Probleme...

Am folosit-o si cu 3060 vreo doi ani jumate, si aia consuma 160W in loc de 115W cum face 4060. Si chiar reuseam sa o incarc la 100% mai des decat pe asta.

Era o gluma de genul ma bucur ca apare RTX 5080 ca sa se ieftineasca RTX 4080 si poate asa in sfarsit o sa-mi permit si eu un RTX 3080... doar ca nu era gluma.

Mda, si cu chestiile (im)previzibile ale lui Trump, s-ar putea sa avem si alte surprize... cam neplacute.

Attachments

• Untitled 1.jpg
    Untitled 1.jpg
    60 KB · Views: 8
Păi nvidia a avut grijă de asta, a oprit producția la seria 4000 de anul trecut, să facă un pic de foame pe piață.

Pai 4090 nu se mai produce de prin toamna iar restul urmeaza. Or sa ramana doar 4060 si mai jos, poate si 4060 Ti dar nu pentru mult timp. La fel s-a intamplat si cu seria 3000, a disparut rapid, cu exceptia 3060 care inca se mai fabrica, aparent - anul trecut au aparut niste versiuni castrate fizic, cu o racire la limita bunului simt, care-mi vin constant la garantie ca "se incing" si nu am ce sa le fac...

Iar 3050 (aia proasta, de 70W si 6gb ram) o sa se fabrice pana in 2030 probabil, nVidia style.

Păi nvidia a avut grijă de asta, a oprit producția la seria 4000 de anul trecut, să facă un pic de foame pe piață.
Da, deci trebuie asteptat sa apara si AMD-urile, sa vedem daca va fi ceva concurenta macar atunci si poate se stabilizeaza si stocurile de nvidia. Prin martie-aprilie, cred.

Pe 3 martie apare si AMD. Ca fapt divers, placile sunt deja pe stoc la distributie (si chiar si la unii retaileri) de 2 saptamani dar nu avem voie sa le vindem si oricum nu ai drivere pentru ele. Varianta semi-oficiala e ca vor sa mai rafineze driverele, in special FSR4 dar cea ne-oficiala spune ca vroiau sa le lanseze la niste preturi mult prea mari, mai mari decat modelele echivalente nVidia. Probabil se asteptau ca seria 5000 sa fie mai scumpa...

Multumesc pentru pont. O sa le astept pe toate cele ce stau sa apara. Chiar nu ma grabesc, desi in ultima vreme am gasit la preturi bunicele 7900GRE (cam gurmanda, totusi) si RTX4070Super. Practic, tind spre o placa video la max. 250W. Piticii mei cam asta cer, avand in vedere sursa de 650W.
Nvidia vad ca a scos ceva drivere pentru seria noua, v. 572.16. Am observat si eu azi, cand mi-am updatat driverul batranei 1060.

Last edited:
Back