Pur şi simplu... Google

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Din cite am inteles de la PigBrother,
Apropo, motorul HTML este Webcore, nu Gecko, cum se asteptau unii. Adica rabdare si tutun pana vom vedea extensii pentru asa ceva.
asa ca din partea mea are un Ignore complet pina cind voi putea bloca reclame cu el. Adica never. :smile:
Cu iertare, dar ce legatura are engine-ul (numit WebKit, WebCore e doar o parte dintr-un API) cu feature-ul AdBlock? Opera foloseste un engine propriu si are facilitate de blocare a reclamelor, plus ca se poate face si 3rd party, de exemplu cu privoxy.

Iar chestiunea cu extensiile este o aberatie. La fel, nu tine de engine-ul de randare ci de cum e facuta aplicatia. Extensiile de Firefox/Thunderbird/etc sunt foarte usor de facut pentru ca aplicatia foloseste XUL, o tehnologie de facut interfete in XML facut de Mozilla. Si Chrome tot XUL foloseste :smile:. Poate ca la un moment dat va avea si extensii (desi eu personal nu as vrea asa ceva), pentru ca suportul e foarte simplu de implementat. Nu uitati, deocamdata e in beta.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Oho, o grămadă de produse Google sunt într-un etern Beta. Asta nu-i o scuză.
L-am instalat şi acasă, unde am Java 1.6.10. Degeaba. Java-based stuff not rendered.
Confirm problema cu Youtube.
Plus, mă enervează loading-ul ăla din stânga-jos, cum intru pe o grămadă de site-uri cu fundal negru/întunecat, îmi sare în ochi.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Acum ca am pus JRE U10 merge ok. Youtube a mers din prima. Si nu am gasit inca o pagina pe care sa o randeze prost. Dar nici nu am verificat prea atent sau prea multe pagini.

As incerca si cu Chromium, dar n-am rabdare. Ar trebui sa fie identice, nu?
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
Acum ca am pus JRE U10 merge ok. Youtube a mers din prima. Si nu am gasit inca o pagina pe care sa o randeze prost. Dar nici nu am verificat prea atent sau prea multe pagini.

As incerca si cu Chromium, dar n-am rabdare. Ar trebui sa fie identice, nu?
Confirm. Mi-au mers site-urile bancare ce mergeau numai in IE (nu voiau in Opera). Chromium trebuie sa fie identic. Imi place interfata, si, cel putin la mine, faptul ca e rapid dar tot nu renunt la Opera ca si browser default -- sunt prea obisnuit :biggrin:.

Este inca in dezvoltare, nu as spune ca e ready for all. De exemplu nu se poate accesa HTTPS daca este pe un port non-standard, nici daca se importa certificatul.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Cu iertare, dar ce legatura are engine-ul (numit WebKit, WebCore e doar o parte dintr-un API) cu feature-ul AdBlock? Opera foloseste un engine propriu si are facilitate de blocare a reclamelor, plus ca se poate face si 3rd party, de exemplu cu privoxy.
Webkit = Webcore + JavaScriptCore + alte chestii minore gen Drosera. Webcore este motorul HTML. Este aiurea sa spui despre Chrome ca foloseste Webkit din moment ce JavaScriptCore este inlocuit de V8.
Anyway, fraza este partiala, trebuia sa adaug "iar interfata Chrome este noua". La ora aia gasisem niste similitudini cu XUL si nu era sigur daca este asa ceva sau nu.
Ce conteaza? Conteaza, o extensie noua nu se va scrie peste noapte si nu orice engine permite filtrari avansate (vezi Opera si lipsa regex). Oricum la ora asta Chrome nu are un API pentru extensii si nici nu se stie prea exact cand va exista asa ceva, deci, dupa cum ziceam, rabdare si tutun.

"We don't have that in the beta today, but we definitely plan an extension API," or application programming interface, Sundar Pichai, a Google vice president of product management
Evident ca poti folosi aplicatii 3rd party, dar nu vad nici un motiv sa apelez la asa ceva cand am 2 linii de expresii regulate care-mi curata 90% din gunoaie. :biggrin:

Intre timp m-am mai jucat cu el. Viteza de parsare HTML a vazut toata lumea ca este buna, dar performanta JavaScript este naucitoare, de 2 pana la 7 ori mai rapida in aproape orice benchmark. :|
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Location
Bucureşti
Oho, o grămadă de produse Google sunt într-un etern Beta. Asta nu-i o scuză.
Treaba cu Beta eu o văd ca pe o bilă albă pentru ei.

