PSU Spire Jewel Series

Posibil, nu zic ba, dar il load de genul ala se poate intampla si la alte firme s-o ia razna turatia. Ramane sugestia de a modifica manual turatia la cooler.
 
Ai intuit bine, load-ul mare de pe 5V combinat cu load-ul aproape zero pe 12V face coolerul s-o ia razna desi nu e cazul; asa pateam si pe SocketA cu sursa TT de 460W. In cazul respectiv eu am alimentat coolerul manual la 5V dar nu stiu daca sa-ti recomand acelasi lucru... poate la 7V ar fi mai bine, si ar trebui sa devina suficient de linistit.

P.S. Unii considera ca Spire e tot in categoria no-name. :biggrin:

Am vandut sursa unui amic in speranta ca era crossloadul de vina pentru turatia maxima a ventilatorului. Din pacate si la el merge la maxim. Acum astept raspunsul de la PC Garage referitor la acordare garantie in caz de ventilator de sursa = ventilator de camera. Distribuitorul lor nu e Asesoft.
 
Spire si-a batut joc din ce in ce mai rau de sursele lor si implicit de clienti; probabil este un exemplar fara fan control, au mai fost serii iar faza asta a fost cea mai mica din problemele pe care le-am avut in ultimul timp cu ei. In fine, se pare ca noi vom cam renunta la Spire si vom aduce numai surse certificate 80+ de acum incolo, probabil de la Thermaltake. Pentru retail adica, la Delux nu se va renunta probabil niciodata, dau cel putin cat timp romanul nu va fi dispus sa dea macar 30-40 de dolari pe sursa de alimentare...
 
Incep sa simt personal calitatea la care a ajuns Spire Jewel. Un amic a luat la inceputul lui 2009 o sursa de 380W si a dus-o recent a treia oara in service. Distribuitorul RHS nu a vrut pana acum sa o inlocuiasca si a reparat-o de fiecare data. Sa vedem daca a treia oara binevoieste sa o inlocuiasca sau ideal sa faca stornare.

http://www.mygarage.ro/reclamatii-c...i-o-rugaminte-sesizare-legata-de-service.html

In other news, Spireul Jewel 380W de care am mentionat anterior in thread ca face galagie mare cu fanul la maxim si care a fost vandut unui amic in speranta (desarta) ca nu va face galagie pe un sistem modern, tocmai a binevoit sa ii faca o surpriza amicului meu si sa isi opreasca ventilatorul in functionare iar amicul a detectat problema de abia dupa ce a simtit miros de electronica incinsa. Fanul a pornit din nou dupa ce a fost impins de 3-4 ori cu un creion.

Inca un Spire ce urmeaza sa fie trimis in service plus ca ma simt tare prost sa ii fi vandut unui prieten o sursa de rahat. :capu:
 
Mda eu nu mai pot recomanda Spire, chiar si pentru sistemele facute la firma pentru amici sau colegi folosesc surse cumparate de la altii, Corsair, Antec, Nexus. Daca trebuie sa fac un sistem ieftin folosesc Delux 650W care de vreo jumatate de an a fost inlocuita cu un model cu randament foarte bun (ar primi certificare 80+ fara probleme dar chinezu' nu-i interesat de asta), cooler bine controlat si o putere bruta comparabila cu a unui Spire 550W - cu diferenta ca Spire trage din priza muuult mai mult decat Delux. Now that's just sad. :frown:
 
Sînt nişte Fortron, Chieftec, Super Flower ieftine în jurul sumei de 100 de lei (pe care o consider un minim necesar pentru o sursă decentă). Alea nu-s bune? Fortron din ăla de 350W am pus în două sisteme, a trecut vreun an şi încă nu s-a plîns nimeni de ele.

Sub 100 de lei... Dumnezeu cu mila.
 
Fortron, Chieftec, Sirtec, probabil sunt bune si alea iar suma de 100 RON este intradevar un minim necesar, eu as zice vreo 120-130 RON de cand a cazut cursul. Dealtfel acel Delux 650W de care mentionam mai sus nu-i deloc ieftin, costa aproape cat Corsair 400W. :insane: Daca nu as avea-o la indemana aka pe stoc tot timpul probabil as pune numai Corsair de sus pana jos...
 
Noutati despre sursa spire vanduta amicului la care se oprise fanul:
Pun discutia de pe mess:

Amicul: sursa aia prezinta fenomene paranormale
Eu: how come ?
Amicul: am aspirat-o si apoi i-am dat un pic drumul sa vad ce face
Amicul: a pornit foarte frumos si era dead silent :hmm:
Amicul: am pus mana pe multimetru si era sa lesin langa ea
Amicul: 2.5v pe 5v si 7.9 pe 12v
Amicul: am mai masurat de 3 ori, am masurat si la aia din pc, sa nu fie ceva cu aparatul
Amicul: apoi am oprit-o, am reflectat 2 minute
Amicul: am pornit-o la loc
Amicul: works like a charm
Amicul: cu vajaitul de rigoare cu tot
Amicul: a doua oara am facut scurt intre firul verde si alt fir negru decat prima data
Amicul: am oprit-o iar si am facut la fel ca prima data - no trouble
Amicul: presupun ca intrase praf sau ceva de genul in papucul ala

Treaba e demna de threadul "Experiente hardware/software mai neobisnuite..." dar totusi vorbim de Spire Jewel.

