Pur şi simplu... Google

Erm, merge, dude. Nu este blacklisted.

LE: pe feisbuk o fi blacklisted. Pe facebook nu e :lol:
 
Se închide și Google Reader. WTF. :frown:

We launched Google Reader in 2005 in an effort to make it easy for people to discover and keep tabs on their favorite websites. While the product has a loyal following, over the years usage has declined. So, on July 1, 2013, we will retire Google Reader. Users and developers interested in RSS alternatives can export their data, including their subscriptions, with Google Takeout over the course of the next four months.
(Google Blog)
 
Mda, era unul din produsele Google care imi e extrem de comod in utilizare. Si din pacate nu gasesc nici o alternataiva decenta. Poate apare ceva in urmatoarele 3-4 luni.

PS: Tot azi Google a scos din Play aplicatiile pentru ad-blocking. :damn: Cica incalca clauzele din "Developer Distribution Agreement." Asta dupa 3 ani si ceva in care au fost disponibile. Urmeaza aplicatiile care au nevoie de drepturi de root?

Banuiesc ca se gandesc la faptul ca tot mai putin developeri dezvolta aplicatii bune pentru Android, din cauza posibilitatilor de monetizare reduse. Well:
- daca fac efort sa rootez telefonul, sa instalez o aplicatie care modifica fisierul de hosts, e clar ca nu ma intereseaza reclamele. Deci dezvoltatorii tot nu primesc nici un ban de pe urma mea. Daca vor bani, trebuie sa ma convinga ca aplicatia lor merita. Aceeasi problema e si cu reclamele de pe site-uri.
- majoritatea oricum nu folosesc ad-blockere, deci nu e o problema.
 
Din fericire, in cazul lui Android, e trivial sa instalezi o aplicatie din surse neoficiale.
Pana la urma, ii inteleg si pe cei de la Google, reclamele celea sunt painea lor.
 
Tristă asta cu ad blockingul în Play Store, mișcarea seamănă cu o chestie pe care ar face-o Apple. Huo Gugăl, că m-am săturat și de ipocrizia lor ieftină.
 
Feedly are propriul sistem, dar accepta login cu cont Google si poate prelua feed-urile. Asta odata. Doi, lucreaza acum la un server care va emula API-ul de Reader, iar dupa 1 iulie va merge totul independent de el. Au postat si niste instrucţiuni cum sa-ti faci Feedly sa semene mai a Reader.

Va mai puteti exporta OPML din Reader, de sub Settings (vedeti ca va duce prin Takeout mai nou) si cred ca majoritatea serviciilor sau aplicatiilor stiu sa importe asa ceva.

In rest... Mai sunt alternative. Exista aplicatii web pe care vi le puteti instala pe propriul server sau pe Amazon Cloud. Ia, ca tocmai citeam de una: http://quick.newsriver.org/

Eu de obicei folosesc apps care-s de sine stătătoare, ca nu ma intereseaza sa arhivez, tags, stele etc. si doar imi fac un backup la surse ca OPML din cand in cand. De drama cu Reader am aflat întâmplător, cand m-am trezit ca GReader pe Android depinde de el. :smile: Dar au anuntat ca se gandesc si ei la o solutie.

Apropo de excluderea adblockers, eu altceva am inteles, si anume ca e vorba de apps care blocheaza reclamele in aplicatiile free ad-supported. Ceea ce mi se pare firesc ca Google sa ia măsuri, ca daca omului ala nu i se cumpara varianta pe bani, și nu-i vin bani nici din aia free, atunci își baga picioarele și uite așa se strica ecosistemu'.
 
Am trecut deja la Feedly, mi-a transferat automat totul din Google Reader, aplicația pare destul de mișto făcută - cel puțin până acum nu m-a deranjat nimic.
 
Google’s iron grip on Android: Controlling open source by any means necessary

Graficul asta mi s-a parut foarte interesant:

chart32.jpg
 
Am citit articolul mai devreme, extrem de bun. Graficul ăla îmi dă fiori, deja Google a început să schimbe permisiuni pentru root în 4.3, efectiv end-userul care nu face root este avantajat clar, iar cel ce rootează are mult mai puține avantaje VS dezavantaje. Să vedem încotro se merge...
 
Back
Top