Programe de care n-a auzit nimeni

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Dintr-un command prompt cu drepturi de Admin:

Enable
Compact.exe /CompactOS:always

Disable
Compact.exe /CompactOS:never

Query (poate deja il ai activat daca a crezut de cuviinta windoaza la instalare)
Compact.exe /CompactOS:query
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Asta e greu de spus, depinde de multe lucruri - compresarea de genul ăsta se face pe blocuri mai mari decât blocul de pe HDD, așa că dacă vrei să modifici un bit trebuie să citești blocul, să decompresezi, să modifici bitul, să compresezi din nou, să scrii iar tot... De obicei throughput-ul crește, dar crește și latența.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Ia nu mai modificați biții ăia așa unul câte unul, se aude dom'le? Vă notați, țineți minte, și când se adună de un bloc întreg faceți treaba o singură dată și bine.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Oricum citesti in blocuri mult mai mari de un bit. Latenta poate sa creasca, dar nu neaparat sesizabil. Pana la urma depinde foarte tare de ceea ce faci, iar unele SSD-uri folosesc compresie interna transparent, nici nu stii ca o fac.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Cu procesoare ce stiu AES-NI, nu mai e. Pe vremuri cand faceam teste cu TrueCrypt viteza de criptare era mult mai mare decat viteza de citire liniara de pe disc (adica cea mai favorabila), iar procesorul cu care testam nu avea AES-NI. Daca te gandesti ca un procesor la 4 GHz executa uneori peste 1 miliard de instructiuni pe secunda per core, sa criptezi un bloc de 4 KB de date e un maruntis.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
Avand in vedere ca niciodata nu am avut activat firewall-ul din Win, am nevoie ca ceva care sa ma avertizeze cand un program vrea sa se conecteze in exterior si sa dea pe goarna chestii si sa-l blocheze. Un fel de frectie. :biggrin:
 
Top Bottom