Programe de care n-a auzit nimeni

Partition Saving http://damien.guibouret.free.fr/en/index_frame.html
Asta este un program asemanator cu Ghost pentru DOS. Copiaza o partitie intr-un fisier. Poate copia partitia 1:1 sau doar sectoarele ocupate, ceea ce Ghost 7 pe care il aveam pana acum nu stia. Are si compresie. Stie sa salveze MBR-uri, boot-record-uri si sa puna datele salvate intr-o partitie de alta marime decat cea initiala (daca datele incap si n-a fost copiata 1:1).

Are executabile pentru DOS, Windows (doar citire) si Linux. Executabilele au ~ 400 KB iar pentru discheta bootabila nu este nevoie de alte fisiere, nici macar manager de memorie.

Partea proasta este ca autorul este francez iar traducerea in engleza este cam slaba.
 
FLV Extract http://moitah.net/
Program care extrage video si audio din fisierele .FLV si le salveaza in .avi, .264 (raw, fara antet), .mp3, .aac, etc.. Util pentru cei care vor sa converteasca .flv in altceva fara a le recomprima.
 
Dataram RAM Disk http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk
Driver care creaza un disc virtual in RAM. Avantajele fata de alte programe asemanatoare sunt faptul ca incarca driverul si discul fara restart, poate salva imaginea discului pe HDD la shutdown si la intervale de timp setabile (doar daca se modifica continutul) si poate reincarca imaginea in RAM la pornirea windows-ului.
Partea proasta este ca salvarea imaginii se face in intregime de fiecare data. Cine are un disc de 4 GB si seteaza salvarea automata periodica, ori de cate ori un program scrie/modifica 1KB pe disc, dupa intervalul de timp specificat, calculatorul va salva 4 GB, nu doar acel 1KB.
Este freeware pentru discuri pana la 4 GB.
 
L-am folosit o vreme, in special pentru instalat XP pe masini virtuale (dureaza doar cateva minute in ramdisk), dar are un bug: nu se opreste din mers, necesita shutdown, cel putin pe Win 7 x64. Asta inseamna ca nici nu se poate sterge un ramdisc sau modifica marimea din mers, altfel e un programel bun si util.
 
Da, și mie mi s-a părut destul de buggy, utilizarea a fost cam la noroc, mai ales pe 64 bit (Win 7 și 2003). Din păcate la fel se întâmplă și cu alte soluții (ex: ImDisk corupe imaginea RAM dacă discul depășește 1GB).
 
Ba se pot sterge discurile "din mers". Ma rog, la mine™ se poate...
Sigur ai vreun antivirus/ceva care tine fisiere deschise peste tot.
 
Nu am antivirus si discul era gol, nu avea ce sa tina deschis. Chiar si un disc nou creat, fara nimic pe el, nu putea fi sters.
 
HDCD Decoder http://www.srcf.ucam.org/~cjk32/hdcd/
Decodor software pentru HDCD. Functioneaza in linia de comanda. Primeste audio 16bit (CD extras) si scoate 20bit in fisier .wav 24bit, deci trebuie normalizat inainte de a fi pus in colectie, altfel se aude prea incet. Programul stie si redirectari DOS; poate fi folosit intr-un lant fisier -> decompresie -> decodare HDCD -> compresie -> fisier cu alte programe capabile.
 
Locate32 http://locate32.net/content/view/18/31/
- în Windows XP, ca să cauți ceva, de fiecare dată când cauți, Windows-ul scanează tot hard disk-ul. Dar, cel puțin, nu face scanarea constant.
- în Vista+7 se construiește constant un index. Căutarea e instantă, dar și uzura hard-disk-ului e constantă.
Și aici intervine Locate 32 - când dorești tu, îi dai să scaneze toate hard-disk-urile. Le scanează, și face un index doar cu numele fișierelor. Apoi, când cauți, ai rezultatele livrate instant.
Avantajul e că nici nu uzează hard-disk-ul (ca la indexarea constantă), dar nici nu durează mult căutarea (ca în XP).
Merge pe orice fel de Windows, deși e program neactualizat din 2007.

Launchy: The Open Source Keystroke Launcher : http://www.launchy.net/
Face ce face start-ul din Windows 7 + Vista, doar că e relativ mai deștept de atât.

The GodFather 0.81 Beta 2 / 0.80 Free http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Tag-Editors/The-GodFather.shtml
L-am văzut prima oară pe XF. Foarte util pentru a pune, în mod batch, tag-uri ID3 pentru mp3-uri.

TeraCopy for Microsoft Windows http://codesector.com/teracopy
- înlocuiește copierea standard din Windows. Au mai fost prezentate variante ale acestui tip de program.
 
PrivaZer.
Gen CCleaner dar se pare ca umbla mai adinc prin calculator. M-a usurat de f'un giga juma' de pe SSD.
Faceti un backup inainte de a-l rula. Just in case.
 
Nu mi-e clar dacă atunci când îi dai start cleaning el doar scanează sau chiar șterge fără să te întrebe.
 
Daca dai pe OK el scaneaza si apoi mai dai un click pe Clean si apoi curata ce ai selectat si el a gasit.
Daca dai click pe Clean scaneaza si curata dupa capul lui (cel putin eu asa cred ca am folosit prima optiune ca initial eram curios sa vad ce gaseste pe SSD).
 
Am ales sa genereze versiunea portabila, am rulat exacutabilul respectiv, stupoare: e in (aproximativ)limba romana. Probabil s-a luat dupa setarea de localizare din Win. Cmm schimb limba interfetei?

LE: Am gasit - cand porneste instalerul iti permite selectarea limbii.
 
Back
Top