Ceva opinii ?
 
Opinia mea concurs cu opinia lui Cosmin_C, cu un mic addendum. Mi se pare aberant să nu investești în sursă măcar 10% din valoarea sistemului de calcul. Iar asta înseamnă un minim de bun simț de 150 RON, unde poți achiziționa surse dacă nu uber-țepene, măcar decente.

Cu carcasa e altă poveste.
 
Mi se pare aberant să nu investești în sursă măcar 10% din valoarea sistemului de calcul.

Iar mie mi se pare aberant ca toate firmele astea "luminate" Chiftec, Sirtec, Thermaltake, nu sunt in stare sa faca o sursa de alimentare care sa nu crape dupa max 1 an de utilizare. Mi-au trecut prin mana multe surse, si am recomandat multe astfel de surse prietenilor - mare greseala! Ma injura astia ca le stau sursele la reparat cu saptamanile si nu isi pot folosi calculatoarele.

Cu toata tehnologia si fitele lor, nu pot intrece la fiabilitate un chinez care face pe genunchi surse la 1/4 - 1/2 din pret.
 
150 lei for PSU team representing. Două Fortron de 400 și 450 W (FSPxxx-60ANP sau așa ceva) în ultimii 4 ani, a doua luată de dragul schimbării, că mergea 400-le fără probleme, cu toate penele de curent and shit.

What is this reliability people speak of? :biggrin:
 
KME "450W" in sistemul de la munca, folosita ~12/5, vreme de 6 ani, alimentata direct din priza. Nicio problema pana acum. :biggrin:

In alta ordinde de idei, 5 condensatori Nichicon 6.3V 3300 microF de pe un Gigabyte 478, facuti praf-praf in conditii de lucru corespunzatoare (carcasa ventilata, sursa brand).
 
Pe sursa asta am dat aproape 100 RON pentru a alimenta un P3 650MHz, 3 module de ram, o placa video Matrox G450 32MB, un hard si un CD-ROM. Tot sistemul ante-mentionat a costat 50 RON (memorii noi, restul free). As zice ca nu m-am zgarcit cu sursa comparativ cu sistemul. Sursa a fost luata in perioada cand nu se descoperisera la seria asta decat potentiale probleme cu fanul turat la maxim.

A functionat vreo 3 luni cu fanul la maxim si pe post de ventilator de camera dupa care a fost schimbata cu un Hipro SH de 150W si a fost plasata intr-o cutie unde a stat inca vreo 6 luni inainte sa fie vanduta cu 50RON pentru un sistem cu Core 2 Duo 5200, Ati 4670, 2x2GB RAM un hard si un DVD-Writer. Cand facea 2 ani de la cumparare a aparut problema cu oprirea fanului si mirosul de incins. Apropo de miros de incins, o sursa care miroase a electronica arsa dupa ce a functionat o perioada fara fan nu e motiv pt service la distribuitor (macar sa te uiti in ea sa vezi daca nu e nimic inauntru afumat, umflat, etc) ?

Intrebam din cauza asta (primele doua posturi ale threadului in caz ca mai apar altele).
 
Am primit de la un amic o sursa defecta Spire Jewel, cred ca generatia a 3-a. M-am mirat cat de usoara era, dar dupa ce am desfacut-o am descoperit pe PCB-ul ei umatorul marcaj: Delux 400W 2.2 V1.0 . :biggrin:

Cel putin 2 condesatori sunt dusi. O sa ii dau sursa lui Ipman pt verificari mai amanuntite si concluzii.
 
Dupa ce am vazut pozele fostei mele surse Spire inclin sa cred ca mi-a fost "deluxat" amicul. Now what ? Reclamatie la cine ? Sursa e luata de la PC garage si din ce am inteles ei o iau de la RHS.
 
Putin probabil sa se potriveasca totul la fix. Si daca ar fi asa, s-ar vedea lipiturile cablurilor.
 
Din comparaţia celor două versiuni de poze se vede că e alt model de sursă, nu că e o sursă modificată. Şuruburile de prindere sunt în zone diferite, iar cea "originală" nu are buton on/off sau cel puţin e aşezat diferit. Sunt ceva mai ciudat acoperite găurile de la inductorul PFC, dar poate fi şi din fabrică aşa.
 
Back
Top