Dezvoltarea de soft implică bug-uri. Cantitatea de bug-uri creşte cu complexitatea softului, cu graba cu care vrei să-l scoţi pe piaţă, cu cît tehnologiile implicate sînt mai recente. (Asta de fapt se poate aplica la orice produs, nu numai la soft.)

Antidotul principal pentru bug-uri este design-ul bun, dar e afectat şi el de cele de mai sus. O altă soluţie e testarea. O parte din testare se face de către programatori, odată în scenarii simple, esenţiale (dacă dau submit atunci să se întîmple ce trebuia), apoi prin unit testing care încearcă să fie mai exhaustivă. Dar oricum ai da-o tot enumerare de situaţii se numeşte, ceea ce înseamnă că totul se reduce la un joc al probabilităţilor. Şi ultimul bastion în acest joc e testarea live, cu cît mai mulţi useri, care va produce uneori scenarii la care nu te-ai fi putut gîndi.

E foarte greu de scos (pe bune) un produs din stadiu beta, mai ales dacă e complex. Avînd în vedere că Google se mai şi grăbesc să iasă mereu cu chestii noi, şi că folosesc bleeding edge tech, mi se pare firesc să le fie aproape imposibil să iasă din beta.

Şi concluzia e că prefer un vendor care e conştient de asta (denotă competenţă) şi o recunoaşte public (denotă bun simţ, responsabilitate şi politeţe).

Am avut ocazia să văd de mult prea multe ori softuri scoase pe brînci dar fără să se sufle un cuvînt despre faptul că nu au fost testate suficient. Majoritatea chestiilor care apar pe Web în România, de exemplu, sînt făcute în stilul ăsta. Nu-i neapărat ceva rău, e o cursă în definitiv toată treaba asta. Dar aţi văzut pe careva să zică "da, e în beta, pot apărea probleme, aviz utilizatorului şi ne cerem scuze anticipat"? Eu nu prea.
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Google foloseste "beta" in alt sens, mai exact "eternal beta" din Web 2.0 (don't puke, ok? :biggrin:)
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Am încercat Chrome, merge destul de bine dar nu suficient. Sub Windows 2008, cel puțin.
- instalarea default, neconfigurabilă, este în folderul AppData al userului care face instalarea, nu în "Program Files (x86)"
- iar un regular Joe nu poate instala Chrome sub 2008, doar un Administrator
- deci un regular Joe nu poate rula folosi Chrome pe contul lui

Mai lipsesc mouse gestures, are un mesaj stupid că nu există plugin pentru un ceva dintr-o pagină (de intranet), nu are "Go to URL" ca opțiune dacă selectezi un text, nu deschide documente din link-uri decat dupa ce le salveaza local (nu merge direct, optiunea e să salvezi local și apoi să deschizi documentul) dar cu astea să zicem că se poate trăi temporar.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Instalat azi Chrome. După 2 minute găsit bug-uri. După alte 2 minute găsit tool de hacking. Măcar la Firefox trebe instalate chestii ca să faci asta. Fain pentru web development. Mai puţin fain că procesul de csrss ocupă juma' de procesor când e pornit inspect element. Cel puţin în maşina mea virtuală.

LE: ăsta deschide proces pentru fiecare tab deschis. Un proces are min 10MB şi maxim vreo 30MB. 10 taburi = 100MB? 50 taburi = 500 MB?
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Cam asa ceva. Dar si cand inchizi un tab recuperezi integral cei 10-30MB ocupati de el.
Si la cat a ajuns sa coste 1GB de memorie, chiar nu m-as mai deranja sa ma uit la aspectul asta. :smile:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Cine ține deschise 50 de tab-uri fără să aibe nevoie de hartă? Eu nu reușesc să mă descurc prin mai mult de 10-15.
 

Olivian Breda

Internet marketer
Joined
Aug 18, 2005
Location
Bucuresti
Legat de taburi multe, Opera mi se pare uluitor de bun la a deschide rapid si fara batai de cap multe taburi. Folosesc Opera aproape exclusiv pentru chestia asta (citire presa de exemplu).

Iar in FireFox dau click dreapta pe un text selectat care contine multe linkuri si aleg "Open all links in tabs" (cu ajutorul Tab Mix Plus).
 
Top Bottom