Programe de care n-a auzit nimeni

Dintr-un command prompt cu drepturi de Admin:

Enable
Compact.exe /CompactOS:always

Disable
Compact.exe /CompactOS:never

Query (poate deja il ai activat daca a crezut de cuviinta windoaza la instalare)
Compact.exe /CompactOS:query
 
Asta e greu de spus, depinde de multe lucruri - compresarea de genul ăsta se face pe blocuri mai mari decât blocul de pe HDD, așa că dacă vrei să modifici un bit trebuie să citești blocul, să decompresezi, să modifici bitul, să compresezi din nou, să scrii iar tot... De obicei throughput-ul crește, dar crește și latența.
 
Ia nu mai modificați biții ăia așa unul câte unul, se aude dom'le? Vă notați, țineți minte, și când se adună de un bloc întreg faceți treaba o singură dată și bine.
 
Oricum citesti in blocuri mult mai mari de un bit. Latenta poate sa creasca, dar nu neaparat sesizabil. Pana la urma depinde foarte tare de ceea ce faci, iar unele SSD-uri folosesc compresie interna transparent, nici nu stii ca o fac.
 
Cu procesoare ce stiu AES-NI, nu mai e. Pe vremuri cand faceam teste cu TrueCrypt viteza de criptare era mult mai mare decat viteza de citire liniara de pe disc (adica cea mai favorabila), iar procesorul cu care testam nu avea AES-NI. Daca te gandesti ca un procesor la 4 GHz executa uneori peste 1 miliard de instructiuni pe secunda per core, sa criptezi un bloc de 4 KB de date e un maruntis.
 
După lista de pe site, nu se împacă deloc. Mă rog, e și windows 8 în listă, dar ăla nu a contat niciodată.
 
Mda... Pierderea voastra. :dracu:
 

Attachments

  • ScreenHunter_01 Nov. 03 12.47.gif
    ScreenHunter_01 Nov. 03 12.47.gif
    10.6 KB · Views: 24
Avand in vedere ca niciodata nu am avut activat firewall-ul din Win, am nevoie ca ceva care sa ma avertizeze cand un program vrea sa se conecteze in exterior si sa dea pe goarna chestii si sa-l blocheze. Un fel de frectie. :biggrin:
 
Back
Top