esti undeva unde nu poti sau nu vrei sa instalezi Google Talk.

Oricum, chiar m-a entuziasmat idee (acu 10 minute am primit anuntul "oficial" trimis prin Google Talk si am si fugit la contul de mail .. dar se pare ca inca nu e pusa facilitatea asta).
 
Acum poate că o să vedem, datorită concurenţei iscate, o îmbunătăţire a gestionării arhivei de către YM. Nu de alta, dar funcţia respectivă a rămas în epoca de piatră.
 
Re: Google Talk + GMail = :smile:

Originally posted by satov
Oricum, chiar m-a entuziasmat idee (acu 10 minute am primit anuntul "oficial" trimis prin Google Talk si am si fugit la contul de mail .. dar se pare ca inca nu e pusa facilitatea asta).

Dacă nu mă înşel, deocamdată merge numai pe setarea de English (US), la fel ca şi butonul de Delete.
 
Ideea de a-mi vedea arhivele de messenger in inbox la GMail, la dispozitiva motorului de cautare, parca nu imi da un sentiment prea placut...

Ieri am vazut pe un forum un citat interesant care se aplica perfect aici: “Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.”
Pentru ca incep sa privesc din ce in ce mai circumspect compania asta si sa ma indepartez mai mult de produsele ei.
 
Pot sa apreciez ca macar Google o "spune" pe fata.
Ca doar nu iti faci iluzii ca ce ai scris prin Yahoo messenger este de neaflat.
 
Nu port conversaţii aşa de grozav de importante încât să îmi pese că Icsulescu de la Google le vede.
Ideea mi se pare excelentă şi inovatoare. Totuşi, sunt bug-uri. Astăzi m-a adăugat cineva direct din chat-ul browser-based, am dat accept dar el îmi apare ca offline, nu pot discuta cu el. Deşi suntem de fapt amândoi online...
 
Bugurile sunt totusi la ordinea zilei. Daca le descopera toti pasionatii de computere: :goofy: inquirer
Mi se pare extrem de simplu ca interfata acest GTalk. M-am obisnuit cu sumedenia de butoane din Yahoo Messenger. Plus ca este intr-un vesnic beta, cum zicea cineva.
 
Mai nou, Google Talk permite atasarea de imagini la profil (in genul My Display Image de la YM). Incet in cet pare sa adauge la functionalitate, sper sa gaseasca cei de la Google solutii ca sa pastreze feelingul de produs aerisit.

Altceva interesant ce am vazut azi, la cautare de imagini (images.google.com) m-a logat automat pe contul de gmail si a aparut un link "Istoria Cautarii", de unde se pot si sterge cautari mai vechi. Probabil ca e un raspuns la acuzatiile de incalcare a privacy-ului, dar sunt curios de ce nu apare si la cautarea obisnuita asa o optiune (desi cautarile apar). Mai sunt si ceva statistici interesante pe acolo, legate de search habbits.
 
Originally posted by satov
Altceva interesant ce am vazut azi, la cautare de imagini (images.google.com) m-a logat automat pe contul de gmail si a aparut un link "Istoria Cautarii", de unde se pot si sterge cautari mai vechi.

Minunea asta funcţionează şi la GNews, unde - personal - îmi e extrem de utilă. :smile:

În orice caz, în curând se pare că oricum vor fi câteva schimbări şi în interfaţa de search (singurele care se pot observa la ora actuală sunt legate de amplasarea diverselor elemente pe pagină, afaik) şi nu-i exclus să introducă şi acolo ceva de gen.
 
E clar! Las in pace Opera si trec din nou la IE unde pot sa scot cookies-urile permanente. :wink: Bye-bye "Istoria Cautarii" si "search habbits".
 
Mie, cata vreme mi-a dat posibilitatea sa controlez ce ramane si ce nu in arhivele google (btw, merge pt orice fel de cautari google, nu doar imagini si news) nu imi mai inspira nici un fel de idee de plan diabolic de a-mi invada privacy-ul :biggrin:. Oricum nu sunt *prea* paranoic pe partea asta :smile:.

Si mai e un aspect, practic cautarile sunt personalizate in functie de search history.
 
off-topic: pentru a urmari o persoana in detaliu, ai nevoie de cel putin o persoana care sa faca acest lucru, acea persoana trebuie la randul sau urmarita. Eu cred ca daca am fi atat de invadati in "privacy" am fi toti niste mici "securisti". Se simte cineva pe aici?
 
hulubei, din moment ce iti personalizeaza cautarea in functie de history, inseamna ca au stabilit niste pattern-uri ale cautarilor tale.

Don't fxxk with Google. Even they say they are good, there is a small step from becoming really, really bad.
 
Alea sunt automatisme. Nu stă nimeni să te urmească pentru acele pattern-uri. Sau vă e teamă că la un moment dat veţi omorî pe cineva iar miliţianul va folosi historyul din gugăl?
Sau vă e teamă de subtilitatea de a transforma oamenii în maşini fără creier şi mijloace de conducere şi manipulare în masă?
 
Sigur nu te urmareste nimeni. Dar, in ultimul timp guvernul american a facut presiuni pe langa principalele motoare de cautare (G, Y!, MSN, Ask) pentru a oferi diferite date in vederea combaterii pedofiliei. Deja se vorbeste de procese, polemici, samd.
 
Back
Top