Pur şi simplu... Google

O chestie de stocare online unde poti pune ocazional cate un fisier pe care vrei sa il imparti cu altii fara sa il trimiti pe email.
 
Cu mult inainte de a ajunge sa am 15 GB de mail in Gmail o sa imi iau permis de port arma si ma impusc. Pariez ca psihologul care imi va da aviz va intelege daca ii explic despre ce e vorba.

Tot mailul meu din Yahoo Mail in aproape 15 ani are sub 1 GB si asta fara sa sterg toate prostiile gen SPAM sau discutii la care am fost copiat fara sa particip.
 
Eu sunt sigur că există oameni care trimit filme prin mail :smile:.

O da, a trebuit să pun filtru pe server pentru domeniul folosit de părinți pentru comunicări personale și de serviciu, fiindcă lui taică-meu nu îi ajungea un inbox de 200MB descărcat zilnic offline, din cauza filmulețelor și animațiilor și cretinătăților primite pe mail. Îi mergea clientul de mail ca o cizmă din cauza a n gigabytes de mailuri primite și păstrate. Fiindcă de ce să ștergi prostii? Nuș', dar unii oameni parcă trăiesc pentru a trimite pe mail fiecare poză cu pisici, banc, felicitare cu GIF animat, etc. etc. etc. Las' că acum e liniște, filtrul dă reject cu un mesaj pasiv-agresiv la orice mail cu atașament video.

PS: dacă e cineva curios... CPanel > E-mail filter:
Code:
Rules: body matches regex:

(Content-Disposition: attachment; filename=\")(.*)(\.(avi|mkv|mov|mpg|mpeg|wmv|flv|exe|scr)\")

Actions: fail with message:

Your message has been rejected. That type of email attachment is not allowed. Please use an adequate solution to share files.
 
Am trimis niște boarding pass-uri spre gmail. Imediat au apărut în calendarul Google "Flight to Rome", "Flight to Naples", cu toate detaliile, inclusiv link la hartă and stuff.
 
Iar cand te vei uita pe Google Maps la respectivele locatii, deasupra aeroportului iti va spune cand vei ateriza :smile:
 
Hmm, asta nu am observat, și acum cred că nu mai funcționează (am și venit înapoi, văd că pe hartă îmi apare doar un pin cu aeroportul). De fapt am observat și intrările în calendar după ce eram deja acolo, că nu am roaming pe telefonul folosit la așa ceva (chestie de siguranță, să fiu sigur că nu fac trafic de date din cine știe ce greșeală, în țări interesante era 10€/MB traficul de date în roaming).
 
Gmail recunoaște mailurile de rezervări de avioane sau hoteluri, comenzi online, etc. și îți afișează opțiuni foarte la îndemână - add to calendar, track item, modify reservation...
 
Da, dar nu le tratează unitar; la închirierea mașinii există un buton "Manage my booking", dar nu apare în calendar rezervarea, de exemplu. Sau la issues pe github mai pune un View Issue. Posibil să existe și un mic API pentru așa ceva.
 
Te anunta si cand e timpul sa pleci la aeroport, traseu in functie de conditiile de trafic, etc.
 
Depinde de sistemul prin care ai facut rezervarea, nu de tara. Exista navigare Google Maps pentru aproape orice tara, dar daca booking.com se integreaza bine cu Google si rezerva.ro nu se integreaza atunci telefonul o sa iti spuna ca esti asteptat azi la Brasov (booking) si o sa trateze confirmarea prin rezerva.ro ca un simplu email.

Nu cred ca e facuta treaba citind si interpretand emailurile, e prea desteapta (stie mai multe detalii decat primesti in email).
 
La fel și integrarea cu eBay, de exemplu. Într-un mail de confirmare a comenzii apare subit butonul de tracking cu un link de neregăsit în mail.
 
Pentru .ro?
Eu luasem ultima data bilet de avion de la Vueling (Italia - Romania), iar Google si-a luat tot ce-i trebuie din mail-ul de confirmare al rezervarii: numar zbor, data si ora plecarii, etc. Puteam chiar sa-l intreb pe "Google Now" care e statusul zborului meu cu cateva zile inainte. Nu are importanta tara din care pleci.
 
Back
Top