Programe de care n-a auzit nimeni

Am 270 hz si 450 hz la televizor si le-am dat pe ambele la minim, -9 decibeli; vuvuzelele erau la fel de enervante in schimb comentatorul vorbea de parca-l strangeau rau de tot izmenele. :biggrin:
 
Spotify
Spotify is a new way to listen to music

Any track you like, any time you like. Just search for it in Spotify, then play it. Any artist, any album, any genre - all available instantly. With Spotify, there are no limits to the amount of music you could listen to. Just help yourself to whatever you want, whenever you want it.
Şi cel mai bun lucru e că este FREE. Bine, cu reclame, dar ce contează? Singurul minus e acela că nu e disponibil în Ro, dar puteţi asculta de aici.
 
Adica, de unde putem asculta?
Poți asculta de oriunde, chiar și din Ro. Doar că înregistrarea trebuie s-o faci pe un ip acceptat și trebuie să intri pe cont o dată la 2 săptămâni tot dintr-o zonă unde este disponibl (uk de exemplu). Cam ăsta ar fi dezavantajul. Dar eu zic că merită osteneala.
 
Mda, versiunea free îţi dă 20 de ore pe lună.
Sincer, pe mine mă ajută doar să ascult excerpts din formaţii care m-ar interesa, dar e bine şi aşa :smile:
 
Pentru că atunci când caut "In The Woods", Spotify dă şi formaţia, cu vreo 10-12 melodii, Grooveshark dă numai căcaturi.
Am găsit în cele din urmă 4 melodii, dar desperecheate rău.
 
La melodiile din anii 80-90 merge ok in general. Nu e perfect dar e free si are o biblioteca destul de mare.
 
Sunt şi website-uri de manele care sunt free. Faătul că sunt free nu mă face să le folosesc. Eu vreau să ascult ce mă interesează, nu ce îmi oferă el :smile:
 
Wake On LAN http://www.depicus.com/wake-on-lan/
Un program care trimite Magic Packet catre calculatoare din reteaua locala sau internet. Cica functioneaza si prin routere daca forwardezi un port UDP (oricare), dar inca n-am testat.
Pe site se ofera diverse variante ale aceleiasi aplicatii: doua GUI de Windows (unul pentru Win3.1), un CLI primitiv, un DLL ce poate fi apelat din PHP, etc.
Varianta GUI: Este mic (360KB), nu se instaleaza, nu cere IP-ul (merge si cu o adresa DNS) si tine minte ultima adresa, deci nu-i nevoie sa cauti MAC-ul de fiecare data cand il rulezi. Super! :smile:
 
De ce să instalezi un software pentru asta când poți trimite WOL Magic Packet direct de pe un site? DSL Reports WakeUp în combinație cu clientul DynDNS pentru routere și port forward la portul 9/UDP spre adresa de broadcast 192.168.x.255 mi-a permis să-mi pornesc PC-ul de acasă de oriunde.
 
Altă variantă e să ai emiţător de magic packet în firmware la router. Te loghezi pe interfaţa lui Web şi dai WOL liniştit.
 
Dar pentru asta ar trebui sa deschid un browser, sa navighez la o adresa, sa completez niste campuri pe un formular, sa dau submit... cand as putea foarte simplu sa deschid un program si sa apas unicul lui buton.
Am uitat cumva sa zic ca NU SE INSTALEAZA?
 
Ești în vizită la un prieten și vrei să-ți pornești PC-ul de acasă ca să accesezi ceva pe el. Desigur că te duci peste tot cu un stick USB cu programul ăsta și poți convinge prietenul să ruleze o aplicație nemaiauzită pe PC-ul lui. E complicat să-i folosești direct browserul și să ții doar adresa MAC pe o hârtiuță în portmoneu. Ah... și uite că are Mac... ce nu știe ce să facă cu exe-uri... oops.
 
Nu vreau să calculez timpul necesar scoaterii telefonului, efectuării transferului, etc., etc. (dacă n-are Bluetooth? Dacă n-are card reader?) versus mersul la website-ul XXX, enter MAC; submit. Chiar nu vreau. Că iar zice Marius că-l persecut :smile:
 
n00b: pe site-ul dat de pufi mai sus (DSLreports), daca folosesc MAC-ul, trebuie sa mai fac vreo setare? Nu ca as avea unde sa fac de fapt setari, ca PC-ul meu este direct conectat la net (no router), prin RDS (logare PPPoE pentru acces Internet, IP public alocat dinamic). Sunt curios daca merge...
 
În cazul ăla nu merge fiindcă adresa IP nu poate fi accesată: PC-ul e oprit și tunelul PPPoE nu există. Adresa IP a plăcii de rețea e din clasa 10.x.x.x (privată), deci nici cu ea nu poți lucra.

Tunelul PPPoE prin care PC-ul este permanent expus la net trebuie să fie susținut de ceva - un router. În acest caz, pachetul va ajunge la router, care îl va trimite mai departe la PC printr-un port forward și-l va „trezi”.
 
Back
Top