Pur şi simplu... Google

Wtf is going on?// :mad: Au introdus faza cu imaginea de fundal, dar cum poţi reveni la good ol' mode? Ca s-o schimbi îţi trebuie cont :tongue: Dar porcăria cea mai mare e că te forţează să stai logat, altfel setarea se pierde şi revine la ce idioţenie setează ei implicit.
Poţi bloca imaginea, dar tema actuală (logo+fonturi) e prea albă... :frown:
 
Au luat-o si astia razna.

Poate ca vor sa para mai "verzi": Black Google Would Save 750 Megawatt-hours a Year

Sau mai probabil vor sa atraga mai multi utilizatori catre Gmail -> mai multa publicitate -> mai multi $$$.

Parerea mea este ca "tradeaza" fundamentul Google: simplitate, functionalitate, eficienta. Dar pana la urma banii vin de la generatia "eye candy" nu de la niste "old school boys".
 
Încercaţi alternativele, sunt aşa de sucky încât şi ala cum e acuma o să vi se pară minunat.
Eu folosesc iGoogle anyway, deci habar n-aveam că s-a schimbat ceva până nu m-a atenţionat perechea :smile:
 
Well, ecrane să ai, că 99% din populație nici 1080 nu vede. Probabil se pregătesc mai serios de youtube rental sau e doar din faptul că au mult prea mult hardware cu care n-au ce să facă.

Oricum, filmele se încarcă dubios de repede la dimensiunea "Original", probabil bitrate al naibii de mic.
 
Se invarte pe la 6-8Mbps cu spike-uri pana la 11-12Mbps. Da, nu stiu exact care e rostul lor. Ecrane potrivite nu prea avem, nu prea multe sisteme fac performanta cu astfel de material video si in afara de rezolutia mare nu prea vad care e smenul, calitatea nu e impresionanta. Probabil e de dragul formatelor din ce in ce mai smechere.
Abia astept mania UHD in 5D (lifechanging). :smile:
 
Mda, clipu' cu gradina.
4k
original.png
1080p
1080p.png

Personal am gasit mai clar clipul 1080p, asta ca sa nu mai zic de numarul dublu de FPS-uri, utilizarea la un sfert a ambelor core-uri si placa video pusa un pic la treaba, lucruri care pe 4k ala sunt vise.
 
Calitatea nu e impresionantă pentru că
a) n-ai pe ce vedea (decompresie la 4k și pe urmă resize la rezoluția monitorului, alte pierderi și acolo),
b) n-ai cu ce înregistra (doar body-ul RED ONE e $18000, cel mai amărât obiectiv vreo $5000 - și asta e una din cele mai ieftine soluții de 4k),
c) ți-ar trebui țeavă ca pe Dunăre să vezi ceva de calitate (același RED ONE trage 330 Mbps la rezoluție 4k, cu compresie lossy, că datele raw ar fi >2400Mbps). De la 2400Mbps la 8Mbps e cale luuuungă, poa' să fie și codecu' lui pește, tot ai pierderi imense, care să facă inutilă rezoluția mare.
d) ți-ar trebui și procesor ca să vezi ceva de calitate într-un flash, chiar și cu suport hardware (la mine în aia cu cățelu' stăteau toate core-urile la 30%, și nu e cine știe ce bitrate)
 
Pai asta vriam sa spun. Un video 1080p (sa zicem un BR) este incomparabil superior calitativ. Un indiciu e bitrate-ul. Deci ramane ca "avantaj" rezolutia de care naiba stie cum poti sa te bucuri astazi. Parca as prefera sa iau un material bun 1080p si sa il redimensionez. Cred ca iese un rezultat cel putin la fel de bun.
 
Spike-uri avea din cauza streaming-ului, bausto, fisierele au bitrate de 6mbps, evident insuficient.

miahi, pentru streaming cred ca un 15-20Mbps ar fi suficient. Nu e Blu-ray, este doar un streaming, la urma urmei. 1080p arata decent la 5Mbps pe YouTube, si 4K cred ca vor arata la fel de decent la un bitrate de 3-4 ori mai mare.
 
Da, dar în stilul ăsta este doar altă versiune a goanei după megapixeli, doar ca să apară acolo 4k :frown:.
 
Poti sa-i zici si asa. :smile:

Sau poti sa-l vezi ca suport preliminar pentru un viitor streaming la 50-100Mbps cand vom avea toti suficient bandwidth pentru el si ecrane native 4K. Televizoare, ca pe PC, slabe sanse in urmatorii ani. Depinde care parte a paharului privesti. :biggrin:

Adu-ti aminte ca acum 3 ani un 1080p online parea o prostie. Acum este o banalitate si are o calitate decenta. Si clar mai buna decat 480p-urile de acum 3 ani.
 
Spike-uri avea din cauza streaming-ului, bausto, fisierele au bitrate de 6mbps, evident insuficient.
Nu ma refeream la streaming ci la playback. Am atasat un screenshot ca sa se inteleaga despre ce vorbesc. Streamingul, dupa cum se vede, e cam gata. In schimb playbackul se face cu un bitrate destul de fluctuant. Se vede si pe graficul mititel din dreapta cifrelor. Media se situeaza aproape sigur peste 8Mbps, foarte rar scade pana la 5-6 cel putin in filmuletul asta.

Streamingul a permis si mai mult de 11Mbps. Oricum, a se vedea si performanta pe un sistem care nu e chiar ultimul junghi.
 

Attachments

  • 4k.jpg
    4k.jpg
    29.9 KB · Views: 61
Back
Top