Programe de care n-a auzit nimeni

Acel program e o problema zdravana de securitate in orice retea. Faptul ca trebuie sa te login nu e chiar de dragul de a necaji utilizatorii in majoritatea cazurilor, ci pentru a preveni furtul de date sau modificarea lor neautorizata.
Ma rog, depinde de meserie, dar in a mea nu e acceptabil.
 
Yeah, right...
Cine vrea sa fure date se aseaza la calculatorul tau in alea 2 minute de cand ai plecat si pana se blocheaza. Protejezi furtul de date cu smartcard agatat la gat. Dar nuuuu.... costaaaa..... mai bine futem angajatii cu parole 8+caractere speciale+schimbate lunar si sa le bage la fiecare 2 minute nenorocitii!
 
Marius, există lag. Pe la mai toate spitalele unde am lucrat te freacă cu parole la fiecare 30 de zile, ba chiar țin și bază de date cu parolele precedente ca să nu le refolosești. Asta sună bine în teorie, în practică tot Password1234 se folosește și deși s-a demonstrat că parolele schimbate des nu ajută, schimbările iau mult timp în organizații mari. Asta este. Nu are nimeni ceva cu tine ca angajat.

De asemenea, ar trebui să-ți blochezi computerul când pleci de lângă el, deblochezi la întoarcere. Procedură standard. Ajută să te întrebi dacă ai vrea rezultatele colonoscopiei tale pe un ecran de 30'' unde le poate vedea toată lumea.
 
Aici exista laptopuri cu cititoare de amprente peste tot, dar sunt dezactivate ... din motive de securitate. Ironia sortii.
De acord, nimic nu e perfect, dar nici sa lasi datele total neprotejate nu e bine.
 
Aici exista laptopuri cu cititoare de amprente peste tot, dar sunt dezactivate ... din motive de securitate. Ironia sortii.

What?! :confused:

Si mie mi-au umplut frigiderul utilizatorii cand am facut o politica de autolock a statiilor de lucru la 5 min, dar am compensat cu cititoarele de amprenta acolo unde am avut - (ti-e lene sa scrii parola? baga dejtu').
 
  • Like
Reactions: Neo
What?! :confused:

Si mie mi-au umplut frigiderul utilizatorii cand am facut o politica de autolock a statiilor de lucru la 5 min, dar am compensat cu cititoarele de amprenta acolo unde am avut - (ti-e lene sa scrii parola? baga dejtu').
Sunt relativ ușor de păcălit iirc. Mai ales dacă lucrezi în environment critic (guvern, spitale, etc). Noi avem smartcards.

Acasă mi s-a mai spus că sunt paranoic că dau lock la PC. Nu, e reflex ffs :biggrin:
 
Laptop?!? De ce s-ar obosi cineva sa blocheze laptopul? Cine sta sa copieze date dintr-un laptop?! Ala se ia acasa cu totul!
 
Laptopurile se pot lega de birou cu incuietori specializate. In cazul asta necesita un pic de forta bruta, care nu prea da bine intr-o cladire plina de oameni.
Saaau .... surubareala sa-i scoti ce memorii (mai) poti.
 
UPS Assistant https://www.foxylab.com/UPSAssistant.php?en
Sta in tray si monitorizeza un UPS serial/USB. Merge cu Mustek, probabil si altele.
Afiseaza diverse, face test, etc. Stie shutdown, suspend, hibernare, email SMTP cu SSL cu tot, etc. cand pica curentul.

Guard Assistant https://foxylab.com/GuardAssistant.php?en
Program de 500 KB care face capturi de imagini la intervale regulate si le salveaza intr-un director. De acolo le poate "servi" prin http si/sau ftp.

TinCam http://www.tincam.com/
Nu-i gratis, dar are 2.5 MB cu totul din care 1 MB e openssl-ul.
TinCam is a powerful webcam program that will update your homepage with webcam pictures or a live video stream.
Key features: FTP upload, HTTP image server, runs i system tray, multiple camera support, live video streaming, motion detection, scheduled or interval updates, easily creates and uploads a webcam webpage, advanced captions, overlay image, image effects, security cam: get email on motion detection, great help system and more...

Webcam Diagnostics https://www.softpedia.com/get/Internet/WebCam/Webcam-Diagnostics.shtml
Diagnostic pentru webcam. In cazul in care nu-ti merge.

Captcha Alert https://board.jdownloader.org/showthread.php?t=22484
Face beep/ding/etc. cand apare o noua fereastra captcha. De folosit impreuna cu jDownloader pentru site-urile care te pun sa astepti minute-ore pentru un download si apoi te pun sa completezi captcha sa poti downloada. Programul asta iti atrage atentia.

NSSM: The Non-Sucking Service Manager http://nssm.cc/
NSSM is a service helper program similar to srvany and cygrunsrv. It can start any application as an NT service and will restart the service if it fails for any reason. NSSM also has a graphical service installer and remover.

Window N-are site. Luati de la mine cu guest:friend.
Program in linia de comanda care muta/redimensioneaza fereastra consolei. De folosit in batch-uri atunci cand vrei ca acea fereastra DOS sa iti apara intr-un anumit loc sau cu o anumita marime.
 
Și să dea erori random din când în când, gen să meargă mai bine după 12 noaptea când lumea se culcă și se eliberează liniile, da' la 10 când se ieftinesc impulsurile telefonice să tot dai retry fără succes.
 
Back
Top